Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aldona30

Noszenie niemowlaka

Polecane posty

Hej dziewczyny,chciałam się poradzic doświadczonych mam ,jak wy nosiliście 2,5 miesięczne dziecko? Mój synek wprost uwielbia byc noszony do góry tak jak do odbicia,a słyszałam że to zle na tak małego niemowlaka.Na płasko długo go nie ponoszę bo zaczyna płakać i nie lubi tego i niedługo jakby mógł to by sam się przefiknął do pionu:)

Gość dziewczyno o po
co ty nosisz niemowlaka?? chcesz go tego nauczyć i potem miec problemy bo nic nie zrobisz ;/ połóż go niech sobie leży ;/ ech a potem sa wątki moje dziecko nie chce leżeć pomocy moje dziecko chce być ciągle noszone ! ręce mi opadają nie moge nic zrobić itp ;/

Gość niemowlakom powinno się
nosić w pozycji półleżącej, ponieważ jeszcze ma kręgosłupek słaby. Ale jak już będzie umiał siedzieć to możesz go już pionowo nosić.

dziewczyno o po - co Ty piszesz?! Niemowlaki trzeba nosić, przytulać, żeby czuł bliskość mamy. Leżeć też musi sam, ale bez przesady, przecież to jeszcze maleństwo!

Nie mówię że noszę go bez przerwy:) ale jak płacze bo ma np.kolkę to trudno go nie nosić.

Gość dziewczyno o po
a jak już tak bardzo chcesz go tego nauczyć to na leżąco a nie w pionie... weż sobie dłuższą bluzke i wsadz do niej jak w huście..moja bratowa tak nosiła dopuki jej trgo nie wybito z głowy bo potem tak obiady gotowała jedną ręką trzymałam bluzke a druga robiła obiad hyh;/ ale szybko go oduczyła bo bez przesady

Gość dziewczyno o po
nie napisałam że wgl nie nosić bo dziecko trza przytulać ale niektóre matki potem nie umią przestać i noszą noszą i noszą ;/ a potem są takie topiki ..a jak ma kolke to załącz mu suszarke i po brzuszku powietrzem .....ja tak robiłam i jak ręka odjął.. albo odkurzacz załączałam....masowałam niemowlaka kąpiele itp

Gość dziewczyno o po
nam krople espumisan pomagały także na kolki

Dzięki dziewczyny za porady,nam troszkę Infakol na kolki pomaga,ale z dnia na dzień jest coraz lepiej więc myslę że skończą się niedługo całkiem,a o suszarce też słyszałam ,i raz nawet zadziałało:)

To jak dziecko zaczyna siedzieć dopiero jak ma powiedzmy 8 miesięcy to do tego momentu mam je nosić na leżąco? No to spróbujcie tego z moim dzieckiem. Moja też chciała tylko na pionowo. I do tego noszenia niemowląt. Pewnie, że trzeba nosić, przytulać itd. Już nie popadajmy w przesadyzm. Dziecko potrzebuje trochę ciepła a nie tylko zjeść i do łóżeczka.

Endlessly dziecko potrafi już siedzieć ok.5 jak ma jakieś oparcie pod pleckami i wtedy już można dziecko nosić w pionie.

ja od początku nosiłam pionowo, na rękach i w chuście. innej pozycji nie akceptował.

ja czasem musiałam ponosić malego jak dostał kolek,ale częściej usypiał na brzuchu leżąc mi na piersiach.A odbijałam go normalnie-trzymałam pod pupą a 2 ręką trzymałam główkę,często opierał sobie ją na moim ramieniu.

Też mam 3 miesięcznego synka. Nie nosze go non stop bo potem nie daje mi nic zrobić. Ale czas od czasu go nosze bo się nie da nie nosić :)!

Gość paula z nad morza
moja córka od 3 m-ca nie akceptowała innego noszenia jak pionowo :) opierałam ją jej pleckami o mój biust, podtrzymywałam pupę i tułów i nie ma żadnych problemów z kręgosłupem :)