Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina151

Jak to jest z tą skakanką?

Polecane posty

Gość ewelina151

Czy ona wyszczupla te nóżki, czy powoduje ich powiększanie przez przyrost mięśni? I ile trzeba czekać na pierwsze efekty?

Skakanie na skakance bardzo ładnie rzeźbi łydki (rzeźbi-nie powiększa) Dodatkowo, jest to ćwiczenie aerobowe, które pomaga spalić tkanke tłuszczową, więc sprzyja chudnięciu-stosują to np. boksrzy, którzy muszą w krótkim czasie "zejść z masy" do niższej kat. wagowej. Nie wiem, jak długo będziesz czekać na efekty, bo to zależy od wielu czynników: intensywności i czasu trwania ćwiczeń (5 minut co drugi dzień nic nie da) innej aktywności fiz, diety.

Gość ewelina151
Dzięki! ;) To chyba zacznę skakać! :)

Gość ewelina151
To dobrze! :) Trzeba coś zrobić z nóżkami! ;D

Gość pamiętaj o ważnych zasadach
nie przesadzaj z intensywnością treningu by nie nabawić się kontuzji ćwicz zawsze w odpowiednim obuwiu sportowym i staniku sportowym (albo dobrze podtrzymującym staniuku i sportowym topie) bo wszelkie sporty polegające na podskokach (bieganie, step, aerobic) TRWALE rozciągają więzadła podtrzymujące piersi i w efekcie można dorobić się obwisłego biustu jeśli nie wierzysz wpisz w google hasło "więzadła Coopera"

No właśnie, ja zaczęłam skakać na skakance, ale nie chciałabym chudnąć :O (potrzebuję 3-4 kg) tylko "pogrubić" nogi

Gość heeeehhhhe
Extra Small, pogrubić nogi to siłownia, duże obciążenia i dieta odpowiednia...

Gość ewelina151
Extra Small, ale problemy! xD

To prawda, skakanie na skakance fajnie rzeźbi łydki, a poza tym jako ćwiczenie aerobowe pomaga spalić tkanke tłuszczową. Co do efektów, to szczerze mówiąc też nie mam pojęcia, zależy pewnie od regularności i intensywności i samego organizmu.

Gość ewelina151
Dzięki! :) To co? Skaczemy, aby wskoczyć w wymarzony rozmiar? ;D

Gość ewelina151
Znowu mi w*pieprz*asz to badziewie? NIE SKORZYSTAM!

Skakanka nie powoduje rozrostu mięśni, raczej zagęszcza mięśnie łydek i tyle. Moim zdaniem jedno z najlepszych ćwiczeń na koordynację ruchów i ogolne odchudzające. Tutaj macie całkiem fajną skakankę http://tnij.org/m8xy , z obciążonymi uchwytami, dodatkowo wzmocnią ramiona.

Gość ewelina151
Dzięki! :) To ważne, bo lepiej nie ryzykować, ale jak tak mówisz, to zaczynam skakać!