Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NiewyksztalconyUswiadomiony

STUDiA - STUDENCIKI ludzie bez AMBICJI i pomyslu na zycie

Polecane posty

Gość znudzona-uswiadomiona
a skoro rzekomo pojechales po ukochana kobiete jak pisales to co tu robisz ?? przed kompem :/ ? zamiast byc przy niej

Kochani nie bede pisal na tym forym gdy juz bede mial milion. Bo nie ma sensu sie powtarzac. Dla tych ktorzy chca, odsylam do Kiyosakiego. Wiec jezeli chcecie troche mojego doswiadczenia to macie go w 22 punktach. To wszystko. RESZTA ZALEZY OD WAS. Mi nikt pieniedzy na tacy nie przyniosl. Sam zaczynalem od ZERA. BEZ ZNAJOMOMOSCI. BEZ UKLADOW. z 5000tys zlotych do wydania za granica i na utrzymanie na pierwszy miesiac. RESZTA ZALEZY OD WAS. Uzbierajcie 5000zl. Potem wyjedzcie z ta kasa za granice....a tam...uzccie sie o Finansach.....a gwarantuje...ze jezeli bedziecie sie trzymac planu i sie nie poddawac znajdziecie sposob podobny do mojego......uzbieraj kaske z pewnego zrodla.....i inwestuj w nieruchomosci. BEDZIESZ MILIONEREM szybciej niz myslisz.

Gość koles co sie tak podniecasz
tym milionem, ktory dopiero masz zarobic. Co to jest milion w Polsce? przeciez to rownowartosc porzadnego ( bez luksusów) , wyposazonego domu. a malo jest w Polsce dzielnic willowych? malo domow?

Gość heheh gdzie ta twoja laska
"znudzona-uswiadomiona znasz chcesz zmieniac swiat- ZACZNIJ OD SIEBIE" to było w książce, ale autor nie zrozumiał lekcji dla 9-latka z początku książki:D

Jezeli jestem za granica pisze o MILIONIE ale Euro. A moja kobietka siedzi za mna na lozku i patrzy jak pisze do Was ....i pyta sie mnie po co wam to pisze przeciez i tak do nich to nie dotrze tak jak nie dotarlo to kiedys do moich rodzicow

jak uwazasz,ze 5 lat studiów to czas stracony - co w ciagu ostatnich pieciu lat atrakcyjnego i ciekawego zrobiles?

Oczwiscie ze milionowych domow w polsce jest malo. POWOD CENY SA MOCNO ZAWYZONE. Ale to juz inna bajak. Porownajcie ceny na zachodzie i w POlsce......porownajcie jak 1 do 1 i przekonacie sie co sie w polsce dzieje i jakie jest wyposarzenie tych polskich domow za MILION. A Teraz moj czas minal.

milion euro tez nie powala - wystarczy miec dom w Sopocie, w Warszawie - co - malo ludzi ma- przejdz sie po miescie., a jeszcze jak jakies mieszkanko dorzucisz...

wejdz sobie w neta w ceny nieruchomosci w miastach, zobaczysz ile sa warte domy w dobrych punktach :)

Zycze wszystkim takich samych domow za 1MLN Euro jakie sa w Poslce za 1 MLN ZLOTYCH. I ludzi ktorzy pisza jaka to Polska bogata...gdzie przecietne wynagrodznenie to 1000zl. Zycze wszytskim takiego optymizmu jak ten pan co pisal o tych polskich willach za milion.....ile to ich jest.....wejdzcie sobie na KRK i porownajcie standardy polskich milionowych domow do Eeuropejskich....a potem mi mowcie ze przecietne wynagrodzienie to 5000ZL ...tak jak te domy za 1 MILION zl/ DOBRANOC WSZYTSKIM

Gość znudzona-uswiadomiona
zamiast zmieniac zycie ludzia zajmij sie soba i swoja dziewczyna/kobieta bo sa ciekawsze zreczy niz siedzienie przy kompie noca szcegolnie gdy jest sie razem , no chyba ze jestes juz nia znudzony, to wspolczucia :/

Gość autorze jestes nudny i slepy
serio. masz wielkie braki, ale jak to bywa - wiocha w bmw ma kase:D dlatego prosci ludzie sa szefami na krotko, dopoki na nich ktos zapierdala:D a tutaj cytat nt,. tej twojej cudownej ksiazki. ten ojciec w ogole nie istnial zdaje sie... "Krytycy twierdzą, że źródłem sukcesu Kiyosakiego nie jest jego umiejętność inwestowania, o której tak dużo pisze, lecz sprzedaż książek na temat. Podaje się również w wątpliwość istnienie "bogatego ojca" opisywanego jako jeden z najbogatszych mieszkańców Hawajów, ale którego tożsamość nie została nigdy ujawniona. Wieloletni inwestor na rynkach nieruchomości, en:John T. Reed określił książkę Bogaty Ojciec, Biedny Ojciec jako pełną błędów merytorycznych i zawierającą wiele złych porad. W odpowiedzi Reedowi Kiyosaki podkreślił, że książka jest prosta i upraszcza skomplikowane sprawy. Trent Hamm, autor popularnego finansowego bloga, The Simple Dollar podkreśla, że rady Kiyosakiego na poziomie ogólnym są bardzo sensowne, jednak proponowane ścieżki nie są łatwe lub możliwe do naśladowania dla każdego. Hamm podkreśla również, Kiyosaki obraża w swoich książkach ludzi, z którymi się nie zgadza (określając ich np. jako głupich), co jest tanią zagrywką sprzedażową."

