Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blada twarzyczka

Widoczne zyly, popekane naczynka - czy to zylaki?

Polecane posty

Gość blada twarzyczka

Mam 25 lat i problemy z nogami, na udach i kostkach mam pajaczki, widoczne niebieskie zyly na calej dlugosci nog (jasna skora). czasem czuje ze nogi sa ciezkie i jakby mrowienie w stopach. bylam 2 razy na usg zyl dopplera i nic nie wykazalo. zyly sa zdrowe. wyczytalam gdzies ze moje objawy moga byc swpodowane brakiem rychu i siedzacym trybem pracy ale boje sie ze to jedak moga byc zylaki :(

Gość loczkowianka
Najlepiej idź do lekarza. On dokładnie i konkretnie odpowie na Twoje pytania. A i czy w niedawnym czasie przytyłaś, bądź cos zrzuciłaś? A moze ciąza? Bo zmiany w ciele przyczyniaja sie do żylaków. pomogłam?:)

Gość certyfikowane_piękno
loczkowianka dobrze radzi: lekarz to najlepszy wybór przy tym problemie. Najlepiej wybrać sprawdzonego, certyfikowanego lekarza medycyny estetycznej, który nie dość że zdiagnozuje problem, to jeszcze ewentualnie dobierze odpowiedni zabieg, żeby go wyeliminować

Gość tupoiop
jeżeli miałaś badanie doplera i jest ok, to znaczy ze nie masz zylaków. To sa po prostu kruche naczynka. Musisz profilaktycznie przyjmować rutinoscorbin venescin lub podobne leki uszczelniające, unikac opalania, sauny, gorących kąpieli. To co jest mozna uzunąć np. skleroterapią u chirurga naczyniowego.