Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość książeczka sanepidowska

Ile kosztuje książeczka sanepidowska??

Polecane posty

Mam orzeczenie lekarskie z badania przeprowadzonego do celów sanitarno-epidemiologicznych z czego wynika że jestem zdolny do podjęcia pracy w restauracji, w sklepach spożywczych, w zakładach produkujących jedzenie. Mam też badania które są dowodem na to że nie wykryto u mnie pałeczek salmonelii i Shigelli. Miałem również książeczke sanepidowską ale gdzieś ją zgubiłem. Zamierzam kupic teraz nową książeczke sanepidowską i podobic ją. Ile kosztuje książeczka sanepidowska i podbicie jej przez lekarza pracy. Pamiętam że wtedy kiedy robiłem to badanie do szkoły(4 lata temu) to była inna cena, a teraz jaka jest cena tego wszystkiego?

Gość tytytytytytyty
czy musiales dac kal do badania?

Tak! Dostałem trzy razy takie plastikowe pojemniczki i przez trzy dni oddałem do nich kawałek kału i po wynikach poszedłem do lekarza pracy który wypisał mi oświadczenie i podbił mi książeczke. Teraz muszę kupic nową. Orientujesz się ile taka książeczka kosztuje i ile kosztuje podbicie przez lekarza takiej pieczątki. I nie wiem czy będę musiał ponownie oddac kał i dostac nowe zaświadczenie lekarskie czy po prostu wystarczy to co mam by lekarz podbił mi książeczkę.

hm??

Nikt się nie orientuje. A może wystarczy mi ten raport ze nie jestem nosicielm pałeczek salmonelli i shiggeli oraz orzeczenie że jestem zdolny do pracy.

??????

Gość poszukaj w google...
ale chyba z 80 zl

To drugie pytanie! Wystarczy jak lekarzowi pokaze raport ze nie jest nosicielem paleczek shigelli i salmonelli oraz orzeczenie ze jestem zdolny do podjecia pracy w zakladach z zywnoscia?

Kupiłem już książeczke sanepidowską - zapłaciłem 1 złotego. Teraz ile zapłaca za podbicie tej książeczki mając - orzeczenie że jestem zdolny do pracy - raport że nie posiadam pałeczek shigelli i salmonelli

Gość pytaj na innym forum
tu chyba nikt nic nie wie :O

Gość no to i ja k.wa zaglosuje
dobra to ja sie teraz ciebie zapytam ile placiles za badanie kalu i ile za to orzeczenie ze mozesz pracowac i jak je robiles :D

Gość nie mam pytan
wpis aktualnych badan ( ważne 10 lat ) kosztuje od 15 do 25 zł zalezy u jakiego lekarza,kazda przychodnia ma swój cennik.

Gość nie mam pytan
Trzykrotne badanie kału to obecnie 99 zł u mnie w sanepidzie.

Naturalnie. Właściwie badania kału finansowała szkoła. Co do podobica książeczki, orzeczenia lekarskiego zapłaciłem za to 50 złotych. Teraz nie wiem jak to wygląda bo to było 4 lata temu.

Gość no to i ja k.wa zaglosuje
a to orzeczenie ze moge pracowac to musze isc do lekarza pracy czy jak on sie tam zwie?

A jakbym miał książeczkę którą podbijałem w technikum to teraz też bym ją musiał podbic? Czy wystarczyłaby ta jedna podbitka?

Gość nie mam pytan
Tak to musi wpisać lekarz medycyny pracy .

To jest orzeczenie na którym jest napisana że jesteś zdolna do wykonywania prac, przy których istnieje możliwośc zakażenia na inne osoby. Czyli nie jesteś zagrożeniem dla otoczenia takiego miejsca i możesz pracowac w miejscu (restauracja, sklep, produkcja) w którym jest żywnośc.

Gość nie mam pytan
Wystarczy to w technikum badania wazne są 10 lat. Ja niedawno robiłam badania( pracuje w szpitalu ) nie wymagają wpisu w książeczke tylko do kartoteki dołącza sie oryginał badania( jeśli koszt pokryl pracodawca ) jesli to twój koszt wystarczy ksero .

I napewno taka podbita nie będzie kosztowac 200 czy 300 złotych. Bo myślałem że teraz tyle to kosztuje. Bywa tak że za takie coś płaci pracodawca. Ale ja dopiero szukam pracy, dzisiaj zaniosłem CV i list motywacyjny do fabryki cukierków, jestem chętny pójsc na produkcje ale od razu spytano mnie o książeczke sanepidowską.

No tylko że ja tamtą książeczke chyba zgubiłem... więc dzisiaj kupiłem nową. Z tamtego momentu dzięki Bogu został mi raport o braku pałeczek schigelli i salmonelli oraz orzeczenie że jestem zdolny do pracy. Wystarczy jak dam lekarzowi pracy nową książeczke sanepidowską oraz pokażę ten raport i orzeczenie(czy raport i orzeczenie też będą musiały byc nowe?).

Gość a le jak masz już wynik
kupujesz nową książeczkę koszt bagatela 2-3 zł. bierzesz wyniki badań i idziesz do sanepidu tam wpisują Ci wynik do nowej książeczki. a potem to już do lekarza pracy przed samym podjęciem zatrudnienia. u mnie koszt 50 zł. ale pewnie zależy od lekarza medycyny pracy

Gość nie mam pytan
U mnie w saniepidzie nie wpisuja już wyników do książeczek ( mieszkam na sląsku ) podobno taki przepis odsyłaja po wpis do lekarza medycyny pracy.

Wynik mam w orzeczeniu, tak samo mam wynik w tym w raporcie. W środe idę do lekarza medycyny pracy, może skoro mam już orzeczenie to za badanie lub samo podbicie nie weźmie tak dużo jak myślałem.

No mnie z sanepidu też nic nie wpisywali, wszystko było napisane przez lekarza medycyny pracy.

Czyli zadam jeszcze raz: Wystarczy jak pokaże lekarzowi medycyny pracy badania z sanepidu oraz orzeczenie o zdolności podjęcia do pracy. Czy ten lekarz będzie mnie musiał jeszcze badac?

Gość a le jak masz już wynik
mnie odesłali do sanepidu. lekarz medycyny pracy w ogóle nie chciał ze mną gadać bez tego wpisu. byłam w takiej sytuacji że dwa lata temu robiłam te badania do pracy w cukierni były szef nie oddał mi książeczki a chcą podjąć nową pracę szłam po wpis do sanepidu. ale może to faktycznie zależy od rejonu kraju

Gość nie mam pytan
książeczka sanepidowska Czyli zadam jeszcze raz: Wystarczy jak pokaże lekarzowi medycyny pracy badania z sanepidu oraz orzeczenie o zdolności podjęcia do pracy. Czy ten lekarz będzie mnie musiał jeszcze badac? Każdy lekarz ,który podpisuje sie pod zdolnościa do pracy powinien zbadac pacjenta.

Tylko jesli taki lekarz bedzie mial juz orzeczenie to policzy mi mniej za to badanie, czy tak jak kazdemu innemu pacjentowi ktory idzie do niego i po podpis do ksiazeczki sanepidowskiej i po orzeczenie?

Gość nie mam pytan
Jesli cię zbada to policzy jak za " nowego " pacjenta jesli tylko zechce przepisać bez badania to w każdym z tych przypadków może policzyc tę sama cene ,kto to może wiedziec .Dzis liczy sie kasa :P a nie to,że ty chcesz taniej .:D