Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość echo serca

ECHO SERCA PŁODU

Polecane posty

Gość mloda mama30
Mój lekarz ginekolog do którego chodzę na NFZ nawet nic mi nie wspominał o takim badaniu, ale ja sama sobie zrobiłam bo mam koleżankę, która nie robiła tego badania, jej dziecko się urodziło z wadą serca wykrytą po pewnym czasie i wtedy jej lekarze mówili, że mogła zrobić to echo i od razu podjęliby leczenie i by było wszystko dobrze. A tak... dlatego ja zrobiłam. Poszłam do najlepszej lekarki w Polsce, która właśnie się w tym specjalizuje. Ja jestem z Krakowa, ale dojechałam do niej do Katowic. Badanie kosztowało mnie 280 zł. Było bardzo, bardzo, bardzo dokładne. Wszystko szczegółowo omówiła mi lekarka, wszystko wyjaśniła. Niestety okazało się, ze dziecko chore... Na szczęście wiem od niej co robić, jakie będzie dalej postępowanie. Polecam iść na to badanie, ale do dobrego lekarza. Ja byłam u pani Wioletty Rozmus Warcholińskiej. Tu macie jej stronkę http://www.usg-3d.net/

Gość natalka99
Na śląsku bardzo dokładne echo serca płodu wykonuje dr Wioletta Rozmus-Warcholińska, a mało który lekarz ma taką specjalizację i tak duże doświadczenie, dlatego ja u niej robilam

Gość gość
RObil ktoś echo w Krakowie w szpitalu kopernika??

Gość gość
Już kilka razy ktoś wspomniał o pani doktor Rozmus-Warcholińskiej. Również słyszałam o niej świetne opinie, więc udałam się do niej na nie tylko echo serca płodu, ale również na badanie Dopplerowskie i USG. Rzcezywiscie bardzo dokładnie wykonuj***adania. Jest delikatna, a nie to co wszyscy mówią o kobietach ginekologach.. Było pewne zagrożenie u mojego malucha, ale okazało się że wszystko jest w porządku, dzięki tak dokładnemu sprawdzeniu przez panią doktor.

Gość Berterke
Dziewczyny wiem, ze przeżywacie obecnie stres czy wszystko bedze ok czy nie, ale nie warto jest się martwić na zaś. Takie badanie jest aktualnie wykonywane bardzo często i w większości przypadków potwierdza, że z maluszkiem jest wszystko ok. A nawet jeśli są jakies wady to można wdrożyć leczenie odpowiednio wcześniej. Zerknijcie sobie na tę stronę: http://badanieprenatalne.com/czym-jest-echo-serca-plodu/ Opisane jest tutaj czym jest echo serca płodu oraz w jakich sytuacjach warto jest takie badanie zrobić.

Gość gość
Miałam wykonane echo serca płodu ze względu na urodzenie dziecka z wadą serca. Badanie było wykonywane z Ujastku. Wszystko było w porządku. Dzięki temu mogłam spokojniej czekać na poród.

Gość Anetak89
O tego rodzaju badanie można zapytać w http://cardioteam.pl/ To jest profesjonalna przychodnia m.in. kardiologiczna. Wiem, że dorosłym robią na miejscu wiele badań i mają odpowiednich specjalistom, może płodami także się zajmują. Nie chcę strzelać, dlatego najlepiej zadzwonić.

Gość zamoria

Jak wyglada takie badanie? I gdzie w Warszawe zrobić?