Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i co teraz ? przetrwam ?

Przechodzę na butelkę... Jak u was wygląda karmienie butelką ?

Polecane posty

hej przechodzę na butelkę mój syn ma 4 tygodnie. I mam kilka pytań. 1 jak wygląda u was karmienie ? 2. czy po każdym karmieniu wyparzacie butelki ? 3. z jaką wodą podajecie mleko ? z przegotowaną ? podgrzaną ? czy od razu taką z butelki np. żywiec zdrój ? 4. jakim mlekiem karmicie ? 5 ile mają tygodni / lat wasze dzieci ? 6. ile miesięcznie wydajecie na mleko ?

1. Karmię co 3-4 godz (jak byla malutka to co 3) karmię albo na fotelu i ją trzymam na kolanach (podobnie jak przy karmieniu piersią) albo ona lezy w kolysce lub lezaczku. 2. Po karmieniu tylko myję, już nie wyparzam, ale przez pierwszy miesiac wyparzałam po kazdym karmieniu- przelewalam smoczek i butelkę wrzątkiem. 3. Na początek gotowalam wodę z Lidla i potem podgrzewalam w mikrofali zeby bylo cieple mleko. Teraz mam filtr do wody i daję kranówę przegotowaną. Kilka razy dostała na nieprzegotowanym żywcu bo byla sytuacja awaryjna. 4. Karmilam najpierw swoim z butli, potem nutramigen 1, potem nutramigen 2 ale bardzo źle sie po nim czula i teraz ma bebiko R i jest ok. 5. Bebiko duże koszt 17 zl za 500 g i starcza mi na jakieś 3-4 dni więc wyjdzie ze 150 zł.

Gość IhaveSenn
1. Karmienie wygląda normalnie :) 2. Tak, po każdym wyparzam 3. Z przegotowaną wodą z kranu 4. Na początku karmiłam "Bebiko", a teraz "Nan" 5. 2mies. 6. okolo 30zł (nie wiem dokładnie, nie liczyłam jak szybko idzie to mleko)

Gość IhaveSenn
punkt 6 - dlatego tylko tyle, bo karmię systemem mieszanym i piersią w większości i dopajam malutką mlekiem modyfikowaym.

wiosenna mama karmisz nutramigen 1 czyli mam rozumieć że twoja pociecha ma jakąś alergię ?? możesz powiedzieć na co ? i jakie są objawy ?

up

tylko 2 jest tu mamy które karmią butlą ?

Ja karmie butlą małego od 6 tygodnia życia. Jak był malutki to co 3-4 godziny. Od 3 miesiąca ma już uregulowane stałe pory karmien. Karmiłam Nutramigenem 1 teraz przeszliśmy na Bebilon pepti1. Mleko robie na przegotowanej kranówce, butelki nadal wyparzam po każdym użyciu.

1) karmie na fotelu, łóżku. 2) na poczatku po kazdym, teraz (mały ma 4 tyg.) robie to co 2-3 karmienie. 3) z przegotowaną!!! 4) Bebilon 1 (dla dzieci z tendencja do zaparc i kolek), 5) 150 zł