Gość zbieraj pilnie kase bo
dobry psychiatra kosztuje:)

Gość hehehehe spokooooooo
tylko dlaczego autor zwiał z Polski??? czyzby nie umial TUTAJ miliona zarobic??? hehehe, pokaz tutaj jaki kozak jestes, wtedy pogadamy:D

Ps. To co jest napisane ile sobie kowalski zyczy za jego ruine domu z wyposarzeniem z przed 40 lat to inna sparwa od tego ile ten dom jest naprawde wart. Jeszcze do jak chcesz wiedziec o czym ja tu pisze mowiec 1 do 1 to oto przyklad. 1 MILION EURO za dom w EUROPIE - Porownaj do tego samego domu za 1 MILION ZLOTYCH W POLSCE i poczuj roznice. Bo benzyna w POlsce powinna kosztowac tak jak w europie czyli 1.50 zl czyli 1.50 euro. i teraz porownujcie tak wszytsko inne. A odgadniecie zagadke polskiego rzadu i dlaczego w Polsce jest jak jest. DOBRANOC i powodznia wszystkich uswiadomionym...i zycze wielu milionow wszytskim ktorzy nie ida na studia i wybieraja ta trudniejsza droge. NiewyksztalconyUswiadomiony

Gość nhyg8t86dt
"Studia przede wszystkim mają na celu uczyć samodzielnego myślenia, nie zależnie jaki kierunek się wybiera. " Myślałam, że inteligentny licealista już to potrafi jak i poszerza swoje horyzonty myślowe oraz wiedzę... by na studiach ją uzupełnić! Widzę jednak, że żyjemy w czasach opóźnienia rozwojowego.

Gość synku i gołym okiem widac
ze ci zbrakło tych 5 lat cwiczen umysłu. Pieprzysz bez ladu i składu. Jesli nie potrafisz na głupiej kafeterii wyartykułować o co ci chodzi, to czarnow widze twoje zdolnosci do zarabiania milionow...

Gość autorze nic a nic nie kumasz
w ksiazce WYRAZNIE JEST NAPISANE, ZEBY SIE UCZYC RACHONKOWOSCI, MARKETINGU I ZALEZNOSCI MIEDZY NIMI! jaka ty masz wiedze z tych dziedzin? nawet poglebiajac ja, nauczylbys sie odrobine ortografii... dziurawe te twoje wypowiedzi sa. i w ogole nic sie kupy nie trzyma, a ty chyba nie zrozumiales nic z tej ksiazki.

Gość autorze nic a nic nie kumasz
"w perspektywie czasu EDUKACJA jest ważniejsza niż pieniądze". to jest cytat z tej ksiazki, a ty chyba przez mgle ja czytales... i to jest PEWNE. może dzisiaj magister to niewiele, ale czasy się zmieniają i ludzie, którzy nigdy nie mieli matury - DALEJ JEJ NIE BĘDĄ MIELI, a reszta doczeka momentu, gdy ich sie doceni. na tasme do fabryki - wystarczy umiec srubke przykrecic. ale zeby cos samemu rozkrecic, trzeba miec lepsza wiedze, zeby wiedziec, jak ten glupi swiat funkcjonuje. masz te wiedze? smiac mi sie chce. za granice jedz i szarp sie finansowo, to po paru latach kupisz sobie samochod, ale na koncie nic nie odlozysz.

Przeczytajcie ksiażkę "bogaty Ojciec, Biedny Ojciec"

Gość sam ja przeczytaj inteligencie
za dychę. ZE ZROZUMIENIEM JĄ PRZECZYTAJ!

A po chój mi 20k na godzinę ? :D No chyba, że na drogie dziwki. Zauważyłem taką prawidłowość u niektórych znajomych :D

Gość szef66
Autorze wątku weź sobie do serca przysłowie gruzińskie "Człowiek mądry, lecz nieuczony, jest jak skuty lew" Poza tym tak patrząc na trzeźwo na twoje wypociny napiszę parafrazując "ortografia głupcze, ortografia". Choć małą mam nadzieję, że zrozumiesz o co mi chodzi, ponieważ do zrozumienia tego co tu napisałem przydałoby się tych parę lat studiów.

Gość huhuhuha
A ja chce być lekarzem, chce ratowac ludzi i dupie mam twoje miliony!!!!

Gość gurusraczka
Buja koles i tyle

Gość Anita3003
Koles nie buja tylko ma racje. Zacznijcie czytac a potem wypisujcie swoje argumenty. Tak czy siak zycie zweryfikuje :-)

Dupę ma a nie rację. Te pół godziny kiedy zniknął to prysznic i kolacja a nie jazda po dziewczynę. Już widzę jak laska siedzi na łóżku i podziwia jego wywody na babskim forum. Wyjechał za granicę mając 5000? To pewnie zapieprza jak dziki osioł na jakimś zmywaku i żyje marzeniami. Bo nie sądzę, że przekroczywszy granicę wpadł w uściski z milionerem, który da mu wsparcie w interesach. A z taką kasą to ja już widzę to jego nieruchomość co ją chce studentom wynajmować