Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcjanah

sine nozki i raczki u siedmiomiesiecznych blizniakow

Polecane posty

Gość marcjanah

witam wszystkie mamy! mam taki problem z moimi siedmiomiesiecznymi dziewczynkami. otoz od urodzenia sinieja im nozki, kiedy trzymane sa w pozycji pionowej lub sadzane na kolanach. robia sie one czerwone potem sine. czasem pojawiaja sie na nich takie jaskrawe pomaranczowe plamy. wszystko wraca do normy gdy odkladam male,juz po chwili nozki nabieraja prawidlowy kolor. ostatnio nawet zauwazylam u jadnej corci sinienie raczek... przebadalam dziewczynki na rozne sposoby, mialy robione echo serca, ktore zadnych wad nie wykazalo, dokladnie przebadala je pani pediatra i nikt nie umial podac mi przyczyny tego sinienia. kilkukrotnie zaobserwowalam na nozkach jaby popekane naczynka krwionosne, takie czerwonawe cetki, ktore ustepowaly po jakims tygodniu i tez lekarze nie wiedza czym jest to spowodowane.. dodam ze poza tym moje blizniaczki rozwijaja sie prawidlowo, jedza dobrze, dobrez przybieraja na wadze, dobrze tez spia, sa pogodne. czy ktos z was moze spotkal sie takimi objawami?? pozdrawiam wszystkie mamuski

Gość marcjannah
moje dziewczynki maja teraz przeszko 17 miesiecy... dolegliwosci praktycznie calkowicie ustapily. czasem zwlaszcza w przypadku dzieci urodzonych przed terminem nalezy uzbroic sie w cierpliwosc a czas pomoze malym organizmom dotrzec wszystko . badania jednak nigdy nie zaszkodza...