Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz oszaleje no

spozniajaca sie miesiaczka

Polecane posty

Gość zaraz oszaleje no

Słuchajcie. 17 sierpnia powinnam dostac okres, dzis 25 i nadal jej nie ma. Wczoraj wieczorem zrobilam test wyszedl negatywny. Dzis rano dla pewnosci go powtorzylam - znowu negatywny. Myslicie zeby spokojnie czekac bo 8 dni to zadne spoznienie czy wybrac sie do lekarza?

testy po terminie spóźniającej sie miesiączki są wiarygodne, ciąża wykluczona, ale generalnie okres spóźnić sie może do 2 tygodni i to normalne zjawisko, dlatego dopiero jak nie bedzie go dłużej to idź do gina

Gość zaraz oszaleje no
Dosc istotna sprawa jest to, ze na ulotce testu bylo napisane, ze wykrywa ciaze juz nawet po 10 dniach. A dzis jest 11 dzien od wspolzycia i ewentualnego zaplodnienia.

Gość wy wszystkie dzieciaki
mnie sie spoznia juz 2 miesiace,moze lepiej....,mam 32 lata,wybuchy goraca....-czy to juz przekwitanie....?:(

zapłodnienie nie jest tego samego dnia co stosunek ale testy działają tak, że wykrywają hormon HCG który kobieta ma tylko i wyłącznie w ciąży, ten hormon też jest odpowiedzialny za różne inne ciążowe sprawy jak np. to że zatrzymuje sie miesiączka wiec gdybys była w ciąży i tego hormonu byłoby juz na tyle dużo żeby zatrzymać okres to i na tyle dużo żeby wykrył go test, a więc w ciąży nie jesteś

ciazy nie wykluczaj bo uda sie zdarzaja ....:(

Gość zaraz oszaleje no
Ja sie denerwuje bo generalnie nigdy nie mialam takiego opoznienia. Wolalabym wiedziec czy ciaza czy nie. A tak testy negatywne i okresu brak. Za kilka dni znowu powtorze test...

Gość zaraz oszaleje no
Ale slyszalam, ze np tego hormonu moze byc za malo we wczesnym stadium ciazy i test tego nie wykrywa. Takze masakra

powtórz test za pare dni, jak za tydzien nie dostaniesz okresu to do gina i tyle albo najlepiej idź zrobić test ciążowy z krwi - badanie nazywa sie betaHCG, kosztuje max 30 zł i można je zrobić w każdym laboratorium, czyli idziesz na pobranie krwi do zwykłej przychodni

11 dzien od wspolzycia-ale moze byc 8 lub 9 od zaplodnienia.....

Gość zaraz oszaleje no
nie wiem po co sa te testy skoro i tak nie daja pewnosci...

dają pewność, uznaje sie że 14 dni od stosunku LUB po terminie spóźniającej sie miesiączki test juz jest wiarygodny

Gość zaraz oszaleje no
wspolzylam 14 sierpnia bez zapezpieczenia, ale byly to prawdopodobnie dni nieplodne i nie bylo wytrysku wewnatrz. okres powinnam dostac 17...

jak nie bylo w tobie to nie tak zle. stresujesz sie i pewnie stad to opoznienie....

Gość zaraz oszaleje no
jeszcze na dodatek dobija mnie moj facet, ktory cieszy sie i liczy na to, ze bede w ciazy co mnie dodatkowo stresuje. Nie planowalismy dziecka, ale on by w sumie chcial.