Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamayka

Długa podróż autokarem- co ze sobą zabrać, o czym pamiętać?

Polecane posty

Gość izdebska
najważniejsze to nie brać śmierdzącego jedzenia :P rybka i jajeczko czyli klasycznie po polsku odpada!! nie można przecież współtowarzyszom uprzykrzać drogi :P też podróżowałam z Ecolines i akurat nie miałam żadnych przebojów z innymi pasażerami ale często się o tym słyszy, zwłaszcza jeśli chodzi o kwestie jedzeniowe :P

Gość gość
ja kiedyś nie znosiłam podróży autokarem, ale niedawno byłam na wyjeździe firmowym z tą firmą http://www.asik.com.pl/ z Krakowa. Mają bardzo wygodne, czyste busy. Byłam pod wrażeniem, a co najważniejsze dojechaliśmy bezpiecznie i na czas.

Gość JankaBanka
Między innymi powinnaś zabrać jakąś wodę do picia, wilgotne chusteczki, jakaś poduszkę pod głowę, leki na chorobę lokomocyjną, coś do czytania. Więcej sugestii na temat tego co możesz zabrać możesz znaleźć tutaj http://www.swiatowemarki.pl/ . No i wiadomo, coś do jedzenia, chociaż pewnie na stacjach będziesz miała chwilę żeby coś zjeść.

Gość gość
Dluga podrurz co ze sobo zabrać

Gość gość
Ja zawsze zabieram jakąś malą poduszke i cieńszy koc. Na pewno weź picie ( woda albo cos cieplego w termosie), przekąski ( takie sensowne, ja glownie biore jogurty, cos konrketniejszego w pudełku, wafle ryżowe i inne takie). Jesli chodzi o higienę- chusteczki higieniczne i takie nawilżane chusteczki zawsze mam ze sobą ;) Ladowarka do telefonu, tabletki na bol glowy czy brzucha. Ogolnie sporo zależy jakim busem podrozujesz. Kilka razy jechalam z ecolines ( to byla trasa comfort+) i bardzo dobrze wspominam te podroze. Zero dyskomfortu, luz blues :)

Gość Leileia
W wygodnym autobusie to i podróż szybko leci. Ja akurat lubię spać w trakcie podróży. Z reguły wybieram eurobus, bo mają wygodne te autokary i bilet można kupić dosłownie w kilka chwil chociażby poprzez stronę www tam wyszukiwarka połączeń jest.

Gość gość
To prawda, że jeśli autokar, jeśli dobrze wyposażony to czas mija całkiem szybko. Oczywiście warto zabrać ze sobą jakaś dobrą książkę, ale w nowoczesnym busie na pewno powinno być wifi i odtwarzacz dvd. Ja w ostatnie wakacje podróżowałam z firmą transportową Emka Trans http://www.emkatrans.com.pl, a oni mają wręcz luksusowe wyposażenie. Toaleta, klimatyzacja, barek, lodówka to tez standard w nowoczesnym autokarze, który wyrusza w trasy międzynarodowe.

Gość patatajka56
sa tez takie zagłówki nadmuchiwane - zajmują mniej miejsca, o ładowarce nie można zapomniec (no mając ją w głównym bagażu w bagażniku), trzeba tez miec grzebyk, bo po całej nocy spędzonej w busie wygląda sie jakby piorun w miotłę strzelił, coś lekkiego do przekąszenia bez okruszków, np musy owocowe w tubkach (Holle sa pyszne), koniecznie wkładki/podpaski/tampony nawet jesli spodziewasz się okresu dopiero za kilka dni, dodatkowe skarpetki (klima w busie potrafi byc naprawde chłodna!)

Gość tramperson
Obowiązkowo SmectęGo. Jeśli uważasz, że to zbędne, to chyba nigdy cię nie dopadła biegunka podczas podróży. Uwierz mi - jeśli masz pod ręką jakiś środek to ta biegunka będzie dla ciebie bez porównania mniej uciążliwa, a zakładam, że to chyba dosyć istotne, prawda?

Gość gość221
Dobra kosmetyczka to podstawa. Ja polecam https://outhorn.com/kosmetyczka-aku602---bialy,58,491.html. Bardzo dobrze wykobana I przeswitujaca wiec wszystko w niej widać I szybko wyjmiemy z niej czego szukamy.

Gość Aniaa382
Jadąc na wycieczkę objazdową z biurem Travelinc zapytałam Panią, od której kupowałam wycieczkę o to co najlepiej wziąć ze sobą. Pani doradziła mi na tyle, że nie miałam ani za dużo rzeczy ani za mało. Najważniejsze w tym wszystkim jest to, aby zachować zdrowy rozsądek.