Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elena M.

20 tydzień ciąży, a łożysko ma już II/III stopień dojrzałości!!!!

Polecane posty

Gość Elena M.

Witam, Właśnie wróciłam z usg połówkowego i martwię się. Na szczęście z synkiem wszystko w porządku, ilość wód też jest prawidłowa, ale lekarz ocenił dojrzałość łożyska na II/III stopień. Nie chciał nic więcej powiedzieć, tylko że mam pokazać wyniki mojemu lekarzowi prowadzącemu. Wizytę mam za tydzień, próbuję się czegoś dowiedzieć i chyba to jest bardzo zły wynik? Czy kóraś z Was zetknęła się z podobną syuacją? Czym to jest spowodowane, jakie są zagrożenia, czy może mimo to być wszystko OK?

Gość jola z bogdanca1
moze przestan palic i chlac

Gość Elena M.
tak się składa, że prowadzę bardzo zdrowy tryb życia. Nie pozwoliłabym, żeby ktoś przy mnie palił, a tym bardziej sama nie palę ani nie piję. Przed ciążą też.

bardzo zły wynik to jest III/IV no nie jest pięknie, ale też nie tragicznie równie dobrze taki wynik może się utrzymywac i do końca ciąży jednakże lekarz obowiazkowo i kontrolowanie łożyska to na pocieszenie

Gość zagrożenie realne
to odklejenie łożyska i w konsekwencji śmierć dziecka,ale jak ktoś napisał tak stan może już trwać do końca ciąży

Gość bla bla bla bla bla bla bla
jola z bogdanca1 Bardzo ciekawe paliłam w ciąży a w dniu terminu porodu łożysko II stopień dojrzałości...

ciemne?

no tak, podobno łożysko matki palącej jest czarne czy to prawda, chciałam sie dowiedzieć lekarze nic nie mówili po porodzie?

nie było takie jakie można było się spodziewać koloru krwi. U mnie jedynym "objawem" palenia w ciąży był mały płód.

Gość Elena M.
A czy zdarza się, że lekarz źle oceni stopień dojrzałości? Co, jeśli łożysko będzie się dalej starzeć? :(

nie wiem idź do lekarza wszystko wyjaśni, poza tym może to pomyłka