Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lululululelka

czy moge dac dziecku swoje nazwisko ?

Polecane posty

Gość lululululelka

jesli jego ojciec pojechal do swojego kraju i nie mam zadnych papierow od niego? czy jest mozliwosc zapisania dziecka na niego jesli znam jego dane ale nie mam zadnych papierow?

Gość wredna małpa27
no ja bym tego nie zrobiła nawet jeżeli była by taka możliwość

Gość wredna małpa27
chociaż przyznaje się do dziecka?

Gość Nie możesz dać jego nazwiska.
Nadać dziecku możesz nazwisko ojca tylko wtedy gdy ojciec stawi się osobiście z dowodem tożsamości.

Gość lululululelka
on sie przyznaje do dziecka jak najbardziej,ale narazie z pewnych powodow nie moze mi wyslac swoich papierow,dlatego pytam czy moge to zrobic bez papierow,a jak nie to zapisze na siebie jesli mozna? co myslicie?

Możesz dziecko otrzyma ,Twoje nazwisko jeżeli podasz imię ojca ,wpiszą jego imię razem z Twoim nazwiskiem .No bo chyba nie chcesz skrzywdzić dziecka i podać ojciec nieznany ,jeżeli ojciec dziecka wróci do kraju i uzna dziecko pójdziecie do USC i zmienicie dziecku nazwisko na nazwisko ojca.Nazwiska ojca sama nie możesz podać ale imię tak tak.

Gość lululululelka
ale co ja zrobie jesli ten ojciec pochodzi z Iraku,a wizy nie chca mu dac?

Jest jeszcze taka możliwość aby Twój partner tam gdzie przebywa uznał dziecko prawnie przez adwokata ,wówczas adwokat przesyła papiery do usc w Twoim mieście i masz nazwisko ojca w metryce dziecka.

Gość lululululelka
aha,dziekuje Olga ulzylo mi,bo sie martwilam tym,a jak moj bedzie nadal mial te problemy papierowe to zapisze na siebie tak jak piszesz i pozniej zmienimy mu nazwisko

Gość lululululelka
a moze ktos jeszcze cos wie na ten temat?

Gość asdffff
co, nie dał się złapać na dziecko

Gość anma ze spychowa 2
zrób tak jak Olga pisze, jesli sie tak da oczywiscie, bo po co te szopki z pisaniem w rybryce ojciec, pierwszego lepszego imienia meskiego i twojego nazwiska. po co taki burdel w papiuerach, a trzeba dziecko do 2 tyg zarejestrowac? nie mozna za pol roku np i zeby przez te 6 mies bezimienne bylo jakos zeby potem aktu urodzenia nie p[oprawiac tysiac razy?

Gość lululululelka
nie mam pojecia nawet ile czasu sie ma zeby zarejestrowac ale zobaczymy , postaramy sie to zrobic tak zeby on to zalatwil z adwokatem tak jak Olga pisala :) do asdfffff...moj facet nie planuje mnie zostawic,ma pewne warunki ktore nam utrudniaja te sprawe z papierami i nie moge pisac jakie na forum :)