Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PoduSZeczkaaa

Biorę tabletki od roku, nie jestem w ciąży, okresu nie ma...

Polecane posty

Gość PoduSZeczkaaa

Biorę tabletki już od prawie roku czasu. Zawsze okres dostawałam regularnie w 3-ci dzień po skończeniu opakowania. Miesiąc temu okres dostałam jakoś dziwnie pod koniec 4-ego dnia po skończeniu opakowania. A w ten miesiąc po skończeniu opakowania nie dostałam w ogóle okresu (tylko delikatne zabrudzenia przez parę dni). Nie wiem co to oznacza, od razu zaznaczę, że w ciąży nie jestem.Mówili mi, że czasami okres zanika przy braniu tabletek anty, ale szczerzę mówiąc i tak wolę zapytać się Was. Dziękuje z góry za pomoc.

Gość Byłam w ciąży mimo wzięcia esc
Mysle, ze powinnas wybrac sie do gina. Okres nie zanika przy braniu tabletek, powinien byc regularny jesli regularnie bierzesz tabletki. Moze mialas jakies male opoznienia?

Gość PoduSZeczkaaa
No przez ten cały czas miałam regularne miesiączki w trzeci dzień po zakończeniu opakowania. Dopiero miesiąc temu opóźnił mi się okres o dzień a teraz miałam zaledwie przez parę dni zabrudzoną bieliznę. Powiem szczerze, że zdarzyło mi się wziąć tabletki nieregularnie a rzadziej dwie na drugi dzień gdy pamięć mnie zawiodła. Czy to może być przyczyna zaniknięcia okresu?

Wydaje mi sie ze to moze byc powodem tych zaburzen. Bralam tabletki 2 lata. Kiedy staralam sie i przyjmowalam je codziennie o tej samej godzinie to okres dostawalam regularnie co do godziny. Kiedy jednak mialam male opoznienia 2,3 godzinne to okres opoznial sie badz przychodzil wczesniej. Test ciazowy robilas?

Gość PoduSZeczkaaa
Hmm.. No to możliwe, bo ostatnio nie przejmuję się godziną gdy biorę tabletki. A test robiłam ale miesiąc temu i nic nie wyszło.. A teraz nie martwię się tym ponieważ byłam u ginekologa jakoś trzy dni przed zakończeniem opakowania więc raczej by wykrył ciążę.. ?

Hmm mozliwe ze wykrylby ciaze, ale istnieje mozliwosc ze ew ciaza byla zbyt mala zeby ja wykryc... Pisalas ze mialas plamienia. Ja na Twoim miejscu zrobilabym test jutro. Tak dla spokoju.

skoro mówisz, że zdarzyło Ci sie wziąć dwie tabletki na drugi dzien, czyli że zdarzyło Ci sie zapomnieć, pominąć jakąś tabletke to może to byc przyczyna opóźnienia krwawienia lub po prostu jesteś w ciąży generalnie podczas brania tabletek mogą być wahania 1-2 dniowe (w jedna lub w druga strone) występowania krwawienia (i tu nie mają nic do rzeczy 2-3 godzinne opóźnienia w braniu), ale jak zawsze miałaś obfite krwawienie a teraz tylko brudzenie to to nie jest normalne zrób test ciążowy i obczaj

Gość PoduSZeczkaaa
Kurczę to teraz szczerze mówiąc mnie nastraszyłaś, bo ostatnio mam twarde podbrzusze i całkowity wstręt do alkoholu (gdzie to u mnie się raczej nie zdarzało) i często senna.. Twarde podbrzusze tłumaczyłam brakiem okresu, wstręt do alkoholu po prostu tzw. ' przepiciem ' a senność tak po prostu.. Teraz to już chyba przesadzam, co?

Nie nakrecaj sie!!

a tych tabletek to kiedy zapomniałaś brać? i potem były stosunki do końca?

Gość PoduSZeczkaaa
moniak - raczej wątpię, żebym była w ciąży. A jeżeli nie jestem, to jak mam sobie tłumaczyć brak okresu (plamienia) ? Nieregularne branie tabletek? I to wszystko? Nawiasem wspomnę, że na 8-my dzień normalnie rozpoczęłam opakowanie.

Wazne jest to kiedy pominelas tabletka/wzielas ja ze znacznym opoznieniem?

Gość PoduSZeczkaaa
No normalnie stosunki zawsze do końca, a gdy zapomniałam tabletki na drugi dzień brałam dwie na raz.. Mój ginekolog powiedział, że to nic nie zaszkodzi i ochrona będzie cały czas taka sama i pewna. A niestety to cała ja - roztrzepana. Często tak 'zapominałam' . Ale zdarzało mi się tak od kilku miesięcy i nie byłam w ciąży czy coś więc teraz raczej też nie.. Sama już nie wiem.

