Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja się załamie :(

ATOPOWE ZAPALENIE SKÓRY u noworodka :( Proszę o pomoc... rady.. o pocieszenie...

Polecane posty

a no to faktycznie bardzo tanie tylko ciekawe czy i u mnie w aptekach tak samo będzie kosztowało.

wszędzie kosztuje podobnie ja kupowałam w różnych aptekach i cena była od 9 do 11 zł tylko koniecznie musisz mieć recepte wtedy masz 50% zniżki bo normalnie to jakies dwie dychy kosztuje

obdzwoniłam wszystkie apteki w mojej okolicy i mleko kosztuje 11 zl albo coś z groszami. A powiedz mi jak mam przekonać lekarza jeśli znowu będzie mi gadać że mleko matki jest najlepsze... ja nie chcę sie tak męczyć... w ciąży byłam od razu nastawiona na butelkę ale sobie przemyślałam że to koszt i zrezygnowałam tym bardziej że mam pokarm i jak to stwierdziła wczoraj pani doktor nie byle jaki bo mała dziennie przybiera 3g. Ale teraz.. w takiej sytuacji... nie chcę karmić piersią i się martwić czy czegoś nie zjadłam niezdrowego dla małej... :(

Gość D.Bill
Protopic jasne... wycofano go w Stanach, żeby zbadać czy nie jest powiązany z przypadkami raka skóry u dzieci, a na pewno nie można go stosować dzieci poniżej 2 roku życia, ale w Polsce można wszystko, a lekarze są zajebiści...żaden Zyrtek nie jest też dla dzieci poniżej pół roku...

up

elisa- była dzisiaj u nas położna :( i potwierdziła diagnozę jestem załamana :( cały czas płaczę :( boże czego musiało to spotkać moje dziecko :( smarowałam jej buzie kremem bo tak kazała położna strasznie mała płakała pewnie dlatego że ją to swędziało ? tak samo okropnie płacze jak jej przemywam buzię wodą :( boże :(

Gość zupa JARZYNOWA bardzo dobra
AZS nie stwierdza się od razu! Na to potrzeba czasu! Zrób małej IGE, jeżeli wynik będzie wyrażony w tysiącach to oznacza AZS, ale jeżeli w setkach to alergię, a jeżeli w normie to oznaczać będzie zwykłą, niemowlęcą wysypkę. I nie wierz tak do końca lekarzom, bo nie są oni wszechwiedzący :-)

tak azs położna stwierdziła na azs sa odpowiednie leki, maści a nie ot tak azs i róbta co chceta

Mój 2 synek tez miał azs. Jak miał 1,5 miesiąca był już jak wampirek, buza, raczki brzuszek cały był w drobnych czerwonych krostkach takich rozlewających się jak plamy. Ja miałam diete . Nie jadłam niczego co mogłoby go uczulac, stosowalismy sterydy, kapiel i kosmetyki oilatum i dopiero zaczęło powoli przechodzic gdy przestałam karmic i przeszłam na mleko sojowe na recepte.

zupa JARZYNOWA bardzo dobra czy to to badanie ? http://laboratoriumluxmed.pl/catalog/read/offer/88049 Dzisiaj miałam iść do pediatry ale jednak idę jutro do luxmedu i powiedzcie mi czy nie lepiej pójść do alergologa? bo on chyba lepiej się zna i powie czy to napewno azs ?

Bernia powedz coś więcej ... już tój synek nie ma żadnych objawów ?

tak to to badanie. A najlepiej pójść do alergologa-pediatry. Ja do takiego chodzę z moim dzieckiem.

zupa JARZYNOWA bardzo dobra właśnie też o tym myślałam ale ten lekarz dopiero będzie przyjmował w czwartek no i j anie wytrzymam tydzień czasu pójdę jutro i za tydzień znowu najwyżej. A to badanie mogę zrobić jutro ? przed wizytą ? albo po ? I jeśli będę go mogła zrobić jutro to zajrzysz na mój temat i zobaczysz wynik ? bo chyba się na tym znasz ? będę ci bardzo wdzięczna

najlepiej zrób przed wizytą-na wynik czeka się ok. 3 dni. Pewnie, że zajrzę zobaczyć wynik :-)

badanie i tak nie jest refundowane, kosztuje ok. 24 zł, więc tym bardziej zrób je przed wizytą

będę je robić w luxmedzie więc czeka się do godziny 18 tego samego dnia i koszt to 29 zł a ty chodzisz do alergologa z dzieckiem a na co ma uczulenie ?

jezu ja nie wytrzymam.. :( dlaczego musiało to spotkac moje dziecko :( ja nie wyobrażam sobie tego jak my mamy z tym żyć :(

jezu kobieto są duzo gorsze przewlekłe choroby (jak nowotwór, dpm, itd) niż azs, a jeszcze nie wiadomo czy jest napewno ja wiem, że dla Ciebie to dramat, ale troche wyluzuj, jeśli to nawet to, to z czasem przejdzie

ja się załamie :( Moje dziecko w wieku ok. 6 mcy zaczęło miewać wysypki, dopiero ok. roczku trafiłam na mądrą lekarkę, która stwierdziła alergię. Najpierw przeszłyśmy na mleko dla alergików, ale okazało się, że to nie mleko uczula, potem wykluczyłyśmy z diety gluten i tu się okazało, że to też nie gluten. Pediatra-alergolog przepisuje nam maść ręcznie robioną w aptece(5 zł), która skutecznie likwiduje wszelkie wysypki(używamy jej raz lub dwa razy dziennie, ale tylko wtedy gdy coś się dzieje ze skórką). Wiosną małą znowu wysypało. Okazało się, że zaczęło się pylenie roślin i mnóstwo alergików ma wtedy problemy. Gdy alergia się nasila mała bierze leki przeciwalergiczne(Xyzal)przez ok. m-c. Alergia to nieradzenie sobie organizmu z czynnikami zewnętrznymi(np. wszechobecna chemia). Część dzieci z niej wyrośnie. Na początku też byłam załamana, ale teraz już zaakceptowałam ten fakt. Alergia to nie rak, można z nią żyć, tylko trzeba uważać, żeby nie przerodziła się np. w astmę. :-) A ige ma prawie 200, przy normie do 15...

ja się załamie :( aha! i uważaj na słońce, bo dla alergików nie jest wskazane

Gość malagenia
Spokojnie, AZS nie jest takie straszne, jak go piszą. Wystarczy przestrzegać niektórych zasad. Tutaj jest bardzo dużo informacji na temat tej choroby: http://www.latopic.pl/definicja_azs Da się z tym normalnie żyć, także nie ma co się przejmować :)

spokojnie można żyć z ta choroba, tylko trzeba używać odpowiednich kosmetyków i odpowiednio dbać o higienę, do tego coraz więcej sie o tym mówi i piszę, rośnie też świadomość rodziców na co zwracać uwagę jeśli dziecko ma jakies zaczerwienienia, dobra publikacja http://poradnik-zdrowia.pl/artykul/rodzice-zwiekszaja-czujnosc-w-obawie-przed-alergia,30146.html

o jeszcze ktoś odpisał na mój temat :) dziękuję Ale to nie było atopowe zapalenie skóry tylko skaza białkowa. Jest teraz na bebilonie pepti i jest wszystko ok wprowadzam jej nowe posiłki bardzo powoli na na szczęście nic jej więcej nie uczula.