Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość escapella

Escapelle a nieregularne miesiaczki skutecznosc

Polecane posty

Gość escapella

Mam pytanie do Was dziewczymy, Czy jesli mam nieregularne miesiaczki, to escapelle może nie zadziałać? naczytałam sie juz i wystraszyłam sie na maksa tortalnie. Proszę Was o rady

to nie ma nic do rzeczy, escapelle ma za zadanie opóźnić owulacje żeby nie doszło do zapłodnienia, a jeśli do owulacji juz doszło to sprawia że środowisko wewnątrz kobiety jest nieprzyjazne dla plemników, śluz jest dla nich za gęsty, a wyściółka macicy zmieniona tak by nie przyjąć jajeczka regularność miesiączek nie ma nic do rzeczy

Gość escapella
bo ginekolog pytał mnie czy mam regularne miesiączki:( tak mi odpowiedział gdy zapytałam o sktutecznosć:( więc umieram juz normalnie i myslałam,że te moje nieregularne miesiaczki maja wpływ na to czy escapelle zadziała czy też nie. wziełam tą tab na noc, nie mam żadnych skutków ubocznych, poza sennością i pieczeniem w buzi. Czy to tez nie prezskadza,że wziełam ja na noc? a roano wiadomo byłam w toalecie na "grubszej sprawie Sorry za takie wypociny, błędy ale jestem cała w stresie"

pewnie Cie pytał o regularność żeby sie skapnąć czy można określić czy masz teraz dni płodne i jest duże ryzyko ciąży... nie ma znaczenia czy wziełaś escapelle na noc, tylko po jakim czasie od stosunku, a poranna wizyta w toalecie też nie zaszkodzi

Gość escapella
8/9 dni po miesiączce przyjełam tabletkę. ja chyba oszaleje już liczyć nie potrafię od 3 rano z soboty na niedzielę to było, a tobletke wziełam w poniedziałek o 19.30 więc ile ? zgłupieje zraz doktor powiedziała ,że 36 h

Gość escapella
do tego stosunek nie był raz, kochalismy sie ze 3 razy

dobraaa weź wyluzuj, przypadki że escapelle nie zadziała są bardzo rzadkie i to wtedy gdy ktoś sie wstrzeli idealnie w owulacje i za późno weźmie tabletke teraz to juz i tak nic nie zrobisz wiec sie nie stresuj i czekaj sobie spokojnie a 14 dni po stosunku zrób test

lol, myślałam, że guma pękła czy co... a to w pełni świadomie sie zaszalało a teraz płacz, tiaaa no nic, pożyjemy zobaczymy, tabletke wziełaś w czasie krótszym niz 72h wiec powinna zadziałać

Gość escapella
2 x w gumce, a raz bez:(

nie wiem co mam Ci jeszcze napisać, nie sraj w gacie, czekaj spokojnie

Gość to jest przecież
lekarz pytał o regularne miesiączki żeby się zorientować czy mogły to być twoje dni płodne i czy konieczna jest ta tabletka "po". O nic innego nie chodziło. Więc twoje pytanie odnośnie zadziałania przy nieregularnych miesiączkach jest zupełnie bez sensu :(

Gość escapella
tak to jest jak sie człowiek naczyta tego wszystkiego. Więc sorry za głupie pytanie dziewczyny

Gość bombilla
Na przyszłość przydatna rzecz dla znerwicowanych wpadkowiczów, którzy ze stresu zapominają jak się liczy: http://wpadka.pl/kalkulator Po 2, tak jak mówili poprzednicy - lekarz musiał spytac, gdyż nie ma konieczności brania inwazyjnej tabletki jaką jest escapelle, kiedy nie mamy dni płodnych Po 3 możesz śmiało uderzać ze wszystkimi wątpliwościami do eksperta na wpadka.pl : http://wpadka.pl/zapytaj-eksperta który na pewno rozwieje każdą z nich Po 4 stres nie jest tu dobrym bodźcem, także spokojnie oczekuj rezultatów Bless

Gość Michał Zaradny
Witam Nieregularne miesiączki nie mają wpływu na działanie tabletki antykoncepcji doraźnej. Jeżeli zażyłaś ją w odpowiednim czasie (do 72h po stosunku) to nie powinnaś się raczej obawiać. Aby dowiedzieć się więcej na temat antykoncepcji awaryjnej przejdź na www.wpadka.pl. W razie jakichkolwiek pytań bądź wątpliwości pod adresem http://wpadka.pl/zapytaj-eksperta możesz skorzystać z rad eksperta. Pozdrawiam --- eRzecznik serwisu www.wpadka.pl masz 72 godziny Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź www.wpadka.pl/konkurs