Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lena9087

Czy można być "zbyt inteligentnym"?

Polecane posty

Gość ONE22 i tak nie zamoczysz
kutasa durniu :D:D

Gość Beeeeetttr
"choć filmy typu "Tron" (...) powinny być zakazane wg mnie." Ten film to przelom w efektach specjalnych. Wiecej zrobil pozytku dla swiata niz Ty, wiec lepiej zakazac Ciebie. :classic_cool:

i jeszcze jedno - nie nalezy mylic inteligencji z wiedza, oczytaniem, wszechstronnymi zainteresowaniami ( choc na pewno ida w parze). Inteligencja to umiejetnosc najlepszego funkcjonowania w danych warunkach. Inteligentna dziewczyna powinna byc skuteczna - a wiec umiec znalezc wlasciwych znajomych i zainteresowac ich sobą . Powodzenia Nie należy! Lena9087 Nie jestem samotny.Z czego to Lenko wywnioskowałaś??? ONE22 i tak nie zamoczysz Pomiocie! nica zmieniłaś ??

Gość Blablablablabala
Dobrze, ze jest tutaj rycerzyk, ktory broni "zbyt inteligentna".

Gość mnie sie wydaje, ze jesli
ka - troche juz zyje na swiecie , wiec sporo ludzi zdążyłam poznać :)). Powiem ci, ze byly czasy - tak do polowy studiów mniej wiecej - kiedy uwazalam, ze co trafie na faceta, to głupszego od siebie. Jedna sprawa - to wiecej znajomych, a druga - przyglądanie sie im blizej, naprawde niektorzy maja fantastyczna wiedzę! BTW ów astrofizyk w rodzinie, do wzięcia, w dodatku przystojny, ale zamkniety w sobie, więc malo kto zna jego zalety, a ma ich znacznie wiecej :)

No, spoko, zakazuj mnie. Szkoda, że nie masz w ogóle takiej władzy. A na efekciarskim kinie mi wcale nie zależy. Ktoś to sobie zrobił, ktoś to wypuścił do kin, masa na to poszła bo można sobie posiedzieć w okularkach, potem to zdejmą z ekranów i wszyscy szybko o tym zapomną. W sumie, takie filmy jednak nie powinny być zakazane bo przynajmniej widać, kto czym się jara, i na czym komu zależy. ONE22: może z takiego żalu, który wybijał się z Twoich postów, "gdzie Ty się ukrywasz", no wiesz, jakbyś nie spotykał inteligentnych kobiet. Nadinterpretacja :) Bardzo fajnie, że są jeszcze tak ogarnięci faceci, no ale tak jak pisałam: zwykle zajęci ;) P.S. Zarejestrowałam się, żeby już podszywy nie robiły mi złej prasy :)

Zarejestrowałam się, żeby już podszywy nie robiły mi złej prasy INTELIGENTNY RUCH Lenko

mnie się wydaje, ze jesli: hah, znowu masz rację - ludzie są często zbyt zamknięci i obawiają się reakcji innych na to, czym się interesują. Jak widać, ja mam podobny problem. Astrofizyk z takimi zainteresowaniami do wzięcia? :D to brzmi bajkowo :D Pewnie mieszka na Podkarpaciu, albo na Mazurach xD

zupelnie inny kierunek niz Podkarpacie :)

a ja ci mówie nie nastawiaj się na astro,albo nautów szukaj gościa który np lubi podlewac kwiaty -uśmiecha się do ciebie i nie przeczytał poza lekturami ,żadnych książek. Nie szukaj księcia ze swojej bajki Lenko

Gość 767457547457654
"W sumie, takie filmy jednak nie powinny być zakazane bo przynajmniej widać, kto czym się jara, i na czym komu zależy." Zapomnialas dodac, ze ty sie nie jarasz, bo jestes "zbyt inteligentna".

ONE22: tak myślisz? Bo widzisz, spotykałam się z facetami, którzy naprawdę byli spoza "mojej bajki". I to były zupełnie niewypały. Jakieś tam proby podtrzymania rozmowy, która po prostu nie zaistniała. Z kolei mężczyzna, który bardzo mnie kręcił intelektualnie, zupełnie mnie olał xD I z tym też się liczę, że dla wielu to ja jestem takim zupełnym niewypałem ;) ...że jeśli: Hm... Pomorze Zachodnie? :P Pozdrów go serdecznie, mam nadzieję, że jakaś szczęściara się na nim szybko pozna :) 767457547457654: zapomniałam dodać, że ja się nie jaram bo mnie nudzą denne dialogi, jakby wyjęte z klisz dla scenarzystów, wielkie wybuchy, świecące kombinezony i wszystkie ujęcia kręcone na green screenie.

cieplej , cieplej . Nie zaden książę z bajki, lektury czyta głownie fachowe( za to gotowac umie!). I nie "Tron", raczej Woody Allen. Ech, poswatałabym, bo lubi inteligentne, ale pewnie by mnie zabił, ze go reklamuję na kafeterii ( choć na bank tu nie zagląda) .

