Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ooleska09041991

Czy test ciążowy może się mylić ?

Polecane posty

Witam ;) Od pewnego czasu z partnerem staramy się o dziecko niestety miesiączkę mam nieregularną tj. w maju dostałam miesiączke 27. w czerwcu obyło się bez i dopiero w lipcu 24 znów ją dostałam. Jak kończył mi się okres zaczęliśmy się stara i tak ciągle przez dwa tygodnie może nawet dłużej. W internecie znalazłam kalkulator dni płodnych i wyszło że przez cały czas kiedy miałam dni płodne kochaliśmy się. 22 sierpnia miałam dostać kolejną miesiaczke i jej nie ma... Zrobiłam test ciążowy wczoraj ale wyszedł negatywnie nie wiem czy to za wcześnie czy po prostu najwyzsza pora zeby dotarlo do mnie ze nie jestem w ciazy....:( kiedy mam zrobić ten test błagam pomóżcie... Dodam ze mam biały śluz i to właściwie wszystko . Prosze pomozcie mi. bo nie wytrzymam ileż można....

Gość blablabla....
test może się mylić, lepiej idź do ginekologa zrobić badania, może te nieregularne miesiączki są przyczyną problemów z zajściem w ciążę

Gość skąd wiesz ile
dni się spóźnia skoro jak piszesz cykle masz nieregularne?

dwa góra trzy dni ale juz chcialabym wiedziec i nie wiem czy czekac jeszcze troche...juz mam dosc chcodzenia do tych ginekologow oni nic tylko luteina i luteina nawet nie sparawdzi nie wykluczy ciazy i luteina

no nie wiem tak kobinowalam ze sobie uroilam ze cykl mam 29 dni to chyba nie mozliwe ze mam cykl 60 dni bo na to wychodzi ze jeden miesiac mam drugi nie

Gość hitsezonu
możesz mieć takie długie cykle ja też tak miałam jeżeli np. zażywałaś tabletki albo jakieś inne dolegliwości ginekologiczne masz o których nie wiesz tak czy inaczej jak staracie się o dziecko to dalej próbujcie, nie myśl że dni płodne minęły bo jeżeli masz takie długie cykle to może dopiero teraz je masz... dni płodne są ok. 14 dni PRZED okresem a skoro nie wiesz kiedy on będzie to... jazda :) a test zawsze zdążysz zrobić

jeszcze o cos chcialam zapytac jak to jest z tym mierzeniem temperatury bo slyszalam cos o tym ale nie mam pojecia o co w tym chodzi jedynie ze szkoly cos mi swita ale niezbyt wiele...

Gość msnam
mam taki sam problem jak ty z tymi miesiaczkami...ja staram sie od pol roku, ale rozmawialam juz z gin ze jezeli nie uda nam sie do konca roku to zaczniemy robic wszystkie badania

a robiłaś rano? z 1go moczu? nie pękaj, jednak się spóźnia... zrób jutro rano z 1 moczu

moze nie idz do ginekologa,tylko do kliniki leczenia nieplodnosci.oni sie tam lepiej znaja na rzeczy i nie beda sie zarzucac luteina

Gość pojazd Ci
Wiesz o tym, ze po uplywie dwoch lat od daty pierwszej miesiaczki powinna byc ona reguralna i jesli nie jest powinnas to zglosic lekarzowi? nie wiem jak Ty z takim cyklem sie starasz o to dziecko. Przepraszam ze jestem taka okropna, ale wydaje sie, ze nie wiesz podstawowych rzeczy:O

Gość noki noki
u mnie tez jest nieregularny okres. konczyl sie 15 maja,a w ciaze zaszlam 17 czerwca.Tak ze ciaze test pokazal dopiero 29 czertwca,a tez juz myslalam ze znow okres o miesiac spuznia sie

Wydaję mi się, że pewne osoby nie czytają tego co ja piszę. Osoba, która mnie pojechała zamiast pomóc mogłaby chociaż przeczytać kilka wcześniejszych wpisów a dowiedziałaby się, że jestem u ginekologa praktycznie co miesiąc w sprawie moich cyklów. Nie może być tak że trzy miesiące mam miesiączkę regularną a później dwa miesiące jej nie mam. Chodzę do lekarza i to nie jednego i ciągle robię jakieś badania jak nie ja to mój mąż i okazuje się że wszystko jest w porządku a lekarze ciągle faszerują mnie luteiną. Napisałam na forum nie po to żeby ktoś się ze mnie nabijał tylko po to że chciałabym się dowiedzieć czy ktoś był w podobnej sytuacji jak moja i czy sobie z tąsytuacją poradził.

Gość hitsezonu
no to robisz badania a lekarz ci nic nie powiedział dlaczego masz takie różnice w cyklach? ja miałam trochę podobnie tzn odstawiłam tabletki jak chciałam zajść w ciążę i mi się cykl tak rozregulował że też mi się okres spóźniał, test negatywny, gin powiedział że mam poczekać jeszcze 2 tyg i zrobić betę i z tym przyjść do niego. Zrobiłam test za 2 tyg i wyszła ciąża a było to już 2 miesiące po okresie a ciąża dopiero początek więc może się tak zdarzyć że zajdziesz później niż by to wychodziło z cyklu tylko trzeba cały czas uprawiać seks a nie tylko w rzekome "dni płodne"... a jeżeli coś jest nie tak to może idź do innego gin albo do endokrynologa - moja mama pracuje jako pielęgniarka u takiej pani doktor i ona m.in. pomaga zachodzić w ciąże dziewczynom które mają z tym problemy i ostatnio właśnie mówiła że dużo ich teraz dzwoni że zaszły więc może i tam spróbuj...

