Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghfhgfh

Czy oplaca sie robic operacje laserowa przy bardzo duzej wadzie wzroku?

Polecane posty

Gość ghfhgfh

przykladowo wada ta wynosi minus 10.Wiadomo ze przy takiej wadzie nie ma szans by zbito do zera, to kazdy lekarz powie.Zostanie wada minus 1,2 na bank. wiec placisz 5 -8 tys za operacje plus koszt zrobienia nowych okularow do czyatnia plus koszt soczewek tylko z mniejsza moca z powodow finansowych nie oplaca sie wcale a czynnik zdrowotny? czy minus 2 to mniejsze ryzyko niz mus 10? jak uwazacie?

A czy zrobiliby operację laserową przy takiej wadzie wzroku? Bo czytałam o którejś metodzie, to pisali, że robią tylko do -6.

ja bym zrobila taka operacje,sama mam wade -3 i wiem,jak potarfi utrudnic zycie,a bez soczewek nie wyobrazam sobie funkcjonowania na codzien:) zniwelowanie wady do -1 to super sprawa, w zasadzie przeciez mozesz juz funkcjonowac bez okularow:)

Gość ghfhgfh
wiem ze mozna i ponad minus 10 ,sa rozne metody

Gość ghfhgfh
zadna okazja to dla mnei nie byla bo mam ponad minus 8 :(

Gość rrr28rrr20
A jaka jest obec ie najnowoczesniejsza mwtora?? Podobno te operacje laserowe bardzo wysuszaja oko i potem zle sie z tym czujesz.

Gość ghfhgfh
ja mysle o soczewkach fakijnycxh ale to koszt 12-15 tys taki zabieg:(

Gość butcher
słyszałam opinię okulisty, że im wyższa wada wzroku, tym wyższe ryzyko powikłań pooperacyjnych. Poza tym chyba zbicie wady poprzez operację nie poprawi stanu siatkówki - przy wysokiej wadzie jest narażona na zmiany degeneracyjne, ale operacja zmniejszająca wadę raczej tego nie zmieni, nadal trzeba tej siatkówki pilnować. Osobiście bałabym się grzebać przy oczach, też mam wysoką wadę, ale noszę soczewki i nie jest ona dla mnie jakimś wielkim utrudnieniem życiowym ;) Musisz rozważyć wszystkie za i przeciw, najlepiej razem ze swoim okulistą. Powodzenia 🌼

moja kumpela robila.miala chyba -6 i zeszla do chyba -1.ale na pewno nie placila takich kwot za to.zaplacila cos moze 2,5 tysiaka.ogolnie dlugi proces dochodzenia do siebie, czasem ko klulo,ale warto bylo:)

Gość bastik

no a czemu nie, ja robiłam w Optegrze w Rzeszowie i jestem mega zadowolona. A miałam dużą wadę wzroku. i teraz pięknie widzę:)