Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mararelenka

Niespodzianka!!!!???????????????????????????????????????????????????????????????

Polecane posty

Gość Mararelenka

Witajcie. Mój mężczyzna obchodzi w tym roku swoje 30 urodziny, w związku z tym wpadłam na genialny (lub mniej genialny - teraz to już sama nie wiem) pomysł aby zrobić mu w sobotę poprzedzającą Jego urodziny imprezę niespodziankę, zapraszając Jego znajomych, których uwielbia, a rzadko się z nimi widuje. Oni mają już żony, dzieci, mieszkają około 150 - 300 km od nas. Skontaktowałam się z najlepszym przyjacielem mojego mężczyzny i poprosiłam o pomoc w zaproszeniu reszty gości (z moim mężczyzną jestem w związku 1.5 roku i nie mam kontaktów do reszty tych znajomych - tylko do tego przyjaciela). Mieszkamy na Mazurach - Łukasz - ten przyjaciel, zadeklarował, że przyjedzie z żoną i zaprosił jeszcze 4 osoby z ich paczki. Oprócz tego będę ja, oczywiście solenizant i brat solenizanta, który akurat przyjeżdża z Londynu. Chciałabym aby ten brat zabrał gdzieś mojego faceta, w sobotę poprzedzającą urodziny na cały dzień, a ja wtedy bym wszystko przygotowała, wpadliby do domu wtedy, gdy byliby już goście. Moje pytanie jest następujące: - co zrobić do jedzenia? (myślałam o sushi, kurczaku w miodzie, schabie ze śliwką, 2 sałatkach, wędlinkach i jakimć talerzu pomidorków itp) - czy za mało? Jakieś lepsze pomysły? - ile alkoholu wypije takie towarzystwo? Nie chodzi mi o to aby się upili i leżeli na stole - to kulturalni ludzie. wink (przynajmniej jeśli nie liczyć dwóch osób) - ile może mnie to kosztować?

Gość guru drzew

Gość Mararelenka
Ooo, dzięki wielkie, czytam te przepisy, bardzo mi pomogłaś. Ktoś może się jeszcze wypowiedzieć? Ile wódki na taką imprezę? Czy starczy 3x 0.7 plus dwa wina? Dwie kobiety karmiace, ja niepijąca.

Gość mordka moja***
kupiłabym ze 2 litry wódki i 3 wina bo może i towarzystko kulturalne ale jak sie długo nie widziało to sentyment i wspomnienia zwiększają spożycie, przecież jak zostanie to i tak się zużyje kiedyś, ja mam alkoholowy pod blokiem 24/h więc w razie czego mogę zawsze wyskoczyć ale nie wiem jak ty

Gość Mararelenka
Ja mam w lodówce winko i dwie flaszki jakby przybrakło, ale to mój facet dostał kiedyś - wolałabym aby nie zabrakło. Wykorzystam wszystkie przepisy podane przez guru drzew. :)

Gość Mararelenka
up

Gość Mararelenka
- 2 kg skrzydełek z kurczaka - przyprawa „Pomysł na kurczaka w miodzie) - opakowanie makaronu wielkie muszle - 2 puszki tuńczyka w sosie własnym - czerwona papryka - puszka kukurydzy - konserwowe ogórki małe - majonez - natka - cytryna - jajka - 25 dag plastrów surowej polędwicy wędzonej - 3 łyżki żurawiny ze słoika - serek homogenizowany mały - świeży koper - 4 plasterki szynki parmeńskiej - 8 gałązek świeżego tymianku - majonez duży - mała musztarda - puszka ananasa - puszka kukurydzy - seler - szynka do sałatki 25 dkg - 25 dkg goudy - 1 paluszki krabowe - awokado - ogórek świeży - małe kolby kukurydzy - wędzony paczkowany łosoś - pęczek rzodkiewek - kostka tofu naturalnego - 1 duży brokuł - suszone pomidory w oliwie (ok 15) - około 30 plasterków różnych wędlin - 3 pomidory - 4 dwulitrowe soki, cola, woda niegazowana Ile to moze kosztować? :)

Gość Mararelenka
up

Gość Sevhklisiiilnnn
z 300zł