Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktokolwiek slyszal ;) ...

kremy ziaja 30+

Polecane posty

Poszukuje opinii na tamat kremow ziaja... jak w temacie, chodzi mi o te dla 30+ :P Uzywal ktos seri Aretina Q ? Kremu lipidowego ? Kremu z kwasem hialurydowym ? Prosze o wasze opinie i odczucia :)

W kazdym razie dziekuje za szczere checi :) Kozie mleko znam i lubie... i wlasnie sie zastaawiam czy te "zaawansowane" im dorownuja, bo przydalo by mi sie intensywniejsza terapie mojej buzi zafunowac ;)

Gość hhhhhhhhhffffffffderwfz
Podnosze temat bo rowniez jestem ciekawa tych kremow:)

Gość Polecam ten krem
z kwasem hialuronowym, dla mnie rewelacja :-) Krem pięknie pachnie i dobrze się wchłania, moja skóra jakby go "piła". Cera po nim jest gładka i miękka,dobrze nawilżona/odżywiona.

Gość ugaa bugaa
a interesuje cie opinia o kremie sopot spa 30+ ??

Gość ghalis
jeśli chcesz naprawdę działające to na ziaję nie patrz nawet...

Gość ugaa bugaa
nie zgodze sie z tym, ziaja ma takze dobre produkty.

ugaa bugaa, ma, ale nieliczne... Aretina jeszcze by uszła gdyby - miała sensowną ilość retinolu (od 2,5% wzwyż, bo tylko niewielka część retinolu jest przetwarzana w skórze na naprawdę działającą tretinoinę) i koenzymu Q10 (niezbędne minimum, czyli ok. 0,2% może mieć, ale więcej byłoby lepiej). - była w opakowaniu typu airless bo retinol w kontakcie ze światłem i tlenem ulega szybkiej oksydacji, czyli traci swoje działanie A tak to leciutkie działanie przeciwzmarszczkowe mieć może (przez te trochę koenzymu i wyciąg z koniczyny), ale szkoda by mi było tych 15 zł, lepiej dołożyć i kupić coś, co naprawdę działa ;) Pozostałe dwa kremy są nawilżająco-relipidujące, nadają się do nałożenia po południu po zmyciu makijażu. Generalnie około 30 roku życia (a lepiej wcześniej) trzeba sięgnąć po znacznie lepsze substancje i produkty, jeśli naprawdę zależy nam na spowalnianiu starzenia skóry: http://www.femineus.pl/index.php?PHPSESSID=96381227eaf3b3be0c0791ae3856d529&topic=6348.0 Dużo lepszą rzeczą na noc jest np. "przeciwtrądzikowy" krem Triacneal, zawierający kwas glikolowy (po nim nie wychodzimy na słońce bez dobrego filtra!!!) i o wiele skuteczniejszy od retinolu retinaldehyd.

Oooo, jednak ktos uzywa i zna .... bo juz tracilam nadzieje ;) Dziekuje bardzo za opinie :) ugaa bugaa - ten krem Sopot spa 30+ tez jak najbardziej mnie interesuje. Nie wymienialam wszystkich ale generalnie szukam czegos 30+ mrowa9435 --> bardzo dziekuje za obszerna odpowiedz :) Mnie niestety juz blizej do 40 niz do 30 .... myslisz ze powinnam raczej siegnac po kremy 40 + ? Polecam ten krem --> i o to mi wlasnie chodzi :) Wiem ze Ziaja ma generalnie dobre kosmetyki i ich cena jest konkurencyjna. Uzywalam juz spacyfikow Nivea Q10, Nuxe, Vichy i innych i jakos revelacji nie bylo..... moze nie trafilam po prostu na SWOJ. Dzialaly, owszem ale bez szalu. Zastanawiam sie czy te z Ziaji , moga bez wstydu "stac" obok tych "z wyzszej polki" ... jesli tak to po co przeplacac ;) Moja cera jest nieco "szara" :O.... raczej chodzi mi o dotlenienie, nawilzenie i odzywienie niz o redukcje zmarszczek... tych na szczescie za duzo jeszcze nie mam :)