ja nie słyszałam żeby nieregularne branie miało wpływ na krwawienie, ja biore w przedziale godzin 19-23 i zawsze mam krwawienie co do dnia i tak samo obfite moja rada jest taka - zrób test ciążowy, jak będzie negatywny to sie wybierz do gina i jego podpytaj co jest tego przyczyną, albo w ogóle zaczekaj miesiąc i zobacz jak będzie z kolejnym krwawieniem, jak znowu coś dziwnego to wtedy do lekarza - ale rzecz jasna najpierw wyklucz ciążę

Gość PoduSZeczkaaa
Byłam w ciąży mimo wzięcia esc - no różnie to bywało.. ;/ Raz wzięłam dwie pod koniec dnia, a raz wzięłam dwie tabletki z rana.. A kochamy się z chłopakiem dosyć często.

nie no sory, skoro mówisz, że często zapominasz wziąć tabletki i bierzesz ją dopiero na drugi dzien, razem z kolejną to ciąża jest jak najbardziej możliwa, nie wiem co to za gin, który twierdzi, że to nic nie szkodzi

Gość PoduSZeczkaaa
moniak - no i chyba tak zrobię, po prostu poczekam do następnego krwawienia.. Jak będzie coś nie tak zrobię test lub pójdę do ginekologa.. Bo naprawdę wątpię by lekarz nie wykrył ciąży..

Moim zdaniem ciaza jest mozliwa, poniewaz mialas duze opoznienia...

Gość kobieta czekajaca
ja tabletki biore o roznych porach wtedy gdy sobie przypomne, czasem zdarza sie tez ze nie biore bo zapomne i u mnie nie ma to wplywu na krwawienie. krwawie zawsze delikatnie i okolo 2 dni, czasem 3 i tyle.

Gość PoduSZeczkaaa
moniak - serio Ci mówię, że tak mi to powiedział. Poczytałam ulotkę od tabletek i tam też jeest napisane, że można zażyć tabletkę na drugi dzień razem z tabletką dnia 'dzisiejszego'

Gość PoduSZeczkaaa
Często brałam tak tabletki i okres się nie opóźniał.. Tylko teraz tak nagle.. I dlatego nie wiem co to może być..

Zalezy w ktory tygodniu brania jestes...

lekarz przy takim zwykłym badaniu mógł nie wykryć ciaży jeśli jest bardzo wczesna, nie czekaj do kolejnego krwawienia, zrób test od razu bo z tego co piszesz, to bierzesz sobie te tabletki jak chcesz i nie zważając na to uprawiasz seks bez innych zabezpieczeń, skuteczność tabletek tkwi w regularności ich brania, ciąża jest jak najbardziej możliwa, a nawet powiem że prawdopodobna... dopiero jak test okaże sie negatywny to zaczekaj miesiąc i zobacz jak będzie, potem zgłoś się do gina jeśli nadal będzie coś nie tak (sugeruje też zmiane lekarza, bo gin który mówi, że tabletki można łykać jak popadnie i to nic nie szkodzi to jakiś lewy jest)

owszem w ulotce jest napisane, że mozna wziać tabsa na drugi dzien, dwie na raz, ale też jest napisane, że w wypadku zapomnienia tabletki trzeba sie tydzien dodatkowo zabezpieczac gumką, albo nie robić przerwy jest zapomnienie było pod koniec opakowania...

moniak - swieta racja:-)

Gość si lamento
mi pani ginekolog powiedziala, ze gdy zapomne tabletki nie powinnam brac dwoch na raz tylko przez kolejne 3 dni zabezpieczac sie prezerwatywa. biore tabletki od 4 lat i nie wpadlam chco zdarza mi sie przynajmniej 2 razy w miesiacu pominac tabletke, o godzinach przyjmowania wogole nie mysle, biore gdy sobie przypomne

Gość PoduSZeczkaaa
Poszłam do niego, ponieważ dużo osób mi go polecało.. Hmm ale chyba tak zrobię, że zmienię gina.. Zaznaczę tylko, że mojego chłopaka nie było przez miesiąc także nie miałam jak nawet zajść w ciążę.. Kiedy spóźnił mi się okres o dzień Nie było go już około 3-ech dni.. I gdy miałam znów dostać okres (a wysyąpiły plamienia) Wrócił akurat na 8 dzień kiedy miałam wziąć pierwsza tabletke z opakowania.. Gdzie między czasie w ten miesiąc gdy nie było mojego chłopaka byłam u gina i nic nie wykrył.. Więc gdybym była w ciąży raczej by jjuż zdążył wykryć jeżeli płód miałby już okolo miesiąca?

Gość si lamento
w ciazy zmienia sie kolr macicy praktycznie od samego poczatku wiec ginekolog na pewno by to zauwazyl.

nie ogarniam w ogole tego motywu, że tabletki sie bierze jak popadnie, zapomina pare razy w miesiącu itp... po co wy je bierzecie, jak nie trzymacie sie zasad które są kluczowe dla ich skuteczności? jak ginekolog tak tylko ło Cie zbadał na fotelu, bez usg to mógł nie wykryć zaledwie 4 tygodniowej ciąży

tym bardziej jeśli to taki ginekolog, który uwaza, że tabletki można sobie brac byle jak... zrób ten test, i bedziesz wiedziała wtedy, nic juz wiecej nie poradze