Gość olej z Wiesiołka
Oleska Przyczyn bezpłodności może być wiele. Któreś z Was może być bezpłodne. Jeśli to ty masz z tym problem , to nie zaszkodzi Ci brać olej z WIESIOŁKA on przedłuża owulacje. Normalnie owulacja to czas liczony od momentu uwolnienia kom jajowej z jajnika do momentu rozpadu kom jajowej który trwa ok 24h. Olej z wiesiłka przedłuża ten czas nawet o kilka dób do 6. Owulacja tworzy idealne warunki temperaturowe do dłuższego życia plemników.Czyli w dniu owulacji plemniki dłużej żyją niż w inne dni. Co zwiększa ich szanse na zapłodnienie. Dieta na hormony niezbędne do owulacji: -produkty zbożowe (kasze, ryż, mąka, wódka, koniak, pieczywo ciastka) (estrogeny) -jaja (progesteron) -wapń (mleko,kefir, jogurt,ryby, len,mięso, woda, amarwktus, -kw foliowy (owoce zawierające wit z gr b)

Gość olej z Wiesiołka
Pytałaś o test ciązowy. Test c. nie jest pewny w 100%. jeśli zażywasz hormony to wiarygodność testu się zmniejsza. 100% pewność da ci badanie krwi. Polega ono na tym zeby oszacować ilość hormonu "ludzkiej gonadotropiny kosmówkowej we krwi kobiety. U kobiet nie będącej w ciąży tego hormonu jest bardzo mało , u kobiety która jest w ciąży ten hormon zwiękasza się 1000 krotnie już kilka godzin po zapłodnieniu

Gość obca234405
MOja kolezanka robiła test 4 x za kazdym razem negatywny a nie miala okresu. Najpozniej robila w 4 tygodniu bez miesiaczki, dopiero w piatym wyszedl pozytywnie. To byla wpadka

Gość olej z Wiesiołka
No wiesz test ciążowy polega na tym że płytka tego testu jest "nasączona" substancją która wykrywa lub niewykrywa ludzką gonadotropine kosmówkową. Na tej podstawie określa się ciąże lub jej brak. jak w polu pojawia się jedna kreska to znaczy że jest się w ciązy jak 2 to nie. Ale firmy które produują te testy też nie wiadomo czy nasączaja płytke czy nie? Chodzi im o sprzedać... Tak więc te testy nie są pewne w 100% właszcza jak kupujesz taki test w rosmanie, tesco, a nie w aptece

Gość do olej z Wiesiołka
nie masz zielonego pojęcia o testach ciążowych. jedna oznacza brak ciąży a dwie ciążę a nie na odwrót!

Gość pojazd Ci
Przepraszam Ola, nie doczytalam, to fakt 👄

Gość do olej z Wiesiołka
a do autorki próbowałaś brać kwas foliowy. podobno pomaga w problemach z zajściem w ciążę. a luteina nie zaszkodzi, jeśli jesteś w ciąży to ją wzmocni a jeśli nie to wywoła miesiączkę

Chyba zmienię ginekologa. Ten nic mi nie mówi nawet nie powie jak cytologia wyszla tylko przytakuje . Sama proponuje mu badania o ktorych wyczytam w internecie albo dowiem sie od kolezanek z takim lekarzem to zajede w ciaze jak bede mala 40 lat...Przed chwilka znow kupilam test i nie wiem kiedy mam go zrobic skoro wczoraj robilam i wyszedl negatynie...

Gość olej z Wiesiołka
Nigdy nie starałam się o dzidziia . Jedynie interesuje się endokrynogią czytam tu i tam i powiekszam wiedze. Pojebało mi sie z kreskami sory

Gość olej z Wiesiołka
Więc tak: Jest jeden taki hormon po którym organizm kobiety bezpłodnej bardzo szybko jajeczkuje. Ten hormon to progesteron o nazwie-Drospirenon. Jego szybkie wydalanie z organizmu powoduje w organiżmie bardzo szybką przemiane materii co wpływa na procesy całego cyklu menstuacyjnego kobiety. Co ci radzę: Bierz przez 2 miesiące tabl antykoncp: Yasmine lub Midiane lub Yasminnelle lub Yaz piszę te tabl z pamięci one wszystkie zawierają Drospirenon. Po 2 miesiącach odstaw je. I w 3 miesiacu stosuj diete którą ci wymieniłam wyżej. + do niej jeszcze czerwoną koniczyne (w formie herbatki +olej z wiesiołka) Na 85 % zajdziesz w ciąże. Ale ostrzegam że może być to ciąża mnoga. Bo jajeckowanie może się "wymsknąć z pod kątroli i mogą się uwolnić 2 kom jajowe. Zrób jak mówię i przyjdż na to forum za 3, 4 miesiace żeby napisać czy się Tobie udało