Gość ugaa bugaa
Uwazam, ze Ziaja ma dobre produkty. Owszem zdarzaja sie nietrafione. Tak jak w kazdej firmie. Sa perelki i sa buble. Autorko jesli chodzi o ten krem sopot spa 30+ to jestem z niego w miare zadowolona. + piekny zapach, niebieski kolor kremu wiem,ze nie kolor kremu swiadczy o jego dzialaniu, ale poprstu nie spotkalam sie wczesniej z takim kremem) +dobrze nawilża. - przy mojej tlustej cerze nie nadaje sie pod makijaz, stosuje go jak jestem w domu, badz na noc. Ogolnie wychodzi na plus, podoba mi sie ten krem. Pozdrawiam.

Dziekuje Ugaa bugaa :)

Gość ugaa bugaa
Nie ma sprawy, pozdrawiam

Gość siri
Ja stosuję krem hialuronowy na odbudowę śluzówki (Cicatridina)..Bardzo skuteczny...

ktokolwiek slyszal, kremu nie dobiera się do wieku, ale do potrzeb skóry ;) Moim zdaniem jeśli naprawdę zależy Ci na profilaktyce przeciwzmarszczkowej (składniki przeciwzmarszczkowe stosuje się ZANIM się zmarszczki pojawią -im wcześniej tym lepiej - bo jak już są to żaden krem ich nie zredukuje) a nie tylko doraźnym nawilżaniu to powinnaś sięgnąć po lepsze kosmetyki niż Ziaja, na pewno nie takie z półek z drogerii (samemu można lepsze ukręcić ;) Jeśli masz poszarzałą skórę to potrzebujesz dwóch rzeczy: kwasów na noc (latem w grę wchodzi tylko migdałowy) i serum z witaminą C na dzień, pod krem z filtrem. Z kwasem możesz kupić np. to serum: http://www.biochemiaurody.com/sklep/serum-mandelic.html Albo ten krem Bandi: http://www.bandi.pl/sklep/produkt/id/151 z wit. C najlepiej to: http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumferulicCE.html Jeśli chcesz dobrych kremów to trzeba patrzeć na NIEKTÓRE produkty Avene (Triacneal, Eluage, Ystheal), La Roche Posay (Redermic), a tak naprawdę to trzebaby sięgnąć po retinoidy na receptę czy produkty Neostraty.

mrowa9435 --> wow, jestem pod wrazeniem Twojej wiedzy !!! Serio !! Zaraz dokladniej poczytam o tych specyfikach :) Wielkie dzieki !!

ja dostalam ten krem 30 plus na urodziny (notabene 30-ste .. haha) i bardzo sobie chwale. zmarszczek nie mam wiec nie wiem czy ma dzialanie przeciwzmarszczkowe ale sama konsystencja kremu jest bardzo fajna, skora po niej gladka, nawilzona, sama mam skore sucha, ktora latem dodatkowo jeszcze sie luszczy od nadmiaru slonca. fajna konsystencja idealna dla mnie, latwo sie wchlania, fajny zapach, podobno jest niedrogi wiec moge polecic :)

Quis leget haec? --> no to wpadlam po uszy ;) .... chyba teraz miesiac spedze na czytaniu recenzji :D ... ale dobrze, moze w koncu znajde cos dla siebie :)

Gość gość
W życiu każdej kobiety przychodzi taki czas, kiedy sięga po pierwsze kosmetyki przeciwzmarszczkowe Taka konieczność pojawiła się także u mnie. Dlatego postanowiłam wykonać je sama w domu korzystając z półproduktów kosmetycznych. http://mlodzinadorobku.pl/kosmetyki-przeciwzm arszczkowe-zrob-je-sama/

Gość gość
miałam, ale lepszy jest krem z bielendy z serii zielona herbata, polecam zwłaszcza dla pan z cera tłustą