Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AudiAudi

Wypadek

Polecane posty

Gość AudiAudi

Witam, mam nieciekawą sprawe. Kilka dni temu miałem wypadek, nie z mojej winy. Sytuacja była następująca, jadąc prostą drogą facet jadący z przeciwka zajechał mi droge usiłując zawróćić. Uderzyłem w jego tylni bok, spisaliśmy potrzebne oświadczenie. Jechałem Audi A4 '96. Ucierpiała maska- do wymiany, cały reflektor, nadkole- do wymiany oraz cały zderzak. Nie wiem co zrobić, żeby sciągnąć kase z ubezpieczalni, na jakiej podstawie oni obliczają koszt szkody?? Liczą nowe części czy jakieś używane?? Z góry dzieki.

Gość no rocznik 96 to na nowe
nie licz...

Gość bolek.
Zawsze nawet przy t6akiej kolizji wzywa się policję.Możesz mieć problemy z odzyskaniem kasy.

Gość ludzie są nieobyci
zgłoś do nich szkodę, zobacz na ich stronie www jak lub zadzwon na infolinię

Gość AudiAudi
No to na co moge liczyć?? To moja pierwsza taka sytuacja

Gość INEZ /
POLICJE WEZWALES???????? JEZELI NIE BEDZIESZ MIAL KLOPOTY, GOSTEK WYPRZE SIE WSZYSTKIEGO!!!!!!!!!!!! SWIADEK MOZE CIE JESZCZE URATOWAC,PORADA ADWOKACKA WSKAZANA

Gość ewfewfewfewew
przyjedzie do ciebie likwidator z ubezpieczalni, porobi zdjęcia, dostaniesz mailem wycenę, znając życie w wycenie będą same zamienniki oryginalnych części, dlatego lepiej jest naprawiać bezgotówkowo w jakimś warsztacie gdzie zrobią ci to na oryginalnych częściach 🖐️

Gość AudiAudi
DO niebanalna dziewczyna skąd wiesz, że jak za nowe?

Gość AudiAudi
Koleś napisał oświadczenie, są jego dane nr dowodu itd, mam też świadków.

Gość ewrewrwe
zgłosiłeś już chociaż szkodę w ubezpieczalni? :D

Gość AudiAudi
Tak, mają przysłać likwidatora ;/ widze, że można się tu wiele dowiedzieć, pojęcie macie lepsze niż ja

Gość INEZ /
autko ma 15 lat,najpierw wezma wartosc auta a potem wycenia szkode,jezeli szkoda jest wieksza od wartosci auta to nie licz na krocie

Gość a dlaczego
ma sie sprawca wyprzec???pytanie posdtawowe, podpisal sie pod tym oswiadczeniem??? drugie pyt.masz AC??jesli tak to mozesz ze swojego skorzystac , a pozniej ta kwote wyregresuja od sprawcy.

mialam stluczke w polsce w lipcu..dostalam odszkodowanie z pzu..policzyli mi za nowe czesci.Nie mieszkam w polsce i i nie mam ubezpieczenie polskiego.Autko tez mam dosyc stare 5 letnie.Wyremontowalam auto w kraju..facet posciagal mi stare czesci i zostalo mi ponad 2 tysiace.Stad wiem..

Gość a dlaczego
przyjdzie rzeczoznawca , a nie likwidator. jesli szkoda nie przekroczy 70 % inez

Gość AudiAudi
AC nie mam. No i 5 lat a 15 to troche różnica :P

Gość a dlaczego
i jeszcze jedna rzecz, jesli oddasz samochod do serwisu to rzadaj auta zastepczego, masz takie prawo,

Gość a dlaczego
a w jakiej ubzpieczalni ma ten sprawca ubezp.?? moze ja sie tym zajme:P

Gość AudiAudi
W Compensie, dziękuje. No to zastępcze by się przydało :P

Gość a dlaczego
napisz,czy sprawca sie podpisal pod oswiadczeniem??

Gość a dlaczego
nie wiem jak compensa, ale w niektorych ubezp. wchodza w gre org. czesci, w niektorych ubezp jesli sam nie przekroczy 10 at. musisz sie dowiedziec. Przyjdzie rzeczoznawca, porobi zdjecia, wyceni i dostaniesz info od likidatora.

Gość AudiAudi
Tak tak, podpisał się, zresztą sam je pisał

Gość a dlaczego
dzwon na infolinie i zxglos cale zdarzenie i pamietaj, powiedz wszystko jak bylo, to sa wazne informacje,.

Gość korneliuszka
Mężczyźni są istotami bardzo złożonymi i żeby móc ich uwieść potrzeba wiele wysiłku ;) jeśli macie z tym problem podobnie jak ja kiedyś miałam to polecam wam skorzystanie z kursów uwodzenia prowadzonych przez Wyższą Szkołę Uwodzenia, Wywierania Wpływu i Rozwoju Wewnętrznego (www.wyzszaszkolauwodzenia.pl). Mają szkolenia, które rozwiążą wasze problemy, mi bardzo pomogli dzięki ich kursowi stałam się kobietą pewną siebie i otwartą w stosunku mężczyzn. Jeśli więc macie jakiś problem to polecam, mają pozytywne opinie u swoich uczestników i dobrze wypadają w testach :)

Gość AudiAudi
Szkoda została zgłoszona po wypadku.

Gość Klllamka
Mam bardzo podobny problem. Też nie wiem jak załatwić wszystkie formalności z z ubezpieczalnią, aby ściągnąć kasę??? Co robić? Pomóżcie!!!!

Gość szprotka w oleju
Szczerze?nie chcialo mi sie czytac wszystkich postow,przeczytalam kilka wyrywkowo.Jedyne co moge powiedziec to to,ze moja szwagierka miala taka sytuacje,przyjechal do niej z ubezpieczalni taki fagas,ocenil sytuacje(ona miala tylko lekka wgniotke w okolicach bagaznika,ktorej zreszta nie zrobila,ale to sie wytnie;),dostala 2,5 tys polskich zl,byla w szoku!auto to opel astra,rok 1992 :-D albo i 1991

Gość plplpl9878
ja z compensy dostałam za nadkole 1300zł auto 99r, a naprawa mnie wyniosła 200zł hurrra:)