Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agulekwrulek

Nietolerancja Bebilonu czy w ogóle mleka mod.?

Polecane posty

Gość agulekwrulek

Witajcie, może któraś z Forumowiczek miała podobny problem? Moja córcia była karmiona piersią 3 tygodnie dopóki nie zanikł mi pokarm, niestety. Następnie przez 3 tygodnie jadła Nan HA, po którym masakrycznie wymiotowała (tryskało z łóżeczka...), miała bóle brzuszka i gazy. Lekarz wypisał nam od razu Nutramigen. Myślę teraz, że zbyt szybko, teraz spróbowałabym po prostu innego "normalnego" mleka. I tak była na tym Nutramigenie do końca 4tego m-ca (w międzyczasie rotawirus i inne paskudztwa poszpitalne - poszła z zapaleniem uszka wyszła z rota...). Ponieważ planujemy by niunia poszła do żłobka za kilka mcy, a w państwowych we Wro karmią Bebilonem, chciałam przeprowadzić próbę i zaczęłam przestawiać ją na Bebilon 1 (stopniowo, zwiększając Bebilon o 1 łyżeczkę co 4 dni). Od poniedziałku niunia jest tylko na Bebilonie. I właśnie. Dotąd (OD 2 MCA ŻYCIA)przesypiała całe noce (!), teraz budzi się co chwilę, pręży, marudzi z zamkniętymi oczkami.Budzi się często z płaczem lub płacze przez sen - np teraz.... Puszcza masakrycznie śmierdzące bączki. No i kupki takie bardziej zbite są teraz.Czy myślicie, że to może być efekt TEGO, czy w ogóle "normalnego" mleka? Czy Wasze dzieci tez może tak miały po Bebilonie? Jakie wówczas mleczko im pasowało?

Gość jak dajesz od małego
meko modyfikowane dawaj również herbatkę lub troszke wody soczku...

Gość agulekwrulek
Niunia pije sporo wody (zwłaszcza teraz w upały), po herbatkach śluzowa biegunka była więc nie podaję (z ziółek toleruje wyłącznie koperek :) )

Gość ythgt
spróbuj może bebilon comfort, mój po bebiko się prężył trochę więc zmieniłam na bebilon comfort i przeszło jak ręką odjął, a jak miał 6mscy to zaczęłam podawać zwykły bebilon 2 i było ok

Gość moze to nietolerancja bialka
krowiego? moja ma skaze od 2 mc jest na bebilonie peti ostatnio dalam jej obiadek z mlekiem w skladzie jazda byla w nocy plakala przez sen wiercila sie i takie twarde baki puszczala musialam dac jej krople przeszlo, ale byly luzne kupki wiec nie podaje nic z bialkiem krowim, W tym wieku nie musi byc obiaw taki jak wysypka, a wlasnie takie rewolucje brzuszkowe nie mozesz dac do zlobka nutramigenu ?

Gość ngfk
Pewnie nie toleruje białka. Jeśli podaje się nutramigen należy pamiętać, że jest on paskudny w smaku i zmieniając go na mleko zwykle zmienia się smak. Dziecko bardzo szybko przyzwyczaja się do nowego mleka i potem będzie problem z powrotem. Ja karmilam moją córę nutramigenem i było ok. A do żłobka dasz swoje mleko i powiesz dlaczego nie może innego i powinni karmić tym mlekiem.