Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agniecha_35_

Zakochalam sie w Muzułmaninie - prosze o rady!

Polecane posty

Gość Agniecha_35_

Mam na imie Agnieszka. Mam nadzieje, że dzieki Waszym wypowiedziom dowiem sie wiecej - w dodtaku prawdziwych rzeczy na temat kraju, obyczajów osoby, która poznałam podczas wakacji w Tunezji. Mam 35 lat. W Tunezji bylam na przelomie czerwca i lipca. W hotelu Viem Helya Beach. Jestem korpulentna blondynka i szokiem była dla mnie niezliczona ilosc propozycji ze strony mezczyzn ( co jeden to ładnijszy :) Urlop spedzałam z Córkami - jestem rozwodka - i traktowałam jak by nie bylo dosc obscesowe podrywy jako swietna zabawe. Nawet mi przez mysl nie przeszlo ze moge sie zaangazowac. A jednak - zycie jest pełne niespodzianek. Jednego wieczoru dostalam sliczne kwiatki od animatora. Zaprosiłam go, zeby zjadl z nami kolacje ( kwiatki mi dal na kolacji) Był niesamowicie sytmpatyczny. I co najwazniejsze - nie rzucal zadnych tekstow o tym jaka jestem piekna, miła itd. Zwykla kulturalna rozmowa. Podczas kolacji niewinnie powiedzialam mu ze chce wybrac sie z corkami do pobliskiego Monastyry i czy wg niego moja samotna podroz do miasta jest dla mnie bezpieczna. POwiedzial, ze tak. Ale ze on jutro ma dzien wolny i jak bym chciala moze z nami pojechac. Bylam pełna obaw. Sama z dziecmi z Arabem w podróz w nieznane. Ale okazalo sie ze moje obawy byly zbedne. Było bardzo miło. NIe bylo zadnych glupich tekstow. Podczas wizyty w kawiarni ( w ktorej absolutnie nic nie chcial zeby mu zamowic ) powiedział jedynie, ze moje maz jest przegranym, ze stracił taka kobiete jak ja. Pożniej zapytal sie tylko czy mam chłopaka. NIe chcial ode mnie zadnych pienidzy. Zapłacił za taksówki i byl zly gdy za jedna zaplacilam ja - po tym kupil moim dzieciom czipsy Znajomosc sie rozwijała. Po dwóch dniach powiedział po cichutku, prawie szeptem - ze mnie kocha. Od poczatku sie z tego smialam. POwiedziałam mu wprost ze nie wierze mu i ze na pewno to zabawa, gra itd. W hotelu zaras sie roznioslo, ze jestesmy razem. I prawdopodobnie tez z tego powodu stracił prace. Wyjechał. A poniewaz moj urlop sie konczył postanowiłam go zaprosic do hotelu na moj koszt. Przyjechał. Przywiozł nawet dziewczynkom małe upominki. Był z nami 3 dni. Bylo cuuuuuudownie !!! Choc bylam zła ze jest rozrywany przez innych turystow - ale o wszlekich probach podrywu mi mówił i oczywiscie wracał do mnie. Odprowadził mnie w srodku nocy ( 3) na lotnisko. Placzac sie pozegnalismy. Moje dziewczyny mowia, ze on jest zakochany we mnie jak 500 facetów . On je tez bardzo polubił. Nazwalismy je Security bo caly czas nas bardzo pilnowaly, szczegolnie tego zeby mnie nie dotykał i bron boze całował Teraz jestesmy w ciaglym kontakcie. Rozmawiamy na skype. Poznałam jego rodzine. Sa bardzo sympatyczni. No i odbilo mi. Postanowilam do niego pojechac. Wykupilam wycieczke dla mnie i dla niego. Mialam jechac w niedziele. I nie pojechalam. Bałam sie. Po za tym stwierdzilam ze to jest tak jak bym byla tania dz... ktora chce tylko upojnych nocy. A ja chce czegos wiecej... Wasim w miedzy czasie oswiadczył mi sie. Mowi, ze jestem jego miloscia. Ze pierwszy raz kocha. I ze jest dla mnie na cale zycie. Ja mu odmowilam. Nie chce sie wiazac z osoba z tak odleglej i roznej kultury w sposob formalny. Chce go zaprosic do Polski i sprobowac zyc z nim. Zobaczyc jak funkcjonuje w normalnym, codziennym zyciu. Mowie mu o swoich obawach zwiazanych z prawem islamskim. O tym, ze kobieta w takich zwiazkach jest wlasnoscia meza, ze on o niej stanowi o niej decyduje i rozne rzeczy ktore wyczytuje na forach. On sie lapie za glowe i dementuje moje pomyslu. Jestem pelna obaw. Dodam, ze Wasim ma 21 lat ( nie wyglada na tyle, i nie zachowuje sie na tyle ). Z drugiej strony tak dlugo czekam na milosc, na to zeby ktos naprawde mnie kochał ze bardzo trundo mi tak poprostu powiedziec koniec - moze za rok sie spotkamy. Wiem, ze musze sprobowac. Zarejestrowalam sie na forum chcac uslyszec prawdziwe historie kobiet z zwiazkow mieszanych. Nie wierze, ze wszystkie te zwiazki sa nie udane i tragicznie sie koncza. NIe mozna przeciez tak wszystkiego generalizowac. Zatem z gory dziekuje za wszelkie listy, wskazowki, porady itp. Pozdrawiam cieplo. Aga

