Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karsit

reklamacja - torba C&A

Polecane posty

Gość Karsit

witam. mam pytanie, bo nie wiem czy się nie wygłupię. rok i 4 miesiace temu kupilam torbę w C&A. z tego co mi wiadomo jeśli sprzedawca nie orzecze inaczej, przysługuje mi 2 lata gwarancji. Torba juz dawno się przetarła, nie wiem czemu wcześniej z nią nie poszłam. rączki całe popękały, od wewnętrzej strony skóro-podobny material poprzeciarał się. czy mam prawo reklamować?

Gość ja polecilabym Ecco
poszlabym :)

Gość Karsit
reklamował ktoś coś gdzieś po tak długim czasie?

mozesz isc sprobowac zlozyc reklamacje,powinnas wiedziec juz po zakupie na ile dostajesz gwarancje,jesli nawet przyjmie to pojdzie to ekspertyzy i tak jak standatowo to sie dzieje uznaja,ze przez Twoje zle uzytkowanie i mechaniczne uszkodzenia ,nie podlega reklamacji.Mialam tak z telefonem:-O

Gość Karsit
no wlasnie na paragonie takiej informacji nie ma wiec, wedlug kodeksu są dwa lata. jutro pojde i zobaczymy ;)

Gość prowo jak nic
To na ile ty torebkę kupujesz?! Dla mnie to obciach reklamowac po tak długim czasie. Przetarcie to efekt uzytkowania a nie wady....

Gość Asik apsik
Kuiła torebke za 100 PLn i siare robi po 1.5 roku...

na wiekszosc towarow jest gwarancja 2 lata, na rozpatrzenie reklamacji maja 14 dni roboczych. Odpowiedz powinnas dostac na pismie(takie jest prawo). Pewnie reklamacje odrzuca, ale zeby miec sie od czego odwolac po to jest wlasnie ten papier:-) zawsze warto walczyc o swoje!

Gość Ewkaa0990
Witam nie wiem czy ktos tu jeszcze zagląda, ale mam pewien problem, chcialabym zwrocic plaszczyk w c&a, ktory zostal zaplacony karta, ale Pani powiedziala ze przyjmie zwrot tylko jesli bede miala ta karte, ale osoba ktora za niego placila jest za granica wiec nie jest to mozliwe, mam pytaine czy moge to jakos obejsc? (posiadam potwierdzenie platnosci)