Pewnie by uznał, że skoro ktoś się żali na kafeterii, to nie jest zbyt inteligentny ;] To już bardziej moje rejony, skoro na zachodzie. Wielkopolska, lubuskie, kujawsko-pomorskie? :D

Gość muahahahahahahahahahahahah
jakie lejzi provo :D bravo!

ee, to nie kwestia zalenia sie, tylko nie wyobrazam go sobie zagladajacego na forum dla kobiet. Nam wolno:) Nie, nie te rejony...

Gość jhbjh
Czy kobieta, którą fascynuje świat, która ma za sobą dość traumatyczne przeżycia, ale która pragnie miłości i wie, że byłaby dobrą dziewczyną, musi udawać głupszą, płytszą, mniej refleksyjną, żeby kogoś "złapać". Czy można być "zbyt inteligentnym" (jeden koleś zapytał mnie czy należę do Mensy...)? Panie, czy byłyście w takiej sytuacji? Panowie, czy przerażają Was inteligentne kobiety? ale ty jesteś męcząca :)

Gość buahhhhaa
ONE22 lecz sie na leb bo widac ze nikogo nie masz i latasz z choojem za kobita :D:D

Gość maczupikczuroza
A ja ciągle nie rozumiem, dlaczego, Leno, umawiasz się z takimi facetami, jak ci, których opisałaś. Przecież takie rzeczy jak znaczna różnica poziomu intelektualnego czy wrażliwości wychodzą podczas pierwszej rozmowy. Może to zabrzmi niegrzecznie, choć wolałabym, żeby było humorystycznie :), ale czy Ty przypadkiem nie wyglądasz na głupszą niż jesteś? Z jakiegoś powodu ci faceci (a sądząc z tego, co opisałaś to oni są po prostu mało inteligentni, nawet nie przeciętni) uznają, że jesteś dla nich, że warto spróbować. No i gdzie Ty ich, na Boga, poznajesz? Na ulicy? Bo jeśli np. przez znajomych, to przecież znajomych masz chyba mniej więcej na swoim poziomie i ich znajomi z kolei też powinni tacy być... Nie?? Piszę to z perspektywy studentki polonistyki, także dość zaangażowanej w życie kulturalne, choć o mniej sprecyzowanych zainteresowaniach :). Na roku mam, oczywiście, prawie same baby, ale i tak przez 3 lata studiowania (często dzięki babom-koleżankom :)) poznałam bardzo wielu studentów i absolwentów różnych filologii, kulturoznawstwa, historii sztuki, kierunków artystycznych, muzyków, poetów.... Oczywiście nie wszyscy byli wybitni, ale mieli co najmniej pasję humanistyczną i oczytanie. Nie mogę pojąć, że Ty takich ludzi nie znasz i umawiasz się tylko z burakami.

Gość leonardo di kapri
kobieta nie powinna być zbyt inteligentna bo inaczej zaczyna jej się w domu nudzić i skacze na boki albo i w dal.

To jest, jak już pisali, kwestia doboru towarzystwa. Co prawda czasami zbyt mocni się czymś interesując można sprawiać wrażenie osoby przemądrzałej, ale ludziom równie ciekawym świata nie powinno to przeszkadzać.

Gość dupczykiewicz g.
Lena9087 jesteś pseudo-intelektualistką z przytupem i albo znajdziesz sobie jakiegoś niemęskiego frajera albo zostaniesz sama