w takich przypadkach, jak przez ciebie opisany ;) rada jest tylko jedna: trzeba tego czlowieka dobrze poznac, duzo rozmawiac, przerobic wszystki za i przeciw wspolnie, podjac dojrzale decyzje. ale istnieje tez opcja nr. 2: dobra wakacyjna rozwyka, romans, letnia milosc ;)

Gość thyet
moja mama była kiedyś z jednym, mieszkali w Austrii około roku i dobrze im było razem ale do jego kraju by się nie przeprowadziła, jak mu zależy to on powinien, możecie gdzieś w Europie zamieszkać, niekoniecznie w Polsce

Gość Agniecha_35_
to ciezkie dla mnie, ale on naprawde cos do mnie czuje. wlasnie tez tak myesle, zeby go sprawdzic w Polsce. bedzie nam latwiej.

Gość uwazajnasiebie
jestem zona jednego takiego. chcecie byc razem?ok. ale mieszkacie w europie a jego rodzina nie ma prawa sie do was kiedykolwiek wprowadzic. wtedy mozesz liczyc na to ze bedzie dobrze. moi tesciowie byli do rany przyloz . do czsu... trzymajcie sie z daleka od porabanych rodzinek to dacie sobie rade:) trzymam kciuki!!! pozdrowienia

"Zarejestrowalam sie na forum chcac uslyszec prawdziwe historie kobiet z zwiazkow mieszanych. Nie wierze, ze wszystkie te zwiazki sa nie udane i tragicznie sie koncza. NIe mozna przeciez tak wszystkiego generalizowac." Przekleilas to z jakiegos innego forum. Wypierdalaj 0/10 🖐️

Gość a oni czasem
nie są obrzezani?

Gość fdkhdshgfdjh
Ja jestem w temacie, choć nie tak dosłownie ;) Planuję w następnym roku wyjazd do Tunezji i ostatnio dzień w dzień czytałam o tym kraju, o ludziach, o facetach, o miłościach wakacyjnych, przygodach Polek, mentalność arabskiej itd itp. I co Ci mogę powiedzieć? Ogarnij się kobieto. 1) Praca w turystyce nie jest poważana przez resztę społeczeństwa, no może poza wyższymi stanowiskami typu jacyś dyrektorzy, menagerowie hoteli. Zajęcia typu animatorzy, sprzątaczki, kucharze, boye hotelowe, kelnerki, recepcjonistki nie cieszą się uznaniem - z racji takie j- że nie jest to zgodne z ich wiarą. Przebywa się np. wśród roznegliżowanych kobiet, gra głośna muzyka itd. itp. Mimo, że takie zajęcia mogą być dochodowe. Tacy pracownicy często nie mają innej pracy i jakichkolwiek szans na nią, przyjeżdżają do miejscowości turystycznych, pracują, zbierają napiwki, a po sezonie wyjeżdżają i utrzymują za to nieraz wieloosobowe rodziny. 2) Animatorzy, kelnerzy często są bardzo przystojni i mają wielkie powodzenie z którego korzystają>>> sypiają z zakochanymi/zauroczonymi w nich turystkami. Niektórzy nawet specjalnie są wyjątkowo mili, uroczy, kulturalni, kochliwi by rozkochiwać w sobie/pozostawiać same dobre wrażenia po sobie w kobietach turystkach, tak aby chciały znów wracać do Tunezji>>> czyli znów napędzanie klientów. 3) Bardzo wielu Tunezyjczyków chce się wyrwać do Europy albo znaleźć bogate sponsorki i tu można przytaczać całą masę różnych romansów/małżeństw mieszanych, które zaczynały się jak najpiękniejsza bajka, a kończyły niewesoło. 4) Jeśli z nim spałaś, albo masz zamiar się spać z nim przed ślubem, to w głębi duszy będziesz skreślona przez niego, bez względu na to co będzie później mówił i robił. U nich do ślubu kobieta musi czekać z seksem, a Europejki uchodzą za łatwe i naiwne. Z drugiej strony darzą je większym szacunkiem niż Europejki właśnie. 'Dobry' muzułmanin nie pójdzie do łóżka przed ślubem. Zapomnij o nim i skończ tę znajomość, nie myśl, nie marz, nie łudź się, nie warto. Albo chociaż traktuj jako miłą zabawę i tylko tyle. Bo będziesz cierpiała. Ogarnij się, masz 2 dzieci, nie jesteś sama, na co Ci kłopoty? A on jest jeszcze dzieciak, 21 lat phi...który szuka naiwnych Europejek/sponsorek/przepustek do lepszego życia. Nawet nie wiesz czy on nie jest żonaty, albo zaręczony, równie dobrze może zbierać kasę na mahr dla przyszłej żony.

