Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AudiAudi

Wypadek

Polecane posty

Gość rgretrhrttr
jadąc prostą drogą facet jadący z przeciwka zajechał mi droge usiłując zawróćić :-O:-O:-O:-O ile klas szkoły podstawowej ukończyłeś?

Gość u mnie było podobnie
To wszystko zależy gdzie sprawca ma swoje auto ubezpieczone i jaki rocznik ma auto poszkodowanego.. ja też miałam wypadek (kierowca nie wyhamował i wjechał mi w 4 litery) od razu zgłosiłam szkodę ubezpieczycielowi, po kilku dniach przyjechał od nich rzeczoznawca (porobił zdjęcia całego auta, zmierzył krzywy bok samochodu i bagażnika) następnie do kilku dni wysłał plik dokumentów które trzeba było wypełnić, potem otrzymaliśmy wycenę szkody przez ich likwidatora - auto moje ma już swoje lata więc najpierw chcieli je kupić za 3000zł(chyba na części) twierdząc, że obecnie mój samochód ma wartość 800zł :D, a przed kolizją 5600zł - nie mając zgody na zakup uznali, że zapłacą TYLKO różnicę między wartością auta przed wypadkiem, a ceną naprawy i do m-ca mają przelać pieniądze na konto więc samochód wyremontowaliśmy za swoje oszczędności. Do wypadku przyjechała Policja dla bezpieczeństwa bo kiedyś kumpel zawierzył sprawcy kolizji i spisał umowę - niby wszystko luzik tylko tamten po czasie wszystkiego się wyparł i zmienił zeznania robiąc winnego za wypadek mojego kolegę :/.

Gość benio40
Chyba każdy kierowca miał przynajmniej raz podobne "przeboje" z ubezpieczycielem. Mnie też one nie ominęły, dlatego przy kolejnej kolizji likwidację szkody zleciłem warsztatowi, który moje auto naprawiał. Sposób to chyba najprostszy i najmniej skomplikowany, bo jak wiadomo formalności przy takich sprawach jest od groma i nerwów też trzeba się sporo najeść. A tak można przejść przez to bez bólu głowy. Warsztat naprawia auto, a faktury za części i naprawę przedstawia towarzystwu ubezpieczeniowemu, które kończy proces likwidacji szkody. Jasne, że czasem można trafić na oszustów, ale mnie się poszczęściło i wszystko miałem załatwione szybko i bez żadnych jaj. Jakby ktoś szukał sprawdzonego warsztatu to w Gdańsku polecam firmę http://zglaszanie-szkod.pl Uczciwi i solidni.

Gość sonice

Z pewnością w swojej motoryzacyjnej historii wielu z was musiało coś u siebie pospawać czy zderzak czy inny element wykonany z plastiku. Fachowcy biorą za to duże pieniądze dlatego a sprawa nie jest taka ciężka dlatego warto zając się tym na własna rękę. Tutaj  youtube com/user/ataszek można znaleźć wiele profesjonalnych materiałów na temat spawania i klejenia tworzyw sztucznych, regeneracji reflektorów i wielu innych umiejętności przydatnych w naprawach motoryzacyjnych.