Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ifishouldstay

Uzależnienie od masturbacji

Polecane posty

Gość ifishouldstay

Jestem dziewczyną i masturbuję się 1-3 razy dziennie... nie wiem jak sobie z tym poradzić, wszystko mnie podnieca i mam problemy z koncentracją. Macie jakieś sposoby?

Gość żaby na aby aby
Ja miałam ten problem przez 25 lat, odkąd sięgam pamięcią. Niestety, nie podam Ci zadnego sposobu, bo mnie wyleczył cud, nie miałam na to wpływu. Życzę Ci powodzenia.

Gość yukkita
przejdzie z wiekiem :) pewnie robisz to od niedawna i czujesz, że robisz coś niedozwolonego, a to kręci. jeśli kiepsko się z tym czujesz, to staraj się wynajdywac sobie czynności zastępcze - jak Ci się bardzo chce to z kimś pogadaj, pójdź biegać itp. ALe po co sobie odmawiać? Jeszcze od tego nikt nie umarl, no chyba, że sumienie Cię gryzie - straj się "zwalczać pokusy " :P

Gość ifishouldstay
tak, robię to od kiedy zauważyłam że strasznie podnieca mnie męski 'jęk', no i od jakiegoś czasu wystarczy sam głos faceta a już jestem podniecona i ręce mi się pocą :D głupie wiem ale nie moge na to nic poradzić ... a niestety niektórzy się domyślają

Gość hej hej
masturbacja jest zdrowa zarówno u kobiet i mężczyzn . Jeśli robisz to zbyt często i to ci przeszkadza wystarczy zrobić to 1) zacząć się męczyć np jeździć na rowerze biegać pływać itp Gdy człowiek jest zmęczony traci chęć na masturbacje .

yukkita --> nie masz racji. Uzależnienie, każde uzależnienie, jest złe, bo osłabia wolę i pęta człowieka. Masturbacja ponadto powoduje egoizm seksualny i inne skrzywienia, które potem skutkują na przykład znacznym osłabieniem radości z uprawiania seksu.

Gość hmm... mam podobnie
też próbuję z tym skończyć, codziennie rano sobie mówię, że od dzisiaj koniec, a za chwilę ręce same mi tam wędrują. to jest jak najbardziej normalne zwłaszcza w młodym wieku, ale jeśli robi się to po kilka razy dziennie to po jakimś czasie zaczyna przeszkadzać.

Gość jeeeeeeeeeeeeeeeejku . ;|
ja mam 13 lat i od 8 roku życia się masturbuję. robię to.. to trochę dziwne.. ale wyobrażam sobie, że jestem w różnych sytuacjach z facetem.. :D haha. wiem, jest się z czego śmiać. ale mam przy tym dużo radości. jest się z czego cieszyć, bo tak się podniecam, że cieknie ze mnie pot litrami. a potem... już po.. jestem w niebie. ZA KAŻDYM RAZEM. a czy ktoś ma doświadczenie, by mi pomóc i powiedzieć, czy od tego że od 8 roku życia się masturbuję, mogę mieć nieregularne okresy ? np. okres mam 15 dni i do 22 dni plamienie ? ( raz mi się do tych 22 dni trafiło) i strasznie się boję że to akurat od masturbacji. pomóżcie.. a przestać nie potrafię, gdyż z ciągłego dojścia do internetu, wiele filmików erotycznych oglądam.. ups! POMOCY!

Gość Uzależnienie to zło
O masturbacji - skutki: Oprócz skutków psychicznych występują również skutki fizyczne (szczególnie u mężczyzn). Regularnie masturbowanie obniża poziom testosteronu we krwi. Może to doprowadzić do impotencji, opóźnieniu w dojrzewaniu kilka osób zauważyło, że po zaprzestaniu samogwałtu poprawił im się zarost na twarzy. Wielu twierdzi, że gdy przestali się masturbować to zniknął ich problem ze zbyt intensywnym poceniem się i trądzikiem. Osoby, które się masturbowały twierdzą, że nawet po myciu ich genitalia śmierdziały. Smród zniknął wraz z zaprzestaniem samogwałtu.

