Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość echo serca

ECHO SERCA PŁODU

Polecane posty

Gość echo serca

Dziewczyny czy miałyście w czasie ciąży robione badanie echa serca dzidziusia? Lekarz gin mi poleca to badanie a właściwie to mnie wysyła na nie bo jak mówi "warto" a to jest dodatkowy koszt. Mam wrażenie , ze to jest po prostu podsyłanie klientek koleżance. Moze się myle, może wybrac się na to badanie ?

Gość moje dziecko miało to badanie
ale zapłaciłam tylko 100 zł, pomimo, że mój lekarz ma super opinię i mnóstwo klientek :-) Nie wszyscy zdzierają...

wiesz, czasami sa ukryte wady serca płodu, których na zwykłym usg nie widać, a echo pokaże te wady, a wtedy można serduszko uratować zaraz po porodzie, a nie czekając aż coś sie wydarzy w przyszłości i może byc już wtedy za późno, ale tak sie zdarza bardzo rzadko ja też miałam propozycję skorzystania z echa, ale mój gin nie nalegał, po prostu na moje pytanie czy z sercem wsio ok odpowiedział, ze u niego tak, ale mogę oczywiscie zrobić echo dające 100% pewności decyzja należy do Ciebie, ja nie zrobiłam tegoż echa

Gość Miraculum5
JA chodzę prywatnie i wlaśnie wczoraj miałam pierwszy raz robione ktg, bo to ktg prawda? Dzidziuś strasznie się czymś denerwował, puls miał 160-170, ale jak zaczynałam mówić, to się uspokajało i spadało do 150.

Gość echo serca
No właśnie mam mieszane uczucia i strach, ze coś wyjdzie nie tak. Gin na usg sprawdzał serduszko dziecka i było wszystko ok, sama nie wiem. KTG to nie to samo co echo.

Gość echo serca
Proponuje chyba wszystkim bo doktor od ech przyjeżdza do gabinetu gina i u niego tez robi. Pytałam czy wg niego jest ok z serduszkiem dzidziusia i powiedział ze tak. Ale wiecie jak to jest. Ziarenko niepokoju zasiane i wyrzuty sumienia ze moze lepiej byłoby zrobic te badanie.

myślę, że wszystko jest tak, ale lekarz jak widać, to dobry lekarz, bo inni nawet nie raczą poinformować moich koleżanek, że mogą skorzystać z echa, a jak pisałąm na zwykłym aczkolwiek dobrym usg nie wszystko widać jeśli byłoby coś nie tak, to powiedziałby, że ma kategorycznie pójść na echo

aaaa to zmienia postać rzeczy, jak przyjeżdża kardiolog dzieciecy, to chyba kolegę wspiera tak czy inaczej na zdrowie to co niektórym moze wyjść, ale u Ciebie autorko myślę, że jest wsio ok

Gość echo serca
Przede wszystkim jestem już w 33 tyg. ciąży a z tego co czytam to robi się to badanie raczej w połowie ciąży. Mam dużo wydatków, wizyty u gina są drogie, badania i leki również dlatego się zastanawiam

Gość gość
Ja bylam na badaniu usg 3d lekarz tez zlecil mi badanie echokardiograficzne w opisie napisal prawidlowa os i wielkosc serca tetno tez jest dobre i serce jest czterokomorowe ale powiedzial ze cos mu sie nie podoba. Mial ktos taki przypadek bardzo sie boje prosze o odpowiedz

Gość gość
Ale skąd ktokolwiek ma wiedzieć co się nie podoba lekarzowi? Musisz sama się zapytać bo tak to nawet zgadywać cieżko.

