Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

glorias

FISSAN - przeciw rozsrępom skóry

Polecane posty

dziewczyny polecono mi taki oto żel(krem). Czy któraś z Was miała "zaszczyt" go stosowac? Czy możecie go polecieć ? Bardzo zależy mi na kremowaniu piersi i brzuszka...dodam, że piersi bardzo mnie swędzą i bolą :( jestem w 18tc. Proszę o opinie :)

Gość Miraculum5
Ja używam mało znanego jeszcze kremu LINODERM. Polecam. Jestem w 28 tc, brzuch mi wyskoczył naprawdę nagle, a ja póki co, nie mam ani jednego rozstępu. Polecam też najzwyklejszą oliwkę. tu chodzi o nawilżanie skóry.

Miraculum5 - dzieki za odp. właśnie po kąpieli używam oliwki na brzuch :) ale myślałam,też o jakimś kremie...

Gość ja go uzywalma
jestem zadowolona nawet jeszcze po ciazy jak chudlam go stosowalma fakt smierdzi i jest bardzo tlusty, ale bardzo dobry smaruj, smaruj :)

Gość Miraculum5
Te kremy mają tak naprawdę taki sam skład. Moim zdaniem nie ma co inwestować w nie wiadomo, jak drogie, markowe kremy itp. Ja wybrałam właśnie ten Linoderm, dałam za niego 22 złote w aptece, jest mega wydajny i przyjemny w użyciu. Wybrałam go tylko dlatego, ze w mojej osiedlowej nie mieli akurat Ziaji, sporo tańszej, a wszystkie kosmetyki tej marki sobie chwalę, więc "od biedy" wzięłam ten. I nie żałuję.

Gość jeśli masz mieć rozstępy
to i tak będziesz je mieć choćbyś stosowała nie wiem jak drogie kremy podstawą jest NATŁUSZCZANIE dlatego wystarczy zwykła oliwka (najlepiej HiPP albo Babydream z Rossmanna - mają najbardziej przyjazne składy) nakładana na całe ciało tuż po kąpieli jeszcze na mokre ciało do mycia polecam też coś co zadba o płaszcz lipidowy całej skóry jest taki bardzo tani olejek do kąpieli i pod prysznic w Rossmann - ISANA - rewelacyjny też ma bardzo dobry skład i jest tani jak barszcz (około 5zł) a czy użyjesz kremu Fissan, Dax czy Gerber tak naprawdę nie ma znaczenia po prostu skórę trzeba natłuszczać pomyśl, że 30 lat temu nie było żadnych kremów na rozstępy, baaa do głowy nikomu nie przyszłoby coś takiego:D a kobiety rodziły i zapewne nawet zwykłym balsamem się nie smarowały, bo dostęp do takowych był utrudniony, a jednak część zn ich ma rozstępy po ciążach, a druga część nie ma;)

Gość ta czesc lekarzy ktora
Nie zgadzam sie tak do konca z ta, ktora pisze, ze kiedys kobiety sie nie smarowaly i nie ma to wplywu. Ma. Moja mama ma straszne rozstepy po ciazach - stan jej skory poprawil sie dopiero jak ktos jej przywiozl zza granicy specjaln y krem (jednak oczywiscie nie dalo sie juz calkowicie usunac rozstepow :/). Ona jako pierwsza nawoluje mnie do smarowania dobrymi kremami i sie jej slucham :)

tez mi sie wydaje,ze smarowanie nic nie kosztuje (w sesie,ze korona z glowy mi nie spadnie) ... ;))) a moze to zapobiec mimo wszystko brzydkim rozstępom:)

Gość ale dlaczego się nie zgadzasz
? czy wydaje się Tobie, że gdyby Twoja mama smarowała się kremami będąc w ciąży, to rozstępy nie pojawiłyby się? oczywiście, że pojawiłyby się, bo żaden krem nie jest w stanie im ZAPOBIEC może tylko zelżyć skutki, ale nei całkowicie wyeliminować je dlatego, że nie można kremem zmienić struktury skóry kazdy ma taką jaką dali nam nasi przodkowie i niestety, ale jedne kobiety mają skórę elastyczną i po 5 porodach nei będą mieć rozstępów, a inne mniej elastyczna i jedna ciąża jest w stanie zasiać takie spustoszenie, że szok

Używałam fissana, ponoć miałbyć najlepszym na rynku niemieckim kremem. Mi nie pomógł, do tego ciężko go rozsmarować. Nie polecam

Ja go kupiłam jeszcze na początku ciązy i wogóle nim się nie smarowałam - zresztą nie smarowałam się niczym takim. Rozstepów po ciązy mam tylko kilka i to w dodatków malutkich które pojawiły mi się na kilka dni przed porodem.

Gość 39 tydzien
Witam przyszłe mamy:) Ja uzywam i uzywałam ten krem i musze przyznac ze nic mi nie dał:( Do końca 8 miesiaca nie miałam zadnych problemów z rozstepami, az w 9 zaczeły sie pojawiac. Dodam iz brzuszek smaruje od 3 miesiaca. Na roizstepy nie ma zadnej reguły jesli maja sie pokazac to sie pokaza, a brzuch polecam smarowac aby nie swedział.

Gość Mama córeczki...
Ja używałam trochę olejku ze słodkich migdałów a potem przy końcówce7-9 m-ac też fissana.tłusty i śmierdzący ale jak dla mnie super się sprawdził.siostra ma rozstępy po ciąży,mama też a ja nie.więc cos pomógł.ale jak piszą dziewczyny zwykła oliwka,ale codziennie i też będzie ok.pozdrawiam

Gość ta czesc lekarzy ktora
Moze by sie zrobily rozstepy, a moze ... nie? Skoro jednak krem PO dzialal, to dlaczego odrzucac dzialanie kremu zapobiegajacego? Co nie zmienia oczywiscie faktu,ze jedni maja skolonnosci, inni nie. Life is brutal.