Gość wiele razy byl zakladany taki
temat to sobie poczytaj jak ludzie z tym wlaczyli i z tego wychodzili

Gość Apasz24.,
Co za imbecyl ten nade mną ..ja sobie walę od małego i co ? Teraz wypracowałem sobie wielokrotne wytryski...spuszczam się i nie opada. W ciągu nocy potrafię zużyć z kobietą 5-6 prezerwatyw. Gdy to już jest któryś wytrysk z rzędu spermy jest na tyle mało, że nawet nie zmieniam prezerwatywy. To zrozumiałe, ze jak się wali po 6 razy dziennie to można zamęczyć gada i potem potencja na jakiś czas spada.

Gość nefnr
jest na ten temat cały topik: Sprawa jest skomplikowana: http://onanizm.pl/index.php?/topic/11946-onanizm-a-idiotyzm/ Masturbacja zmniejsza ilość acetylocholiny, dając objawy w postaci: trudności z koncentracją, „blokad psychicznych, braku umiejętności panowania nad codziennym zmęczeniem lub strachem. Skutkiem tych objawów jest spadek wydolności 3-razy dziennie to za dużo. Raz na tydzień to w sam raz i wystarczy.

Gość Apasz24.,
Ja waliłem kilka razy dziennie, podobnie potrafię kochać się ze swoją kobietę, wypompowany jestem często tak że przy orgazmie już nie wycieka mi sperma bo już jej najzwyczajniej nie mam i jakoś z koncentracją problemów nie mam. Kończę studia techniczne, rozwijam pasje itd. Pieprzenie następnego popaprańca który widzi w ludzkich zachowaniach grzech

Gość hhdhdeee
to pewnie zależy też od osoby, genów itp... Piszesz że nie masz problemów z koncentracją dodając że waliłeś kilka razy dziennie. Tak nie masz problemów z koncentracją bo już nie walisz?

Gość ja przez przypadek trafiłem
na msze ktura prowadził egzorcysta i po mszy były modlitwy o uwolnienie z nałogów i pomogło a walczyłem z masturbacja 2 lata

Gość Apasz24.,
Człowieku jak mam ochotę to co ...mam chodzić i zaciskać nóżki żeby i myśleć o tym żeby kutas mi opadł? Jak mam kobietę przy sobie to się z nią kocham jak nie to walę ... i co to ma do koncentracji. Jeśli ktoś jest słaby psychicznie to uzależni się od drapania po dupie i bez tego nie będzie potrafił się skoncentrować ...

Gość hhdhdeee
Masturbacji nie towarzyszą marzenia erotyczne, staje się ona czynnością mechaniczną, nawykową, dokonywaną nieraz z częstością przekraczającą wyobrażenia o seksualnej wydolności (zdarza się, że chroniczni schizofrenicy masturbują się kilkanaście razy dziennie). Niekiedy znów, przeciwnie, samogwałt jest jednym ze sposobów poniżenia siebie, wzbudzenia jeszcze większego wstrętu i nienawiści do samego siebie. 56 Rozszczepienie między fizjologią życia seksualnego a jego sfer uczuciowo-marzeniową jest zbyt silne, by masturbacja rozładowywała napięcie uczuciowe związane z erotycznymi marzeniami. Osłabia ona jednak i tak nikłe tendencje chorego do kontaktowania się ze światem społecznym, zarówno na skutek poczucia winy, które wywołuje i które przeradza się w urojenia (wszyscy wokół wiedzą o jego nałogu), jak i na skutek pozbawienia go tak istotnego motywu kontaktów społecznych, jakim jest chęć erotycznego wyładowania