Gość gość
Wlasnie wiem. Napisal tylko podejrzana sylwetka serca i tyle jak go zapytaam to powiedzial ze on nie chce mnie straszyc ale kardiologiem nie jest i trzeba zrobic echo tak bardzo sie boje.. w sumie to powiedzial ze mu sie nie podoba i nic wiecej. Panikuje a termin badania dopiero za 5 dni.... Czy gdyby bylo zle to powiedzial by mi

Gość mama dwóch dziewczynek
spróbuj się uspokoić i myśleć pozytywnie; ja miałam różnie diagnozy w drugiej ciąży i wiem, jak ciężko jest czekać i słyszeć niepełne informacje, ale u mnie żadna się nie potwierdziła i uwierz, że u Ciebie też jest dobrze. Lekarz zasugerował badanie i wykonaj je na wszelki wypadek. Trudno powiedzieć o co mu chodziło, co konkretnie mu się nie podoba i na ile to poważna sprawa. Nie myśl o tym na razie, zaczekaj na ocenę specjalisty. Trzymaj się ciepło.

Gość gość
Staram sie jak moge wiem ze moje malenstwo czuje moj stres ale jestem bezradna.... Staram sie szukac jakis informacji w internecie ale nie wiem czego sylwetka serca kojarzy mi sie z kasztaltem no ale powiedzial by mi gdyby serce bolo powiekszone.

Gość gość
Ja robilam echo serduszka w dwoch ciążach. Razem z usg połówkowym płaciłam 200zl. Ale robi sie to głownie 18/22tc a u ciebie to chyba troche za pozno.

Gość gość
Echo bede miala za 5 dni a wiec wedlug wyliczen 23 tydzien czy to za puzno ?

Gość gość
ja w 20 tc miałam badania połówkowe i płaciłam 200 zł.Serduszko było bardzo skrupulatnie sprawdzone przez lekarza...myslę, że warto....

Gość gość
my mielismy robione kilka razy mega kasa ale nie zaluje bo akurat synkowi wykryli potocznie mowiac dziurke miedzy komorami, ale juz ok, polecam bo nigdy nie wiesz co moze byc,

Gość gość
Mnie ginekolog skirował na echo po usg połówkowym bo zobaczył jakieś zwapnienie. Na szczęście w ocenie kardiologa wszystko było w porządku. Ginekolog nie ma dużego doświadczenia w ocenie serca dlatego jak tylko ma jakieś wątpliwości woli odesłać do specjalisty. I dobrze. Ale robienie profilaktycznie echa nie jest konieczne i chyba niepotrzebne jeśli nic ni niepokoi ginekologa.

Gość gość
Ja zrobiłam profilaktycznie. Uważam, że takie działanie takie ma na celu jedynie wykrycie ewentualnych nieprawidłowości, uspokojenie się. Skoro technika na to pozawala, a badanie nie jest nieinwazyjne. Ja je robilam tu http://www.godulahope.pl/pracownia_usg.php i nie żałuję

Gość gość
reklamaaaaaaaaaaaaaaa

Gość gość
Zarówno w pierwszej,jak i teraz zrobię to badanie.wcześniej,ani teraz nie było wskazań do echa serca,ale skoro idę na badanie polowkowe,to doplace i udał się do specjalisty,który takie badanie robi. Uważam,że warto wydać te kilkaset zl.

Gość kiki2212
W Krakowie bardzo dobre Echo serca płodu można wykonać w przychodni Arka na Królowej Jadwigi 15. Badanie wykonuje dr n. med. Magda Rybak - Krzyszkowska, specjalistka badań prenatalnych i genetyki klinicznej.

Gość gość
Jesli sa wskazania to zrob a jesli nie ma to na tej samej zasadzie mozesz sobie zrobic wszystko łącznie z amniopunkcja

Gość gość
Witam mam pytanie czy lekarz się mozw pomylić co do serduszka jeżeli malutka była meg aktywna podczas badania ale Pow ze jej się coś nie podoba a w opisie mam "niedostateczna wizualizacja naczyń śródpiersia i zastawek ?

Gość gość
No to pewnie zrobi kolejne badanie w celu weryfikacji wcześniejszego wyniku.

Gość gość
A czy może się zadrzy taka pomyłka ? Mam zrobić echo serca i napewno zrobię ale cień nadzieji mam ze się pomylila