Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maszkaaaa

problem ze szwagierką. co robić?

Polecane posty

Gość maszkaaaa

Postaram się opisać krótko, więc do rzeczy. Jestem z moim facetem od 1,5 roku. Jak go poznałam, to generalnie nie studiował, nie pracował i codziennie jarał zioło. Z czasem udało mi się a zarazem jemu nad nim popracować i obecnie ma fajną prace, poszedł na studia i nie jara. Do tego doszedł sam, dopiero jak sam uznał, że więcej to szkodzi niż sądził, powiedziałam mu, że gdyby zaczął znowu to nie umiałabym z nim być. Oczywiście tego nie robi. Jesteśmy fajnym związkiem, czasem go piłuję jak przesadza z piwkowaniem i kolegami, ale to chyba naturalne. Sporadycznie się kłócimy, jest naprawdę między nami dobrze. Ale... problemem jest jego siostra. Ma 27 lat, uczy w szkole specjalnej, wydać by się mogło- odpowiedzialna. Jest zupelnie inaczej. Jara zioło dzien w dzień, ukrywa to przed facetem (jak i inne rzeczy, machlohki z kasą czy spotkanie i rozmowy z byłym). Ale najgorsze, że regularnie namawia do tego mojego faceta. Wszystko było dobrze, bo wiem że on się sprzeciwia, no ale... Kuzyn Piotrka taki sam, jaranie i dziwki. Doslownie. Nie przepadam za nim ale mu tego nie pokazuje, ale ta małpa mu naskarżyła, że go nie lubię, więc napisałam jej tylko smsa, że dziękuję za to i że co jak co, ale zawsze jestem wobec niego ok. W odpowiedzi dostałam smsa, który mnie zwalił z nog. Że zaburzam osobowosc jej brata ( w domyśle, że nie pozwalam mu jarać), że jestem sraka i owaka a ona skakać wokół mnie nie będzie bo przecież mam ją za ćpunkę. Co więcej jak mój zadzownił ją ochrzanić to zaczęła robić z siebie ofiare, że jest nikomu nie potrzebna i jeszcze kłamała, że rozmawialam z moim byłym za jego plecami, co jest absurdalne, bo z rok temu owszem, próbowal sie do mnie dobić a ja go zbywalam, o czym mój wie. Jej wtedy powiedzialam, ze nie bede mu o tym mówić, bo nie chce go denerwować. A ta wredna krowa ściemnia mu o mnie, a sama klamie swojego narzeczonego jak z nut. Nie wiem już co zrobić i jak się zachować. Czuje się beznadziejnie, jakbym dostała od niej popysku...

Gość eskkaa
Powiedz jej, ze jesli nie przestanie namawiac brata do jarania to ty o wszystkim powiesz jej mezowi i zglosisz jej pracodawcy, ze jara. Mezowi czy tam facetowi mozesz tez wspomniec, ze kontaktuje sie z bylym. Oko za oko.

Gość maszaaaaaaa
właśnie mój problem polega na tym, że jest mi głupio skarżyć. Ale ja naprawdę nic złego nie robie. A ona w dodatku swojej matce pokazała smsa ode mnie robiąc ze mnie potwora. A ja mam z mamą mojego super kontakt, a boje się, że ona przez swoją zjaraną psychę jej nagada na mnie. poza tym ona ma nie pokolei w glowie, bo jest nauczycielem w szkole specjalnej...a jara dzien w dzien, nie raz nawet do pracy.

Gość mademoiselle Szantrape
Natychmiast siadaj na du pie i pisz jej sms-a ! Natychmiast odszczekujesz wszystko suko jedna bo jak nie to nie pracujesz !!!!! Nie mam litości dla ćpunów !koniec kropka ! A brata nakręć aby sam łaskawie spojrzał na to obiektywnie i ZMUSIŁ to babsko do zmiany zachowania

Gość maszaaaaaaa
tak, ale jak ja jej kiedys mowilam, ze przez to cpanie ktos zyczliwy ja kiedys podjebie i wyleci z pracy dyscyplinarnie to ona to uznala jako atak. a moj facet nie jara w ogole i trzyma moja strone, ale ona robi z siebie ofiare i jeszcze mu jakies bzdury nieistniejace opowiada.

Dają ci dziewczyny dobre rady a ty dalej w kółko, że nie bo nie. Zastanów się czego chcesz? Na twoim miejscu zrobiłabym tak jak piszą. Powiedziałabym jej, ze albo się odpier... albo poinformujesz pracodawcę o jej "nałogach". I faceta też.

Gość maszaaaaaaa
A co myślicie , jak powinnam rozmawiać z jej matką? Bo na pewno dostanę pytania o co poszło, a już podobno coś jej nagadywała na mnie, że wyslałam jej smsa odnośnie tego jej obgadywania... Bo aż mnie ciśnie, żeby jej powiedzieć prawdę o jej coreczce.

Gość POROZMAWIAJ Z TĄ DEBILKĄ
W CZTERY OCZY A NIE SMS-Y jak dzieci ...:O :O Powiedz je ze ma sie odpierdolić od ciebie i faceta bo inaczej zwołujesz zebranie rodzinne i opowiadasz o niej jak z nią jest ...jeszcze naściemniaj ze masz świadków jej ćpania i ok !

Gość maszkaaaaa
nie muszę ściemniać, bo mam...

Najważniejsze, że Ci się z facetem układa... Informuj go o wszystkim na bieżąco i niech on powie swojej rodzince, żeby się od Ciebie odczepili...