Kobieto odpuśc to sobie... tak ma prawie każda wracająca z Afryki... jak wróciłam z Tunezji do mnie też co chwile taki wypisywal że mnie kocha chociaż nic mnie z Nim nie łączyło...tam są zupelnie inne zwyczaje.. mojej koleżanki mama się chajtneła z kolesiem z Tunezji.. wprowadził się do Polski... po roku rozwód bo nie mogla wytrzymać tego wszystkiego już..inna religia nawet wigilii nie mieli jak spędzić razem

Gość Agniecha_35_
sa obrzezani. wszyscy z tego co wiem.

Gość Agniecha_35_
Słodka dżelusia nie moja wina, ze wszystki nicki sa zajete tutaj. w koncu wyslalam jako bez logowania. poki co tylko tu pisze. aczkolwiek duzo czytalm juz podobnych historii. i dziecko - kultury troche!

Gość ja tez wole DA grasso
moze mu chodzi o wizę, przepustkę do lepszego życia. Nie bądź naiwna.

Gość Noxelia niezalogowana
TAKIE KOBIETY JAK TY TO NAJGORSZE KURWY, OBCIac ci piersi ty suko jebana!!!!!!!!!!!!

Gość Agniecha_35_
co do seksu, przeciez mam dzieci :) a on juz mial dziewczyne i to nawet z polski, ale go zostawila. jest ze mna szczery w tej kwestii. jest dosc liberalny w tych sprawach.

Gość gość
Przede wszystkim to Ty jestes dla niego stara baba, nie wierze w to - znajdzie sobie w koncu mlodsza, a to ze opowiada szczerze o podrywach i wraca do Cb sluzy tylko podzeganiu przekonania, ze jestes wazna, piekn a i jedyna. Gow prawda. Jesli nie wygladasz jak Shakira, to chodzi mu tylko o Europe lub kase. A umie grac, wiec na poczatku placi on. Oni Oscary powinni dostac za to jak sie wczuwaja w te nic niewarte milostki.

Gość gość
debile to jest temat z 2011 roku!!! od tamtego czasu, ta kobieta została zgwałcona, porżnięta i zakopana, darujcie sobie :P

Gość gość
Witam ja obecnie jestem w związku z mułułmaninem jesteśmy szczęśliwą parą i jeszcze nie zdążyła się sytuacja że on mi zakazał wyjść ze znajomymi czy coś w tym stylu jak mówią inni ale zależy na kogo trafisz pozdrawiam

Gość Samiraa

Cześć. Przeczytałam twoją historię i mam radę dla każdej Polki która chcę związać się z muzułmaninem. Po pierwsze wiem jak to oni wypisują do kobiet jak bardzo je kochają (w szczególności ALGIERCZYCY) w 100% przypadkach każdy Algierczyk piszę do Polek w jednym celu,aby uzyskać wizę.. Tunezyjczycy wcale nie są lepsi w swoich zachowaniach dlatego pamiętajcie,żeby uwazac. Mam dopiero 19 lat,ale znam ich zagrania i na początku znajomosci z jakimś muzułmaninem czy to w życiu realnym czy na Fb piszę,że chcę mieszkać w krajach arabskich i jeśli wyjdę za mąż to napewno nie będę chciała mieszkać z jakimś muzułmaninem w Polsce,wtedy widze kto jaki jest:), akurat poznałam super chłopaka słuchajcie pochodzi. Tunezji.. Wysyła mi z Tunezji złoto,srebro różne prezenty i nie chce ode mnie nic. Chce tylko i wyłącznie mnie. Oczywiście jest on dosyć zamożny dlatego nie jest taki jak inni.. pamiętajcie,że w krajach Arabskich to kobieta ma dostawać coś od mężczyzn a nie na odwrót 

gdyby kobieta miała dawac pieniądze jakiemuś mężczyźnie to okrył by się hańba.. 

oni Są dobrymi manipulatorami dlatego to zależy od nas jak ustawimy ich so pionu.

Gość man on the moon

ale muzułmanie wolo kozy od kobiet