Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyzyx

pierwszy lot samolotem-leki-prosba o porade

Polecane posty

Gość xyzyx

hej! neidlugo bede leciec na wakacje samolotem do Turcji. pomimo tego, że czytałam regulamin przewoźnika co wolno a czego nie w bagazu podrecznym i rejestrowanym to dalej mam wątpliwosci zwlaszcza ze telefonicznie uzyskalam informacje sprzeczną z tą co jest w regulaminie... dziewczyny, powiedzcie mi-czy tabletki antykoncepcyjne moge przewiezc w bagazu rejestrowanym? nie chce miec jakichs problemow jesli schowam je do bagazu podrecznego, gdyz nie mam juz czasu zeby pojsc do lekarza po zaswiadczenie,że te leki są mi potrzebne(chociaz w regulaminie nie ma nic na temat zadnego zaswiadczenia,no ale z urzednikami na lotnisku nigdy nic nie wiadomo). Teoretycznie leki nie powinny znajdowac się w bagazu rejestrowanym. Proszę bardzo o porade

Gość stryjeczna siostra szwagra
w podrecznym mozesz przewiezc chyba co chcesz...ale pewna nie jestem :) ja wsadzal tabletki ale nie pamietam do czego :)

Gość xyzyx
niestety wlasnie w podrecznym, nie mozna przewiezc czego sie chce:) a bardzo nie chcialabym, żeby wyrzucono mi tabletki dlatego że nie mam zaswiadczenia od lekarza że są mi potrzebne

Gość kontro wersyjna
jaki przewoznik? co jest w regulaminie? dziwi dziwne by bylo gdyby nie mozna bylo przewozic tabletek w podrecznym. Na zdrowy rozum - sporo ludzi korzysta tylko z podrecznego i sporo ludzi bierze regularnie tabletki - pomyslcie? przeowznik zakazywalby calkowiecie lekow?

Gość oooooooooooofuck
Możesz mieć w podręcznym tabletki :O co za bzdura, że nie można? Latam często samolotem i nie miałam nigdy z tym problemu. W podręcznym (10kg) mam zawsze jakieś ubrania, tabletki, i kosmetyki do 100ml.

Gość xyzyx
przewoznik Enterair, w regulaminie pisze że mozna leki ogólem do 2kg(0,5kg/szt) i kosmetyki do 2l(0,5l /butelka),jednak telefonicznie co do przewozu kosmetykow dostalam calkowicie odmnieną informacje-opakowanie po 100 ml i max 1l. dlatego tez martwie sie o te tabletki, zeby potem nie wyszly jakies cyrki na lotnisku

Gość kontro wersyjna
xyz sorry, ale nie rozumiem twojej logiki :D ile waza twje leki? LOL

Gość kontro wersyjna
z tymi kosmtykami cos zle doczytalas chyba mozna do 1l ,po 100 ml, tak jak ci powiedziano rzez tel

Gość xyzyx
dokładny cytat z regulaminu: 6. Pasażerowie mogą przewozić leki i kosmetyki w bagażu podręcznym jedynie w ilości określonej przez IATA (maksymalnie 0,5 kg/sztuka lub 0,5 litra/butelkę - ogółem maksymalnie 2 kg lub 2 l). a telefonicznie uzyskałam inną informację-sprzeczną z tym co jest w regulaminie

Gość kontro wersyjna
ile waza twoje LEKI>???

Gość xyzyx
kontrowersyjna->moje leki ważą bardzo niewiele:)

Gość kontro wersyjna
a teraz obczajam, regulamin masz od Grecos Holiday - agencji podrozy (a on to tylko agencja, moze sie pomylili!) powinnas znalezc bezposrednia strone przwoznika, tam jest na 90% blad

Gość kontro wersyjna
skoro waza bardzo niewiele, i nie sa wplynie wiecej niz 100 ml w butelce to wyjasnij mi jeszcze raz czego sie obawiasz?

Gość kontro wersyjna
ile masz kosmetykow w plynie?

Gość kontro wersyjna
nie obraz sie - ale czy ktos ci kiedys mowil ze jestes upierdliwa?

Gość xyzyx
kontro wersyjna-> nie obraź sie, ale czy tobie ktos mówił, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem:)? pytałam o co innego, ale już nieważne:)

Gość kontro wersyjna
wtf? :D "powiedzcie mi-czy tabletki antykoncepcyjne moge przewiezc w bagazu rejestrowanym?" no w dalszym ciagu nie rozumiem w czym masz problem. skoro twoje leki nie waza kg to po co zalozylas topik? bez obrazy ale jestes trcohe ciemna,mozesz wziac te tabl bez problemu, nawet przez tel ci to powiedziano :O

Ja zawsze wszystkie leki pakuję do rejestrowanego bagażu, tego większego. Nigdy nie miałam problemu. W ręcznym (5kg) zwykle, jeśli lecę na wczasy, mam ładowarki, aparaty, komórki, książkę - żadnej wody ani napojów!

Gość gość
Zawsze w podróż zabieram smectę Go - na biegunkę. raz że smecta mi zawsze pomaga, a dwa - forma jest tutaj taka, że otwierasz saszetkę i masz gotową zawiesinę. czyli nie mieszasz, nie kombinujesz, nie szukasz. No i szybka reakcja daje też szybko po prostu święty spokoj.