Gość hhdhdeee
Masturbacja stwarza fałszywy obraz ciała, a wskutek tego, że wyładowanie seksualne następuje w drodze prostej, mechanicznej aktywności - obraz ciała ulega też mechanizacji. Zjawisko to obserwuje się czasem w rysunkach schizofrenicznych, w których ludzkie ciało przybiera formę skomplikowanego automatu. Nie jest też wykluczone, że w powstaniu takiego obrazu ciała odgrywają rolę wpływy kulturowe - jest on dość typowy dla cywilizacji technicznej. Techniczne spojrzenie na świat obejmuje też obraz własnego ciała. Wydaje się jednak, że w schizofrenii istotnym czynnikiem jest automatyzacja życia seksualnego polegająca na tym, że dzięki masturbacji ma się poczucie kierowania aktem seksualnym. Poczucie to przenosi się na całe ciało, staje się ono maszyną podporządkowaną własnej woli. Ma tu też znaczenie schizofreniczny autyzm przez odcięcie się od otaczającej rzeczywistości; terenem wolicjalnego działania staje się własne ciało, zmienia się w przedmiot - maszynę, którą można dowolnie kierować. W ostrej fazie chorzy czasem odczuwają moc kierowania swymi fizjologicznymi funkcjami

Gość hhdhdeee
Rozszczepienie dotyczy też obrazu własnego ciała. Genitalia stają się odrębną, autonomiczną całością, rządzącą się swoimi nieznanymi prawami - przynosząc rozkosz, ale też niepokój i cierpienie. Koncentrują na sobie uwagę i uczucia. Nastawienie do nich jest ambiwalentne: wielbi się je i nienawidzi. Napięcie sprzecznych uczuć bywa tak silne, że marzy się o kastracji jako jedynym sposobie uwolnienia się od stałego źródła niepokoju. Ale też są one atrybutem męskiej siły, bez nich grozi społeczne ośmieszenie. Odcięcie penisa jest jedną z częstszych form schizofrenicznego samookaleczenia.

Gość Apasz24.,
Boże co Ci ten ksiądz musiał robić na zachrystii że Ty takie głupoty wypisujesz....ja pierdole ...

Gość hhdhdeee
nie miałem żadnych kontaktów z księżmi i żadem mi nic nie zrobił - to co napisałem to informacje książkowe.

Gość ???///
Apasz wypierdalaj stąd pierdolnięta gnido! Ksiądz przynajmniej potrafi pomóc, a nie jak śmierdzący lewacki zbok lekarz, albo porfesorek, który nie wie co to zło i wszystko uznaje za dobre. Dla Katolika prawo jest stałe i zło zawsze będzie złem. Lewacy uważają bezmyślnie, że wszystko jest dobre, a potem nie mogą wyjść ze swoich problemów. Masturbacja potrafi przerodzić się w uzależnienie, a nikt nie chcem, aby to ciało nim rządziło. Powinno być odwrotnie. To człowiek powinien być panem swojego ciała i powinien dać sobie radę z jego kontrolą!

Gość hhdhdeee
"obecnie lubię przyjmować męskie członki w odbyt " to podszyw

Gość ???///
rżnę się w dupę aż miło :)

Gość ???///
OstraGejsza @ Źródło, źródło, bla bla bla... Jestem ciekaw co za debil wbił ludziom do głów, że zawsze chcą mieć źródło. To już samemu w necie ciężko poszukać? Trzeba się kimś wysługiwać? Nawet jak ktoś poda źródło to macie na to wyjebane, więc o co wam chodzi?

Gość Apasz24.,
Jeśli tak baranie to pamiętaj że każda sperma jest święta i ma znaleźć się w piździe partnerki, nie w sylikonowym worku. Przy 8 dzieciaku, podczas zastanawiania się czy to bydełko wyżywisz pomyśl o tym czy księża maja rację we wszystkim, szczególnie w czymś w czym skazani są na celibat.

Gość hhdhdeee
nie podszywajcie się "obecnie lubię przyjmować męskie członki w odbyt " - to był podszyw