Gość dżingobels
Lena pisze., że jakis gość zapodał jej tekst: jesteś zbyt inteligentna, iwęc pyta w tytule: czy można być "zbyt inteligentnym"? cytując słowa tego gościa. a gupole tego nie chwytają, co za dno! Masz tu Lenka wklejkę z mądrzejszego forum: Mężczyźni cenią kobiety inteligentne, lubią z nimi rozmawiać, radzić się ich, przyjaźnić z nimi, ale na partnerki do wspólnego życia wybierają raczej ciche, niewyróżniające się wyjątkowym intelektem kobiety. Z jednej strony więc szanują kobiety konkretne, stanowcze, mające własne zdanie, z drugiej boją się ich, czują przed nimi respekt i trzymają je raczej na dystans. Dlaczego? Bo kobieta inteligentna jest po prostu trudniejszym partnerem. Mężczyźni od wieków są predysponowani do zdobywania i przywództwa, więc nie dziwmy się, że gdy kobieta na każdym kroku demonstruje swoje racje, polemizuje ze zdaniem swojego partnera i, co gorsza, umie swoje stanowisko rozsądnie uzasadnić - on odbiera to jako zagrożenie dla swojej męskości. Takie widoczne demonstrowanie intelektu odbiera mu pole do bycia zdobywcą czy przywódcą. Boi się tego, że już na zawsze jego kobieta przejmie inicjatywę, zrobi z niego pantoflarza i będzie chciała rządzić nim, jego pracą i domem. Na wszelki wypadek woli więc trzymać się od niej z daleka. Mądre kobiety sprytnie dawkują intelekt Mądre kobiety wiedzą, jak zagrać, żeby nie wzbudzać w partnerze poczucia zagrożenia. Czasami potrafią wykazać inicjatywę w taki sposób, że to mężczyzna czuje się, jakby to on był pomysłodawcą jakiegoś domowego przedsięwzięcia. Nie znaczy to jednak, że należy udawać głupszą, niż jest się w rzeczywistości, po to, by mieć w domu wymarzonego partnera i święty spokój. Żadna rozsądna kobieta nie pozwoli traktować siebie jako ładny dodatek do faceta. Trzeba nauczyć się wyczuwać moment, w którym można pójść na ustępstwo i taki, kiedy trzeba ostro postawić na swoim. Normalny mężczyzna chce po wyjściu z łóżka móc porozmawiać ze swoją życiową partnerką. Długie nogi, piękne włosy i kształtne piersi nie zastąpią zaufania i rozmowy. Mężczyznom chodzi jedynie o to, by przy swojej kobiecie nie czuli się zdominowani i niepotrzebni. Boją się nie tylko tego, że kobieta przejmie władzę, ale też że będzie się nieustannie wtrącała w jego sprawy, a mężczyźni przecież lubią górować. Musisz walczyć ze stereotypem Panuje stereotyp, że kobieta musi się mężczyźnie podobać, on zaś ma jej imponować swoją wiedzą, zaradnością... i intelektem. Ona ma prawo do bycia nieporadną i ma to swój urok, on musi myśleć logicznie i doradzać. To na nim spoczywa więc odpowiedzialność za bezpieczeństwo kobiety, to on ma decydować. Kobieta jest tą stroną związku, która ma zadbać o ciepło i wrażliwość. I choć wiadomo, że w niejednym z polskich domów to kobieta jest stroną dominującą, taki stereotyp dość mocno obciąża męską psychikę. Nie jest więc rzadkością, że mężczyźni szukają kobiet uległych. I mimo że swoją partnerkę życiową spotykają na przykład na studiach i przez wiele lat narzeczeństwa prowadzają ją po kinach i teatrach, to kiedy przychodzi co do czego, lubią mieć w domu uprane, uprasowane i ugotowane. Lubią też, gdy przynoszą do rodzinnego gniazda więcej pieniędzy niż ona. Takie podejście wiąże się z potrzebą zdobywania i dominacji oraz z wyniesionym z domu wychowaniem. Nie staraj się być skończonym ideałem Jeśli swoją wiedzą wykażemy się w szerszej dyskusji, to on będzie dumny, że ma u boku niebanalną partnerkę. Nie będzie jednak dumny z twojej erudycji, gdy stanie się ona barierą nie do pokonania na przykład na wspólnych wakacjach ze znajomymi. Jeśli kobieta nie ma intelektualnych kompleksów, to naprawdę nie musi wszem i wobec udowadniać, że jest mądra. Takie nadmierne demonstrowanie intelektu często jest dowodem nieakceptowania siebie, tłamszenia niedoskonałości na innym polu. Pamiętajmy, że inteligentny człowiek umie dostosować się do poziomu każdego rozmówcy. Nie dziwmy się także, że nasz partner na co dzień nie pieje z zachwytu nad naszą erudycją, bo żaden człowiek nie zniesie życia ze skończonym ideałem. W końcu każdy z nas chce ułożyć sobie życie po prostu z drugim człowiekiem. Nie skarżmy się więc na los, bo wcale nie zostałyśmy przez niego skrzywdzone. Oczekiwana przez nas opieka, czułość i troska po prostu nam pasują. Przyznajmy się przed sobą, że lubimy, gdy nasz mężczyzna się nami zajmuje, martwi się o dom i gdy możemy na niego liczyć. kobieta.dziennik.pl/seks-bez-tabu/artykuly/220393,lepiej-byc-madra-czy-ulegla.html Powodzenia Mądralińska :-)

Gość dżingobels a wlasnymi slowami
nie potrafisz :O

Powyższe "tajniki" nie mają sensu. My życzymy autorce amanta bardziej inteligentnego od się. Będzie miała problem, ale w końcu znajdzie. I tylko w takim układzie wszystko będzie na swoim miejscu.

Gość a mi szkoda
autorko, a ja zauważyłam, że piszesz o "sporadycznych spotkaniach ze znajomymi" może tu by warto zainwestować? tzn. niekoniecznie tak zadaniowo od razu, żeby poznać koleżanki, co mają mnóstwo kumpli - ale nawet zostawić trochę tych pasji, żeby mieć czas na bliskie, ciepłe relacje z koleżankami, przyjaciółmi, itd - z nimi konfrontować tę zdobytą wiedzę, zainteresowania, itd? czasem to zadziała na zasadzie śnieżnej kuli - że jakaś tam znajoma osoba z jakimś swoim znajomym Cię zapozna no i też rozwija się w ten sposób umiejętność wchodzenia w bliskie, ciepłe relacje - z tego, co piszesz, to w domu nie bardzo miałaś możliwość tego się nauczyć

Gość dżingobels
ale to jest wklejka dla Leny, ona lubi dużo czytać ;-)

Gość Nazdroms
Bądź sobą i rób co ze chcesz. Myśl jak chcesz i dąż do swoich marzeń. Po złych czasach przychodzą dobre, wspaniałe i długie chwile. Trzymam kciuki! Pnij się w góre!