Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_elena_

PRAWDZIWE PRZECIWSKAZANIE DO PORODU NATURALNEGO

Polecane posty

Jako nastolatka miałam złamaną kość ogonową, jest w tym momencie wygięta ku miednicy (nie mogę np. leżeć płasko) i ortopeda i chirurg kazali mi powiedzieć mojego ginekologowi jak w przyszłości będę w ciąży, że nie mogę rodzić naturalnie. Obecnie jestem w ciąży, zawiozłam zdjęcia kości mojej gin, powiedziała że tak, jest to przeciwskazanie, ale jej zaświadczenie nic nie da i muszę znaleźć ortopedę który mi takowe zaśw. wystawi. Dodam, że jestem z małego miasta i tu termin do ortopedy jest za pół roku. Chciałaym się Was poradzić, czy faktycznie nie mogę urodzić sn? Co zrobić jak ortopeda nie da mi skierowania? Słyszałam, że wiele kobiet wymyśla jakieś problemy by mieć cc i teraz nikt nie wierzy osobom, ktore faktycznie muszą miec cc. Martwię się.... moze ktos ma podobny problem?

ja miałam złamaną tą kość, jest wgięta do środka, ale nie miałąm robionego rtg, bo jakoś przebolałąm po upadku gin powiedział, że to jest przeciwskzanie, ale muszę mieć zdjęcie dzięki bogu uniknęłam sn, bo inaczej kość złamałaby się ponownie

Gość To nie jest prawda.........
Moja mama rodziła dwukrotnie. Za pierwszym razem cc ze względu na złe ułożenie, ale wtedy nie było usg, więc cc było po 17 godzinach porodu, a za drugim razem sn w 3 godziny. Jako nastolatka przeszła złamanie kości ogonowej, która zrosła się niewłaściwie. Trzykrotnie miała ropień tworzący się na tej kości. W porodzie akurat to nie przeszkodziło.

Gość ale czekaj czekaj
Sęk tkwi wlasnie w tym jak sie zrosła, w ktorą stronę itd. Napisalas tylko słowo niewlasciwie, to nie znaczy ze zle pod kątem sn!

Musisz miec skierowanie od specjalisty ( ortopeda). Jak bylam rodzic drugiego syna przyjechala laska na CC bez skierowania i lekarz ja opieprzyl. Powiedzia jej ze CC nie zobi bo nie ma podstaw i jak cos pojdzie zle to on sie potem bedzie musial w sadzie tlumaczyc na jakiej podstawie zrobil CC. Nie wiem jak to sie dalej potoczylo bo mnie wywieli na poporodwe... Na Twoim miejscu poszlabym prywatnie do tego ortopedy i wziela zaswiadczenie , bo co zrobisz jak lekarz ci odmowi cc? Pozdrawiam :)

Jagoda dobrze pisze, trzeba mieć zaświadczenie od specjalisty, bo z punktu widzenia ginekologa nie ma podstaw do cc, kość ogonowa to sprawa ortopedy, a nie ginekologa.

Ginekolog też patrząc na zdjęcie wiedzał że to zgięcie uniemożliwia sn ale nie może wystawić zaśw, moze tylko reagować w szpitalu - tak mi powieddziała. Postaram się o to zaświadczenie! Dzieki