Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swieczkaaromatyzowana

Szczepienia obowiązkowe dla rocznika '88!!!

Polecane posty

Błagam o pomoc. Karta szczepień nieosiągalna, a potrzebuję listy swoich szczepień do pracy. Lekarz zakładowy twierdzi, że lista mu starczy, karty nie potrzebuje. Problem polega na tym, że nie mam kogo o to spytać z rodziny (dziadkowie sklerotycy mylą swoich wszystkich wychowanków), a listy dla swojego rocznika znaleźć nie mogę. Czy ktoś z '88 może wie na pewno, co to były za szczepienia...? Najwcześniejsza nazwa, jaką pamiętam, to polio, czwarta klasa SP. Ale przedtem???

Gość dekolo
ja jestem 87 i wiem ze bylam szczepiona, polio, zoltaczka. gruzlica, odra, rozyczka, swinka, tężec itp.

Karta szczepien powinna byc w przychodni. Ja swojej szukalam i szukalam i okazalo sie ze w przychodni w archiwum jest. Zadzwon do przychodni i popros zeby znaleźli

Wyjaśnienie: nie mam szans na zdobycie karty. Mieszkam za granicą. Mamy tak pięknie urządzony świat, że jak człek wyjedzie, to tylko mu kłody pod nogi.

Zadzwonić? Jak panie z przychodzi odbiorą, to najpierw kawusię dopić, potem do kibelka, a po godzinie może ze mną porozmawiają, żeby spytać, co chcę.

Gość a gdzie ty pracujesz
ze wymagaja od ciebie karte szczepien ? a poza tym szczepienia tez maja swoja waznosc - wiec po tylu latach te szczepionki trzeba by bylo powtorzyc zeby byly nadal aktualne

W szkole, stąd te wszystkie choroby dziecięce. Powtórzenie nie wchodzi w grę, w ciąży jestem. A co ze szkarlatyną? Nie wydaje mi się, żebym była kiedyś na nią chorowała. Czy jest takie szczepienie?

Gość zadzwon do kolezanki
ze szkolnej ławki -

Gość umpa lumpa
dzwon do przychodni, tam jest ta twoja karta szczepien. Ja swoja tez musialam pokazac lekarzowi zagranica. Mozesz wyslac pelnomocnictwo kolezance, ktora w Twoim imieniu pochodzi po przychodniach, odkseruje ci i odesle. Pelnomocnictwo powinno byc podbite notarialnie - czasami notariusze sa w bankach i przyjmuja za darmo.

Szczepienia na wczoraj. Nagle sobie w szkole przypomnieli, że mnie lekarz nie widział.