Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CiazaDlaCiebie

Surogatka

Polecane posty

Gość CiazaDlaCiebie

Zostane surogatka tylko powazne oferty!

Gość napisz coś o sobie
jestem wstępnie zainteresowana

Gość Ta zabawka jest paskudna
Na forum sie nie dogadujcie, tylko przy adwokacie albo notariuszu, zeby laska kasy nie wziela, tabletek wczesnoporonnych i nie spierdolila na sponsorowane wakacje.

Gość przecież to jest nielegalne
więc jak chcesz to prawnie załatwic?

Najlepiej zalatwia sie takie sprawy przez wykwalifikowane agencje, zeby wszystko odbylo sie legalnie, bez zbednych histerii, historii i gorzkich zali.

Jak nie legalne? Moze w Polsce. Po sasiedzku mozna zalatwic legalnie. Przynajmniej masz pewnosc ze cie nikt nie wystawi, bo tu to tylko na krzywy ryj i mozna sie przejechac.

w polsce niestety takie sprawy załatwia się po cichu. a nie wiem czy któś miał by zamiar jechać gdzieś papiery załatwiać mówię o stronie kobiety która miała by komuś dziecko urodzić

Gość wyrażnie jest napisane
widac że autorki topiku nie ma ;d chyba sobie jaja zrobiła

Prawnie nie jest w Pl uregulowane ze kobieta ktora zaofiarowala sie oddac dziecko-po porodzie nie moze zmienic zdania i zatrzymac urodzonego dziecka. Istnieje tez adopcje ze wskazaniem , ktoira jest zupelnie legalna.

adopcja ze wskazaniem to co innego niż kupienie sobie kobiety do urodzenia dziecka.

Powiem ci ze np na nie moge miec dziecka i przeszla mi przez mysl zeby skorzystac u uslugi surogatki jednak to jest dla mnie zbyt niepewne..

No jakos dziesiatki rodzicow na swiecie robia to dzis zupelnie legalnie i otwarcie o tym mowia. Rowniez wielu znanych ludzi z pierwszych stron gazet. Przez wykwalifikowane agencje jednak, a nie na gebe.

ja nie mówię że to jest złe, tylko że w polsce nie można prawnie komuś zapłacić za urodzenie komuś dziecka. możesz oczywiśćie dziecko zaadoptować ale w tedy za nie przecież nie płacisz

Pewnie , rozumie cie jesli chodzi o strone moralna... Mysle ze ten proceder legalny i nielegalny bedzie sie nietylko w Pl rozwijal bo coraz wiecej par i malzenswt walczy z nieplodnoscia i moze miec dzieci...

To zagranice mozna jechac i zalatwic sprawe. Nawet w takim UK - destynacji pielgrzymek z PL - mozna bez problemu. Lepsze to niz stracic bezpowrotnie kase i material z ivf-u.

też jestem zdania, że lepiej pojechać i załatwić całą papierologię. oszustów w internecie jest dużo i zawsze można się naciąć a wiadomo że to koszt kilku tysięcy zlotych.

Racja... Ludzie , ktorzty decyduja sie na taki drastyczny krok musza byc bardzo zdesperowani i wiele wycierpieli---i jeszcze zeby ich jakas siksa na kase oszukala...

bardzo to przykre. Jest tyle ludzi którzy chciali by mieć dzieci a nie mogą, a niektórzy dzieci po prostu oddają bo ich nie chcą lub biją i traktują jak kulę u nogi:(

Gość CiazaDlaCiebie
Uwazam ze to dobre wyjscie z sytuacji zarowno dla surogatki jak i dla pary ktora nie moze posiadac dzieci i oczywiscie wszystko trzeba zalatwic przez adwokata.Chociaz i to nie daje 100%pewnosci dla pary ktora wynajmuje surokatke, wiele spraw sadowych toczy sie na swiecie bo surokatka zmienila zdanie to jest bardzo delikatny temat i przez brak kakretnego prawa wielu ludzi traci pieniadze ale najwazniejsze traci nadzieje i popada w depresje.

Gość Nie wiem po ile jest w
@ CiazaDlaCiebie: "Surokatka"? :D A może surykatka? :P