Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cięzaróweczka5m

Jak sie pozbyć hemoroidów w ciąży?????????

Polecane posty

Gość cięzaróweczka5m

Witam, od jakiegoś miesiąca mam hemoroidy :/ i nie mogę się ich pozbyć. Kupiłam sobie maść Posterisan, który stosuję parę eazy dziennie i do tego Anurex ( leczenie hemoroidów zimnem co niby jest najskuteczniejsze) i nic mi nie pomaga ! Staram się dobrze odżywiać ( chleb razowy, płatki owsiane, owoce itp) Czy to jest już taki urok ciąży, że w czasie jej trwania hemoroidów się nie pozbędę???

Gość Ja mam póki co
Są uciski na okolicznę naczynia i żyły więc odpływ krwi jest utrudniony a żyły (hemoroidy) nabrzmiałe . W ciąży można pozbyć się ich operacyjnie (moja koleżanka miała wycinane w 8 miesiącu ciąży bo dokuczały potwornie i wypadały na zewnątrz a chciała rodzić naturalnie.)

Gość Ja mam póki co
Dużo się ruszaj , nie stój za długo i nie siedź w wc zbyt długo również. Straj się pić dużo wody mineralnej , zadbać o błonnik, jabłka, unikaj smażonego i słodyczy. Do tego możesz spróbować czopków Hemorectal ale nie dam głowy czy można je w ciąży stosować więc musiałabyś farmaceutki zapytać.

Gość cięzaróweczka5m
Dużo się ruszam, ćwiczę codziennie ponad pół godziny i piję baaardzo dużo wody i nic ;( Przed ciążą też miałam problem z hemoroidami i miałam zabieg gumkowanie, bół okropny bo miałam robiony na hemoroidy zewnętrzne bardzo bolesne i już nigdy nie poddam się temu zabiegowi, zemdlałam z bólu a jestem wytrzymała na ból, a potem tydzień jak inwalida żyłam, chodzić nie mogłam nie mówiąc o wypróżnianiu, któremu towarzyszył straszny ból i krwawienie ;(((((((((( ahhhhh

hej, ja słyszałam że świetnie sobie radzi Kalium z hemoroidami Robi się roztwór z tych fioletowych tabletek, nasącza wacik, przykłada w wiadome miejsce i tak śpi - przez 7 nocy. Podobno efekt murowany, poczytaj w necie