Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kociara lalala

zatajenie choroby przezd pracodawcą

Polecane posty

Gość kociara lalala

WItam, Mam pytanie, czy mozna nie powiedzieć pracodawcy o wykrytej chorobie?? Czyjednak powinnam. Zdiagnozowano u mnie jaskrę, pracuję z komputerem, w bardzo stresującej atmosferze. Wacham się czy poiformowac o tym pracowcę. Ale obawiam, że jak dostanę ataku jaskry, to i tak się wyda. (Mam obrzywliwą odmianę, która przejawia się w atakach ni z tąd ni z owąd). Jeden już miałam i prosto z pracy poszłam na pogotowie. A dwie oststanie godizny męczyłam się i myślałam ze umrę za tym biurkiem. :(.

Gość OstraSiostra to Daniel, lat 15
jak masz jaskre (wspolczuje :() to lepiej zmien prace na taka ktora nie jest przy komputerze.

Gość ladaco////////
nie mów pracodawcy powiedz lekarzowi zakładowemu na badaniach okresowych

Gość kociara lalala
nie ma dzisiaj pracy bez komputera, albo ta albo żadna, tej szukałam rok. Ale wacham się. Co będzie gorzej jak powiem, czy jak dostan ataku w pracy :(. Pewnie ta druga opcja. Nie wiem czy coś mi grozi jak nie powiem i zdarzy się wypadek i sie okaże że zataiłam??

a co to zmieni, gdybys powiedziala? masz szanse wtedy na przeniesienie na stanowisko gdzie nie bedziesz musiala non stop sleczec przed komputerem? jesli nie, to sobie daruj.

Gość kociara lalala
nie ma szans na przeniesienie na inne stanowisko. Ale zastanawiam się, czy nie ma jakochś konsekwencji prawnych jak nie powiem. Ewentualnie mogłabym wymusić monitor aktyrefleksyjny i okulary.

dlaczego wymusic? okulary to pRAWO a nie cos co musisz wymuszac :D

Gość kociara lalala
le nie wiem czy warto, moge sama sobie kupić takie rzeczy, jakby mieli mnie wyrzucić :(

jak kupic? sluchaj, prawo jest takie, ze jak musisz miec okulary, to pracodawca ci zwraca chyba tam do 200 zl za nie. i to jest obowiazek pracodawcy a nie ze wymuszasz cokolwiek :O

Gość kociara lalala
prawo to jedno, a pracodawcy to drugie, ale jak będę potzrebowac okulray z potowdu takiego a twkiaeog, zresztą, nie to jest tutaj istotne, pytałam, czy grożą mi jakieś konsekwencje, za niepoinformowanie pracodawcy o chorobie??