Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość claudieeeeee

do mam dzieci 7-8mc ze skaza bialkowa

Polecane posty

Gość claudieeeeee

Witam moja cora ma skaze pije bebilon pepti ogolnie uczula ja mleko krowie i przetwory nic po za tym, 2 tyg temu zrobilam 1 prowokacje jak miala 7mc zjadla obiadek z dodatkiem masla nic nie bylo tylko luzniejsza kupka wiec super!!! dzis 2 raz, podalam obiadek z dodatkiem mleka i masla, ale juz nie tak wesolo, bo jest bol brzuszka i kolka, jak bylo z waszymi dziecmi? kiedy ustapila alergia? jak wprowadzalyscie bialko krowie do diety? jakie byly efekty?

Gość claudieeeeee
upppppppppppp

Gość dhdjgf
Moja corka ma 8mcy i bedzie miala prowokacje dopiero po skonczeniu roczku. Maslo nie uczula bo tam sa znikome ilosci bialka krowiego,to praktyczniesam tluszcz. Tak mi powiedzial specjalista ktory badal corke. Tak samo biszkopty tez moź podawac. Mleka krowiego nie bede podawac,,tak samo przetwory mleczne.

Gość moja córka ma dwa lata
alergię stwierdzono u niej ok. roczku, wcześniej od 7 mca miała różne wysypki, ale nikt nie skojarzył tego z alergią. Piła przez pewien czas bebilon pepti, potem lekarka kazała podawać zwykłe mleko - nic się nie działo (a myślałyśmy, że to mleko!), potem odstawiałyśmy gluten i za jakiś czas podawałyśmy ponownie(i też nic nie było). Pomimo, że badanie na alergię IGE miała bardzo wysokie!Czyli alergia jest. Wiosną ją znowu obficie wysypało - a było wtedy pylenie roślin. Pylenie minęło, IGE nadal wysokie, wysypki pojawiają się sporadycznie. Okresowo dostaje leki przeciwalergiczne. Alergia to pojęcie ogólne, to nie uczula jeden czynnik.

Gość bez skazki juzzzzzzzzzzzzzzz
moja ma 8, 5 od 3 miesiaca na pepti. Kazano mi zrobic prowokacje ale nie taka delikatna tylko odrazu duze ilosci przetworow leka itp itd odrazu mziana mleka i tak czekac az do miesiaca bo np wysypka lub tez inne objawy wystepujace u dziecka ktore spowodowal alergen moga pojawic sie nawet po 2 tygodniach. No i na szczescie u mojego dziecka okazalo sie ze alergia minela juz dlugi okres czasu je desery z jogurtem naturalnym, twarozkiem, z dodaykiem innym alergenow i mleko oczywiscie inne modyfikowane i jest oki JUPIIIIIIII