Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adelaa...

przelew bankowy czy o to chodzi?

Polecane posty

Gość adelaa...

kupuje rzecz przez internet i wykonuję kolejno procedury zakupu, jest napisane, ze, aby dokończyć proces weryfikacji, dający pewność bezpieczeństwa: nalezy przelac kwote 4 zl ze swojego konta. czyli jak to sie odbywa? odrazu mowie w banku jaka kwote nalezy przelac + 4zl? np ciuch ksztuje 150 zl to mowie odrazu 190 zl ?

Gość adelaa...
ojej ciuch kosztuje 150 zl ale ja jestem w trakcie calej procedury wypelniam dane i wyswietla mi tu teraz, ze zanim dokonam zakupu mam przelac 4 zl celem weryfkacji

Gość no to skąd ci się wzięło 190?
a nie 154? Poza tym coś mnie dziwi w tej weryfikacji. Jakaś sciema

nie wiem w jakim banku posiadasz konto, ale ja, jako doświadczona w zakupach przez internet i co za tym idzie również w przelewach śmiało mogę powidzieć że spotkałam się tylko z doliczeniem kosztu przesyłki. czyli jeśli kupuje spodnie za 200 zł, a przesykła kosztuje 20 zł to kwota przelewu jest równowartością 220 zł. i kropa. w moim banku za przelew pobierana jest opłata 50 gr, ale tej już nie doliczam, pobiera jest automatycznie. a te 4 zł to uważaj, być może to przekręt.

Gość adelaa...
sorki zle wpisalam z rozpędu, macie racje nie 190 a 154. a kupuje na szafa.pl

Właśnie :o Masz 190 zł na koncie, bluzka razem z przesyłką to 40 zł i TYLKO tyle przelej! Na nic innego się nie gódź, to czyste oszustwo! Jeśli cena w ogłoszeniu jest określona i koszt wysyłki też Ty nie masz obowiązku płacić NIC więcej! :)

Gość adelaa...
no to nie wiem... jak to w takim razie odkręcic? poki co wypelnilam swoje dane kontaktowe i tyle

a masz aktywowane konto na tej stronie? bo z tego co się orientuje właśnie tyle kosztuje aktywacja.

Gość adelaa...
wlasnie nie widze nigdzie kosztu pzesylki

Gość adelaa...
wczoraj klikalam na link aktywacyjny

Gość pomocna Olka :)
chodzi o to aby zweryfikowac dane więc dlatego masz przelać 4zł oni sprawdzą czy dane są takie same jak dane z konta - takie zabezpieczenie, bo dużo było przekrętów

Gość adelaa...
czyli ide do banku przelewam 4 zl i kiedy mam przelac to 50zl? chodzi o to, ze ja musze podejsc do banku, nie dokonuje przelewow przez internet

Gość a jesteś pewna tej
lepiej poczytaj regulamin tej strony -ja patrzyłam i żadnej informacji o opłacie 4zł nie znalazłam.

4zł jest jednorazowe i ma na celu tylko i wyłącznie (podobno) zweryfikowanie danych. Dlatego masz statusy "zweryfikowana" "niezweryfikowana" no i jeśli przelejesz im te 4 zł i onotują je to bedziesz miała status "zweryfikowana" i wtedy dopiero mozesz dokonywać transakcji "kup", "wymień", "sprzedaj" itp. Więc jeśli kupiłaś to idź do banku przelej 4zł na konto SZAFY! i zrób drugi przelew na konto tej dziewczyny u której kupiłaś cos (tylko i wyłącznie za bluzke + przesyłkę, nie płacisz jej 4zł!)

Gość adelaa...
to jest w regulaminie, czy to o to chodzi? IV. Weryfikacja bankowa Konta Użytkownika b) dokonaniu ze wskazanego wcześniej konta bankowego przelewu we wskazanej kwocie na konto bankowe Szafa.pl oraz podaniu odpowiedniego tytułu przelewu weryfikacyjnego, stanowiącego identyfikator zgłoszenia weryfikacji. Serwis zastrzega, że z jednego rachunku bankowego może zostać zweryfikowany tylko jeden Użytkownik;

tak - dokładnie to:)

Gość adelaa...
czyli ja musze najpierw specjalnie podejsc do banku i wpalcic te 4 zl? potem wrocic do domu czekac na aktywacje i znowu podejsc do banku i wplacic kwote za ciuch?

nie, możesz od razu przelać tej dziewczynie i 4zł szafie, jeśli kliknęłaś u niej "kup" i ona podała Ci numer konta i dane do wpłaty:) bo bez kliknięcia "kup" bym się bała wysłać komuś kase:)) i jeśli kliknęłaś to robisz od razu 2 przelewy nie musisz wracac:)

Gość adelaa...
nie za bardzo moge odnalezc sie w tej szafie obok ciuchu kliknelam kup teraz, wyskoczyla ta info o przelewie 4 zl i tyle, nie wiem skad mam wziac dane tej szafiarki i jej nr konta :(

Gość nie musisz iśc do banku
nie masz dostępu do banku przez internet? wtedy sama wykonujesz przelew. Dziwne jet to płacenie za nic 4 zł. Mój syn często kupuje na allegro lub innych sklepach internetowych i nigdy nie musiał płaci za weryfikację jakiś pieniędzy. Wiem to, bo ja opłacam za niego ze swojego konta (on jeszcze nie pracuje, uczy się). Wpłacam tylko koszt zakupu oraz koszt przesyłki

Gość adelaa...
niestety nie mam dosteu przez neta. tez nie bardzo rozumiem po co ja te 4zl place wlasciwie za nic :(

Gość NNYLL
cholera dziewczyna ty jakas nierozgarnieta jestes? Pomocan olka wszystko ci wytłuamczyła dokladnie 4 zl przelewasz na Szafe tytułem weryfikacji danych, taką sobie naliczyli jednorazową opłate

Gość Klaudyna_
a jeśli ja osobiście nie mam konta bankowego ? zarejestrowana na szafa.pl jestem na moich danych a chciałabym podać nr konta czy dane oraz dokonać wpłaty tych 4 zł na weryfikacje z konta chłopaka bądź też rodziców ponieważ swojego nie posiadam ;) czy tak można zrobić ? nie będzie to dla nich 'podejrzane' ?