Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stefanekjjjj

Niedobór magnezu..

Polecane posty

Gość Stefanekjjjj

kto miał? co stosował? jakie miał objawy? jakie dawki brał magnezu?

Gość panistetoskop
napady paniki straszne leki niepokoj kurcze kolatania serca bezsennosc nonstopowe nudnosci zmeczeni- koszmar nie dalo sie zyc! a bylam leczona na depresje:/)

Jakie dawki? Kup sobie jakiś blumag, narobiło się tego teraz tyle że wybór jest. A objawy google ci powie.

Ja też miałam nie dobory magnezu,ciągle czułam się zmęczona i bardzo bolały mnie nogi, dlatego zażywałam magnez w tabletkach a nogi smarowałam veno sprayem który bardzo przyjemnie chłodził i już nie bolały mnie tak bardzo.

Gość Egzorcystaaaaaaaaa
ja mam niedobór magnezu po pijackim weekendzie.Ale magnez uzupełniam takim z apteki za 80zł jedna tabletka na dobre i jest ok.

Gość leczesie
No wlasnie, w jakich dawkach przyjmowac na stres, nerwice, stany lękowe? Jedna to za malo moim zdaniem :)

Gość gość
Aby dostarczony do organizmu magnez w postaci suplementu spełnił swoją rolę i został dobrze wchłonięty, musi mieć postać mleczanu magnezu a nie tlenku magnezu. Warto na to zwrócić uwagę przy kupowaniu suplementów. I najlepiej, żeby był podawany razem z witaminą B6, która zwiększa wchłanianie i zatrzymuje pierwiastek w organizmie. Calośc możecie sobie przeczytać tutaj: http://4lady.pl/do-czego-potrzebny-jest-nam-m agnez/

Gość gość
A czy napewno tylko wit.B6 ułatwia przyswajanie magnezu???

Gość gość
Srednio liczy sie 6mg,magnezu na kilogram ciała dziennie,z wapniem,1:2,ten stosunek jest bardzo wazny gdyz pomaga przyswajac tak magnez jak i wapn