Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnaprzyszlamamusia87565

ZBANKRUTUJE PRZEZ TĄ CIĄZE..

Polecane posty

Gość Miraculum5
Fantastyczna, mam komórkę do swojej lekarki, z której pomocy poza wizytą już korzystałam nieraz i nie było ŻADNEGO problemu. I nie musiałam nic dopłacać.

co ty za leki bierzesz ze 200zl kosztuja ? ja od 5 do 20tc bralam duphaston i luteine na podtrzymanie i do tego witaminy,duphaston faktycznie drogo wyszedl bo placilam 42zł za paczke,ktora miałam na prawie tydzień,ale cóż dziecko było najważniejsze. Już narzekasz a zobaczysz ile wydasz po porodzie,na nas pediatra nie oszczędza :D aguśka;) a po porodzie pieluchu ok 60zł chusteczki ok 5zł mleko (jeśli nie będziesz karmić piersią) ok. 30zł dodatkowo wyposazyć dziecko w podstawowe ubranka , łóżeczko wózek wszystkie kosmetyki typu krem do dupki, oliwka itp. koszt ok 3000 to są dopiero wydatki HEHE A TY WYDAWALAŚ 5 ZL NA CHUSTECZKI I NARZEKASZ ZE TO DUZO ? NO COŚ TY,TO U MNIE PACZKA CHUSTECZEK WYSTARCZAŁA NA KILKA DNI MAX A NA PIELUCHY WYDAWAŁAM JAKIEŚ 150ZL,60ZL TO 2 PACZKI NAJTANSZYCH PIELUCH,CZYLI NIE ZAWSZE DOBRYCH I TYLKO 2 PACZKI LEDWO,A PRZECIEZ DZIECKO NA POCZATKU ROBI DUZO KUPEK,A 3TYSIĄCE NA WYPRAWKĘ NIE POSZLO U MNIE,WOZEK JEDYNIE NAJDROZEJ ZE WSZYSTKIEGO WYSZEDL,TERAZ MOZNA KUPIC OD KOGOS UBRANKA W STANIE IDEALNYM I ZA GROSZE,ZNAJOMA KUPILA KILKADZIESIAT SZTUK I DALA ZA TO GROSZE W POROWNANIU DO CEN W SKLEPACH.

Gość wydatki to sa dopiero
jak dziecko idzie do przedszkola szkoły... za te 200zł to nawet podstawowego kompletu książek nie kupisz! a gdzie języki obce, religia, zeszyty, przybory? gdzie zajęcia dodatkowe? ciuchy....wycieczki, składki... to jest niekończąca się opowieść!

zbankrutuje przez ta ciaze - wiesz co to moglas przemyslec sprawe. Ja za wizyte pryw. raz w miesiacu place 100 zł. Badanie prenatalne w 13 tc 300 zł Czeka mnie USG połówkowe 200 zł Badania krwi,moczu, toksoplazmoza, tarczyca 145 zł WSZYSTKO PRYWATNIE. ALE NIE ROBIE TEGO CO TYDZIEŃ.Badania prenatalne tez nie masz co miesiac...3 razy w ciazy z tego co wiem....wiec normalna wizyta licze 100 zł. To duzo ? Nie moge uwierzyc, ze placisz 400 zł...z lekami. Tez mam grzybice i bakterie oraz ból nerki i dwa dni temu przepisano mi : no-spe 9,49 zł witamice C 5,69 zł Furaginum ok 10-15 zł max. jedynie co kwas foliowy Femibion 2 zapłaciłam 49 zł (wystarcza na ok.2 mc). Wiec gdzie za leki 200 zł ???? a tak jak wyżej koleżanki piszą.to dopiero początek :)))) jak sie dzidzia urodzi to co chwile cos trzeba bedzie. Ja zarabiam najniższą krajową i radzę sobie, mój mąż również. a ciuszki będę miała uzywane w bardzo dobrym stanie po kuzynce. każdy walczy i robi jak może zeby sobie poradzić. nie robmy z tego tragedi!

Gość to sobie fajnego lekarza
wybralas :/ Ja chodze do swietnego specjalisty, tez ze sw. Zofii i place 150 zl prywatnie. I nie naciaga mnie na zadne drogie USG. A jeszcze do tych, ktore biora Duphaston - tez bralam i cena mnie zalamala, ale da sie znalezc za niecale 30 zl (w Warszawie), to jednak ogromna roznica - ktoras pisala o prawie 50...