Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zagraniczna

Jak znaleźć nowyh znajomych po powrocie z zagranicy ?

Polecane posty

Gość Zagraniczna

Hej. Mieszkałam przez rok za granicą poznałam tam faceta z którym jestem do teraz, wróciłam w czerwcu i pobyłam tutaj z półtora miesiąca próbując odnowić stare znajomości. Odkryłam jednak, że pojawił się taki "syndrom gwiazdy" i w większości ludzie chcieli się ze mną spotkać z ciekawości - o bo ta z zagranicy przyjechała to teraz jest fajna. Nie było to zbytnio fajne uczucie. Może tylko jedna czy dwie znajome zachowywały się normalnie. Reszta była porażona moją "wyobrażoną świetnością" i nadmiernie miła co można było zauważyć. Wyjechałam do faceta na wakacje ponownie i teraz wróciłam znowuż. Zastanawiam się jak znaleźć nowych znajomych ? Nie wiem czy to dobry pomysł aby po raz drugi odnawiać znajomości z tymi starymi z którymi próbowałam jakiś czas temu bo : (Sprawdzałam) - albo maja wakacje - albo są zajęci - albo robią dużo innych rzeczy - kółka czy wszelkie inne pierdoł na które uczęszczałam nie odbywają się w wakacje - syndrom gwiazdy nie działa dwukrotnie ? Sytuacja moja jest taka, że jestem na końcu studiów (prawie) co oznacza, że moi stali znajomi ze studiów pokończyli je i wyjechali do domów , bądź chyba nie mają ochoty za bardzo spotykać się z "gwiazdą" bo było to ich marzenie, którego nie udało im się spełnić. Przez cały rok mieszkając za granicą także ciągle poznawałam ludzi i wiem, że to nie jest łatwy proces toteż nie zależy mi na zapoznaniu się z kimkolwiek bom samotna. Samotna nie jestem bo jeszcze nieliczne osoby (na palcach jednej ręki policzyć można) są moi znajomymi i znajdą czas dla mnie na jakiś tam czas. Pytanie więc brzmi, jak znaleźć nowych znajomych w mojej sytuacji ? Nie mam pieniędzy na żadne kursy czy inne takie, nie mogę jeszcze szukać pracy bo muszę dokończyć studia i inne sprawy związane z uczelnią(mieszkam z rodzicami, którzy raczej nie pomagają mi w tym moim samopoczuciu) Nie mam też za bardzo czasu na żadne wyjazdy bo muszę pisać pracę, ale czasem przydałaby się jakaś odmiana w towarzystwie by gdzieś wyjść ? Jakieś propozycje ? :) Nie jestem jakaś mega zdesperowana ale może niektórzy znają jakieś ciekawe stowarzyszenia czy darmową formę rozrywki, czy inne takie ? Konkretnie.

Gość Zagraniczna
Czy ktoś to czyta w ogóle tu ?