Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 7531

Prawdziwa miłość po czterdziestce

Polecane posty

Gość 7531

Czy to jest możliwe?

Gość megaZdzira
Możliwa jest miłość bo przezywam właśnie, ale nie wiem czy prawdziwa. A właściwie na czym polega ta prawdziwość?

Gość 7531
Różne są powody, że ludzie pobierają się, bywa że i bez miłości. Aż tu nagle spotykamy kogoś, do kogo czujemy coś co nigdy nam się w życiu nie zdarzyło, mimo upływu lat, życiu w stałych związkach. Co z tym zrobić?

pewnie dla każdego przypadku jej prawdziwość polega na czymś innym , ale myśle ,że prawdziwa jest wtedy kiedy miała szansę siesprawdzić a to wiąze siez czasem . Trudno mi wyobrazić sobie " prawdziwą " miloś trwajacą 3 miesiaće :D ale kto wie ?

być mozę to ,że ktoś obierał siebez miłości w ewnym sensie czyni go " głodnym " uczucia - czy jednak będize to prawdziwe uczucie ? pewne i trwałe - nie wiem , pop rostu nie wiem .

Gość 7531
Załóżmy, że poznajemy kogoś, kto jest uczciwy, przy którym będziemy czuć się bezpiecznie, ten ktoś sprawdza się w życiu, pobieramy się, decydujemy się na małżeństwo z rozsądku. Nigdy nie przyszło wam na myśl co będzie jak spotkacie człowieka w którym po prostu się zakochacie. Z jednej strony obowiązki, rodzina, a z drugiej miłość waszego życia?

ale co masz na mysli pisząc - milość życia ? czy chodzi o fascynację nowością , nowymi doznaniami i przezyciami ? nieskażonym romanytznem i innym seksem ? Skąd pewnośc, że wszystko to , istniejąc teraz nie zamieni siew taka samą rutynę jak w małżeństwie z rozsądku ?

Gość 7531
Albo może po prostu jest to głód tego uczucia jak pisałaś. Zdarzają się małżeństwa z miłości, które nie wytrzymują próby czasu. Są też te z rozsądku, które trwają do końca i to z różnych powodów.

zgadza się :) są i tacy i tacy . szczęsciem jest być w małżeństwie i z miłości i z rozsądku . Może warto zastanowić się - że sietak wyrażę;)- co jest bardziej opłacalne -choć nie jest to najtrafniejsze określenie . Mąż może i bez szaleństwa i uniesien - możebyć przyjacielem . Drugi mężczyzna - trudno powiedzieć , potrzeba na to czasu i pewnej dawki ryzyka , choć nie twierdze ,zę jest do niczego .

Gość 7531
To reakcja na człowieka, której się nigdy wcześniej nie doświadczyło. A fascynacja? Pewnie tak, ale raczej nowym doznaniem, nieskażonym romantyzmem jak to ujęłaś. Tu nie chodzi o sex. Czy mam pewność, że nie zmieni się to w rutynę- nie mam żadnej. Trudno było mi wyobrazić sobie, że coś takiego spotka mnie dopiero w wieku czterdziestu paru lat.

serce , szczególnie kobiety nie starzeje sie nigdy i zawsze wyglada romantycznej milości i mężczyzny , który jej sprosta :) I oczywiście takie sytuacje się zdarzają i czasmi majaj nawet szczęśliwe zakończenie - ale ile naprawdę zansz takich par ? Par , które w wieku średnim rozpoczey nowe życie z nowym partnerem i ten związek szczęśliwie trwado końca życia ? ja ani jednaj . To nie znaczy ,ze nie znam ludzi , którzy nie mają następnych partnerów ,żę nie porozwodzili sie z często słusznych powodów - ale kązda ta para popada w pewną rutynę i czy ona nie skłoni cię do przemyśleń - " co by bylo gdyby ..."

Gość Prawdziwa love
To po prostu wymysł poetów, rezyserów filmowych. Każdy pragnie kochać, mamy to gdzieś zakodowane. Trafiłaś na os.która cię ujęła 'tym czymś' i prawdziwa miłość będzie dopiero jak się poznacie dobrze i dacie rade ze sobą wytrzymać. Nie ma co tak z góry sądzić, jak nie sprubójesz to się nie dowiesz.

Gość Prawdziwa love
To po prostu wymysł poetów, rezyserów filmowych. Każdy pragnie kochać, mamy to gdzieś zakodowane. Trafiłaś na os.która cię ujęła 'tym czymś' i prawdziwa miłość będzie dopiero jak się poznacie dobrze i dacie rade ze sobą wytrzymać. Nie ma co tak z góry sądzić, jak nie sprubójesz to się nie dowiesz.

Gość Prawdziwa love
Ty się boisz zaangażować, chcesz dostać przepis? gwarancje? Chcesz się uchronić od ew. zdrady ? Miłość to składnia 2 osób.

Gość 7531
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Jesteście super.