Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ery6y5u

Jak ANONIMOWO doniesc do Urzedu Skarbowego?

Polecane posty

Gość ery6y5u

Prosze nie jedzcie mi, ze nie powinnam, itp. itd. Osoba ta to moj ex pracodawca. Wyrzadzil mi wiele zlego. M.in. zmuszal do pracy po 12h, w swieta, odwoluywal z urlopu, zanizal zarobki, powiedzial ze oglosi upadlosc i jesli nie zgodzimy sie na porozumienie stron, zwolni nas z naszej winy i nikt nic nie udowodni. Obecnie zajmuje sie sprzedaza bez zalegalizowanej dzialalnosci rzeczy sprowadzanych z Chin, ma naprawde duze zyski. Czy istnieje mozliwosc anonimowego doniesienia tak abym nie musiala podawac swoich danych? Jak? Sprawdzaja w ogole takie doniesienia?

Gość ery6y5u
Przeciez nie moge wyslac poleconego nie podajac swoich danych

Gość fghkghkgg
to wyslij zwyklym!!!!

Gość powiem i ja .......
przecież na poczcie nie sprawdzają zgodności danych z dowodem osobistym prawda bo możesz np wysyłać list sąsiadki ...wpisujesz inne dane i po sprawie

Gość ale jazda ....
napisz anonimowy list i wyslij do US, zwykłym! Urzędy skarbowe bazują na tego typu listach

Gość ery6y5u
No fakt. A ktos wie, jak pozniej oni na takie zgloszenia reaguja?

Gość zuzizak
załóż nowe konto i wyślij mailem, musisz podać dokladne dane szefa, swoich już nie. Anonimy są chętnie sprawdzane.

Gość ery6y5u
Tzn. czy ktos doniosl i wie, ze sprawdzili? Ten czlowiek to naprawde SWINIA.

Gość ery6y5u
On nie ma zalozonej nowej firmy. Wiem z dobrego zrodla bo sprawdzalam.

Gość powiem i ja .......
ja myślę że nie zostawią Twojego listu bez sprawdzenia ...jak napiszesz że sprzedaje towary bez bez odprowadzanie podatków to na pewno zareagują ...na policję skarbową nie ma rady

Gość ery6y5u
Przez PIP to w sprawie tego co jest mi winny. Tu sie troche boje bo gadala z innymi tak samo potraktowanymi i chyba mnie nie popra. Bo wszystkiego sie boja. Mam tylko zdjecia paru list obecnosci na ktorych widac przekroczone godziny. Po podpisaniu chowal je, ale zdazylam zrobic zdjecia. Oczywiscie placil jak za normalne, za delegacje nie bylo dodatku, np. wyjezdzales na delegacje na 10 dni, 500km od domu, pracowales 10h dziennie, to placil tylko za te 10h, zadnego dodatku, nic

Gość ery6y5u
Oni licza ze moze kiedys jak firma sie podniesie (bo im tak powiedzial, zamieszal w glowach) to moze ich przyjmie. Wiec teraz jak doniose do PIPu to oni nawet w strachu moga powiedziec, ze ja klamie, a mam na dowod tylko kilka zdjec :( Mi juz nie zalezy na tej watpliwej pracy mam nowa

ale ty nie musisz mieć żadnych dowodów ani świadków!!! ja też nie miałam dostałam półtora wypłaty odszkodowania. Oni już wszystko sami sprawdzają.

Gość Ważne aby numer, kod, miejscow
ość się zgadzała... Możesz jeszcze anonimowo do gazety donieść :P:P

u mnie też zostali tchórze którzy nie chcieli świadczyć ale ich się i nic niukt nie będzie pytał oni sprawdza dokumenty i to im wystarczy

Gość takie tam duperele
US na pewno sprawdzi Twoje doniesienia, oni bazują na donosach. na poleconym wpisz Jan Kowalski, jakiś tam zmyślony adres i po sprawie. Uważam, że masz dobre intencje bo świnia wykorzysta następnych ludzi :(

Gość ery6y5u
Ale jakie dokumenty (pisze teraz o pracy) wprawdzi? Mialam umowe na najnizsza krajowa i lista jest w porzadku. Lista z nadgodzinami schowana.Na dowod mam tylko jej zdjecia, no i ciec widzial ze przychodzimy nawet w niedziele ale watpie zeby zeznawal. Jedyne co mozna zrobic to osiagnac satysfakcje z donosu do US. On nie ma firmy, nie wystawia rachunkow, a sprzedaje przez strone www i przez Allegro ogromne ilosci przedmiotow miesiecznie

Gość fghkghkgg
ale moze sobie sprowadzac rzeczy z chin na stara firme by prowadzic inna dzialanosc nie trzeba zakladac firmy idiotko! zakladasz zwyczajnie pion w firmie i tyle nic nie wskorasz

Gość ery6y5u
Ale nie zalozyl, idioto. Powiedzialam, ze to SPRAWDZILAM, idioto. Nie umiesz czytac, idioto. Poza tym stara firme zglosil do upadlosci, idioto.

Gość gość

A nie lepiej złożyć sprawę do Sądu Pracy. Dlaczego chcesz zająć sie tym co nie dotyczy Twojej sprawy. Jeżeli jesteś porządną i uczciwą to zgłoś oficjalnie swoją skargę . Podaj swoje dane . Dla mnie donos to coś OBRZYDLIWEGO . ROBIĄ TO LUDZIE ZAWISTNI I ZAZDROŚNICY .