Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melania80''

rowerek dla 2 latka

Polecane posty

Gość melania80''

Chciałabym zapytać jak to było z pierwszym rowerkiem waszych pociech. Nie mam na myśli trójkołowego gdzie dziecko siedzi. Mój dwulatek powinien ( z racja nóżek X) jeździć ale nie wiem jaki kupić rower. Na wsi u teściowej ma dwukołowy z dodatkowymi kółkami ale synek nie bardo wie o co chodzi z pedałowaniem itd itd. zastanawiam się czy nie byłby dobry taki biegowy? Co sądzicie?

Nie kupowaliśmy dla córki żadnych odpychaczy (czy jak to nazwać) tylko mały rowerek. Dzieci są pojętne - jeśli wytłumaczysz o co chodzi, ułożysz nóżki na pedałach i nimi poruszasz to szybko załapie. Ciekawym rozwiązaniem (jeśli masz drobne dziecko) są takie rowerki-wózeczki - dziecko siedzi na siedzonku, ma pedały, jest obręcz, by nie wypadło, a ty masz rączkę (jak przy wózku) do popychania. Coś w tym stylu: http://swiatpociech.pl/rowerek,6

Gość a jakim cudem to zrobiłaś?
teraz nastała moda na rowerki bez pedałów :) Nie wiem skąd taki pomysł, ale dzieciaki zasuwają na tym ile wlezie..

Gość ale takie rowerki
bez pedalow sa wlasnie bardzo dobre. I to nie chodzi o mode, ale o rozwoj dziecka, ktore ksztaltuje sie ruchowo i min. cwiczy rownowage. Poszukaj informacji w necie. Duzo o tym pisza.

Może zamiast takiego rowerka bez pedałów wybierzcie hulajnogę? Dla maluszków są na 3 lub 4 kółkach ze skrętną lub sztywną kierownicą, często są składane (tzn.rączka) i można łatwo je przechować/przewieźć.

moja córka niebawem kończy 2 latka i planuję kupić jej taki rowerek -> http://allegro.pl/smoby-rowerek-be-fun-comfort-od-10-m-ca-2-kolory-i1753437251.html Z racji tego, że ma w razie co podpórki pod nózki gdyby dziecko jeszcze nie rozumiało o co chodzi w pedałowaniu i blokada przedniego koła, która sprawia, ze wózek jedzie tylko na wprost na wypadek gdyby dziecko krecilo ciagle kierownicą.

wróżka, za duże dziecko na taki rowerek ! Lato się kończy, a za rok to juz na bank będzie za duża. Moja ma 2,8 i i jakiś miesiac temu sprzedałam na allegro identyczny . Tej podpórki nie użyjesz u 2 latki , bo będzie jej niewygodnie. W tamtym roku , jak miała 1,5 - 1,8 r. to owszem fajny był ten rowerek . Moja cora troche na nim pojeździla na poczatku tych wakacji i juz nie chciała , była żywo zaiteresowana innymi rowerkami na placu zabaw , takimi z dwoma małymi kólkami po bokach .