Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temat akurat dla mnie

Jestem mamą wybitnie inteligętnego dziecka :)

Polecane posty

wg tego kalendarza rozwoju : http://babyonline.pl/kalendarz_rozwoju_dziecka.html?cac_week=&cac_month=20&cac_year=&cac_no=2 Moje dziecko ma 18 miesięcy i potrafi policzyć do 10, natomiast wg tego kalendarza w 20 miesićy zycia cytuję : "Kolejną ważną umiejętnością dziecka jest liczenie do dwóch niektóre, wybitnie inteligentne dzieci, mogą nawet wyrecytować ciąg liczb od jeden do pięć. " Pochwaliłam się :P:P:P

Gość za to mama
inteligĘtna nie jest :D

Gość zxderr
No to niedługo Twoje "inteligętne" dziecko będzie mogło Cie uczyć ortografii

przecież specjalnie tak napisałam , nie macie za grosz poczucia humoru - polonistki się znalazły :D

Gość dżordżini armani
spierdalaj analfabetko!!! jedno jest pewne inteligencji po tobie nie odziedziczyło!

po Tobie kultury słońce

eee tam Twój to nic mój liczy do 100, mówi zdaniami po 10 wyrazów i kieruje samochodem, a ma tylko 18 miesięcy

na kafe same chamskie, mało wyluzowane zazdrośnice ani pożartować nie można ani się pożalić, bo zaraz kretynki chcą zabłysnąć inteligencją obrażając na wszelkie możliwe sposoby temat już zdechł, nie dopisujecie niczego "mądrego"

Gość jola z bogdanca1
idzze pizdo niedojebana juz

Gość one by miałyyy
radoche jakbys napisała mam dziecko głupie/brzydkie/ma odst.uszy a na dodatek to syn a ja marze o córce gratuluje

nie no ja naprawdę żartobliwie do tego podeszłam, mam dobry humor i sobie żartuje nie obrażaj sie autorko

ja się nie obrażam to jest żenujące, że nic nie można napisać z dystansem bo zaraz zlatują się jakieś pseudo- intelektualistki, które myślą że są genialne, jak komuś dokopią , zwyzywają i wyśmieją.Gdzie są normalne babeczki?

Gość słabo mój czyta w moich myślac
h właśnie przed chwilą spytałam go co robi? a on na to, że "LASAGNE" dla Ciebie, mamuniu kochana, bo wiem, że masz ochotę:) No a faktycznie mam;) Cudowne dziecko nie? A ma tylko 3 latka;)

cudowne, zgadzam sie :)

Gość coolcolour
A opisz dokładniej autorko, na czym to liczenie do 10 polega.Jak dziecko to robi.

Gość siedze i mysle
Mój 2 latek też nad wyraz inteligentny ;) prowadze zawziecie trening toaletowy, pytam: chcesz kupę? on: nie. I po minucie kupa ląduje w majtkach. Ja na to: gdzie miala byc kupa? On pokzuje na toaletę i mówi: tam. :D rozbraja mnie po prostu...

Gość moja przeciętniara
ma 4 lata i umie liczyć do 10, ale nie recytować tylko policzyć np kropeczki na kostce do gry, dodać i odjąć. Ale z nią to od 2 roku życia tłukę. Teraz kupiłam taką układankę zagadki z literkami i chyba coś się ruszyło i załapała trochę liter bo miała mega zastój. Nauczyła się samoglosek czytać i pisać i jakby ją zatkało nie potrafiła zapamiętać żadnej spółgłoski, a od wczoraj idzie jak burza i siedzi z tą swoją układanką. Fajnie ze ją to cieszy. Mam straszną ambicje nauczyć ją czytać jeszcze w tym roku. Nie po to bynajmniej żeby się tym chwalić na forum, ale po to żeby miała frajdę i mogla sobie sama czytać książki bo uwielbia je przeglądać i ciągle pyta a jaka to literka? a co tu napisano?

Gość moja przeciętniara
a 3 latek to już szok i wyższa "inteligęcja" :D Zlał się wczoraj do łóżka. Wysłuchał kazania jakie mu przygotowałam i mówi oburzony mamo no co ty! Ja się nie zesikalem! Ja jestem duży chlopak! Majtki mi się spociły!

ja się swoim dzieckiem nie chwalę, w ogóle nie uważam go za wybitnego ;) zdziwiłam się tylko tymi słowami z kalendarza rozwoju, że to takie mało spotykane , że dziecko umie policzyć do 5 ? nie sądzę a jak liczy - po prostu liczy, idzie po schodach i liczy do 10.Jak ma kilka rzeczy przed sobą to pokazuje je i liczy, no tak zwyczajnie.Nic szczególnego temat miał być z przymrużeniem oka, ale mi nie wyszedł

Gość coolcolour
1,5 roczne dziecko to jeszcze nawet dobrze nie mówi, a co dopiero liczy do 10.

masz racje, dobrze nie mówi bo niewyraźnie i nie zdaniami tylko składa niezgrabnie słówka, natomiast potrafi policzyć do 10.

Gość coolcolour
no to skoro składa niezgrabne słówka, to jak może umieć wymówić cyfry kolejno - jeden, dwa itd ????

Gość coolcolour
liczenie to też mówienie, nieprawdaż ? Wymawianie cyfer ?

Gość coolcolour
Nie powiesz mi, że 1,5 roczne dziecko wymawia słowami 10 cyfr.

Gość siedze i mysle
z tym liczeniem to powiem Ci calkiem niezle. Ja z synkiem zawsze jak wchodzimy po schodach liczę je glosno, zeby sobie utrwalał. Nie wiem dlaczego pamieta tylko liczbę "trzy" i "szesc" :) chyba najlatwiej mu sie wymawia. I dlatego na pytanie Ile masz lat/jest przedmiotow itp. zawsze pada odpowiedz 3 lub 6.