Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Schudłam 20 kg

Jeszcze tylko 7 kg :)

Polecane posty

Gość Schudłam 20 kg

Na dukanie schudłam 20 kg, ale zrobiłam sobie przerwę. Całe szczęście po pół roku niestosowania diety przybyło mi jedynie 2 kg :) Ale od dziś przechodzę na dietę kefirowo-jogurtową. Muszę zrzucić jeszcze z 7kg. Myślę że w ciągu 14 dni dam radę. Trzymajcie kciuki :)

Gość Przytyłam 5 kg w wakacje
Jak wyglada ta dieta? Napisz

Gość Schudłam 20kg
Będę przez 14 dni (chociaż za pierwszy cel postawiłam sobie 7 od dziś) jeść jogurty naturalne i pić kefiry. Nic więcej. Do tego dużo wody niegazowanej i herbatka czerwona

Gość Schudłam 20kg
Nic co by mi zaszkodziło, a nawet zauważyłam że wzmocniły mi się paznokcie . Na dukanie byłam 6 miesięcy

Gość oMMega
Gratulacje! :) Ile trwała Twoja dukanowska dieta? Powodzenia w dalszym zbijaniu wagi.

Gość Schudłam 20kg
Dziękuję :)

Gość oMMega
Wyprzedziłaś mnie z odpowiedzią. Ile kalorii zjada się dziennie na diecie kefirowo-jogurtowej? Tak około. Podchodzi to już pod głodówkę?

7 kg w 14 dni? To chyba jakaś prowokacja. Nawet jeśli by ci się to udało, to dopadnie cię efekt jo-jo. Skoro to 20 kg schudłaś w pół roku, to dlaczego teraz tracisz rozsądek?

Gość Schudłam 20kg
oMMega..... jesz tyle jogurtów naturalnych i pijesz tyle kefirów ile masz potrzebę. Tylko trzeba pamiętac żeby jogurty nie miały więcej niż 3% tłuszczu

Gość Schudłam 20kg
lena_888....nie tracę rozsądku. Przecież jak mi się nie uda osiągnąć tego celu to się nic nie stanie :) Wiem, że tyle można schudnąć. I mam nadzieję że mi się to uda

Gość oMMega
@lena_888 jak zwykle krytyczne zdanie ma osoba, która opiera się na stereotypach, albo swych z własnej winy nieudanych próbach szybkiego schudnięcia. efekt jo-jo nie wystąpi, jeżeli umiejętnie wyprowadzi się z tej diety. sama jestem tego doskonałym przykładem.

Gość Schudłam 20kg
Dokładnie masz rację :) Przecież wiadomo że po skończonej diecie nie można zacząć się obżerać

Gość oMMega
@lena_888 a tak poza tym, to 7 kg w 14 dni brzmi już rozsądniej niż 10 kg w 10 dni, co jest częściej poruszanym tematem ;)

Nie opieram się na stereotypach, ale właśnie na własnych doświadczeniach. Też kiedyś praktykowałam takie szybkie diety, nawet z sukcesem. Potem wylądowałam w szpitalu odwodniona, z wypadającymi włosami, bez miesiączki. Wreszcie dopadł mnie efekt jo-jo i tym razem odchudzałam się mądrzej i wolniej, ale za to skuteczniej.

Gość Schudłam 20kg
Póki co mi nic nie było. Dodatkowo okres mi się wyregulował

Gość oMMega
@Schudłam 20kg tak to jest, że w czasie diety, marzymy o jej końcu i o tym, że po jej skończeniu wreszcie weźmiemy do ust 'zakazany owoc'. ja też mam za sobą nieudane próby, kiedy po 10 dniach restrykcyjnego odżywiania rzucałam się na jedzenie jakbym go nigdy nie widziała. no i jo-jo rzeczywiście było. tylko denerwują mnie ludzie, którzy zniechęcają innych pisząc jakie to wszystko jest nieskuteczne i złe, a nie potrafią zrozumieć, że sami zawalili sprawę. na każdym forum internetowym, w każdej dyskusji znajdą się takie osoby.

No bo póki co zachowałaś zdrowe tempo chudnięcia. Dlaczego w takim razie te 20 kg chudłaś aż 6 miesięcy, skoro wg "jogurtowych" rachunków można było to zrobić w 6 tygodni?

Gość Schudłam 20kg
No widzisz....ja nie miałam tego problemu. Niby zaprzestałam dukanową dietę ale cały czas się pilnowałam. Wiedziałam że jak pozwolę sobie za bardzo jednego dnia to już następnego trzeba było się opamiętać. Do tego nie zrezygnowałam z kefirów i chociaż jednego jogurtu dziennie Stąd przybyło tylko 2 kg

Gość oMMega
@lena_888 a jakiego typu diety stosowałaś? jak długo?

Gość grrrrr...........
Schudlas na Dukanie w 6 miesiecy 20 kg .... to dlaczego dalej Dukana nie pociagniesz .... za 2 miesiace powinnas miec wymarzona wage, przy diecie ktora juz znasz i wiesz ze na Ciebie dziala.... nie szkoda Ci czasu i energii na glupie eksperymenty ? Przy takiej diecie nie tylko mozesz miec jo-jo ale i odzyskac wczesniej stracone kilogramy .... mnie by bylo szkoda zmarnowac dotychczasowy efekt :P ... no ale to Twoja sprawa ;)

Gość Schudłam 20kg
Nie chudłam aż 6 m-cy ;) ale przez tyle czasy stosowałam dietę rygorystycznie.

Pamietajcie, ze sama dieta nie wystarczy, wazniejszy jest ruch. Ja przez 1.5 miesiaca bylam na diecie (takiej tam swojej 1000-1200kcal) ale codziennie biegalam po 4.5 km, do tego A6W, czasami rower, no i w tym czasie schudlam 6 kg to byl marzec i polowa kwietnia i do dzis waga waha mi sie 1-2 kg :)

Gość Schudłam 20kg
grrrr.......... po prostu na niektóre produkty i potrawy juz patrzeć nie mogę. Kefiry i jogurty są jedynymi które bez problemu przysfajam

Gość Schudłam 20kg
Co do ruchu w trakcie diety to obowiązkowo chodzę na basen :)

Gość oMMega
@Schudłam 20 kg ja rok temu schudłam 13 kg zdrową własną dietą, zajęło mi to ok. 3 miesiące. W sumie szybko, bo w porównaniu z niebotycznymi ilościami jakie jadłam wcześniej, to było duże ograniczenie. Chociaż z dzisiejszej perspektywy to i tak było więcej niż jem obecnie. Jak pewnie wiesz, najgorzej jest z tymi ostatnimi kg i to najcięższa walka by się ich pozbyć..

Gość Schudłam 20kg
Dlatego postanowiłam sobie że choćby się waliło i paliło to dam radę :)

oMMega, sama przyznajesz, że i ciebie dopadł jo-jo, a na mnie się oburzasz. Ja nikogo nie zniechęcam, tylko przestrzegam przed negatywnymi konsekwencjami. Każdy jest panem swojego losu i jak się komuś uda opanować apetyt po tak restrykcyjnej diecie, to super. No ale zdrowe tak czy siak to nie będzie. Ja nie stosowałam żadnych specjalnych diet - po prostu jadłam dużo mniej i starałam się sporo ruszać.

Gość oMMega
Ja co do ruchu, to codziennie rower i jestem w trakcie A6W. To mój drugi raz z szóstką, za pierwszym byłam bardzo zadowolona z mojego brzucha i ud.