Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sluchaj dzieweczko

czy ciuszki kupione w lumpeksie są zdrowe dla dziecka?

Polecane posty

Gość sluchaj dzieweczko

wiadomo że dzieci łatwiej wchłaniają różne trucizny i tak się zastanawiam czy w ciuchach z lumpeksu nie ma jakiejś okropnej chemii? one zawsze "pachną" tak samo. wiem, że trzeba wyprać - z tym że coś tam zawsze zostaje...co sądzicie?

Gość Renata 19
Wystarczy wyprac. Ciuchy ze sklepu tez smierdze 🖐️

Gość NimfaJeziorna
Tak wypierz i tylko tyle wystarczy. Wybacz, ale nowe ciuszki ze sklepu też nie są takie najzdrowsze:)

Gość sluchaj dzieweczko
no tak. nowe ciuchy też są nafaszerowne chemią - ale te dziecięce to chyba faszerują mniej? :P ... mam nadzieję przynajmniej. ten lumpeks mi przyszedł tak do głowy po tym jak osatnio kupiłam sobie bluzeczkę i wyrzuciłam .... bo miała zapach domestosa! nie do sprania i nie do zniesienia. i tak sobie pomyślalałam, że jak wszystkie lumpeksowe ciuchy sa w takich domestosach - tylko ten się akurat jeszcze nie wywietrzyl - to jest to trochę niepokojące.

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nowe ciuchy sa farbowane i te farby to trucizna czesto rakotwórcza, ja kupuje w lumpeksie w którym ciuchy nie smierdzą, ale zawsze piore je 3 razy i jest ok :)

Gość vootko
wypierz w specjalnym proszku dla dzieci u mnie w rodzinie kilka dzieci takie ciuszki z sh nosily i ok wszystko moim tez bede kupowac szczegolnie jak sa male to nie warto kupowac nowych u mnie w sh widzialam sporo firmowych adidas hm na male dzieci i fajnych nie zniszczonych