Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Egzorcyzm 666

Boję sie obejrzeć film Egzorcyzmy Emili

Polecane posty

Gość Egzorcyzm 666

Boję sie obejrzeć film " egzorcyzmy Emili Rose" gdy mam świadomość że to sie działo naprawdę!

Gość TLP2844
Nie ma sięczego bać!Film bardzo ciekawy i dający do myślenia!

Gość Pani Kitsune
To najnudniejszy film jaki w życiu widziałam. Nie mówiąc o tym, że fake.

Gość Echo.
Nie działo się naprawdę ... nie istnieje żadne opętanie przez szatana. to jedna wielka ściema.

Gość ahahahhshs
masz rację nie oglądaj albo nie oglądaj sama ..... masakra

Gość z egzorcyzmami to
akurat nie ma nic wspólnego - i nie ma tam nic do "bania się" więc możesz spokojnie oglądać. :-)

Gość tylko 10 wpisów
jak dla mnie bardzo dobry film - polecam

Gość barbara stracon
przez ten film boje sie godziny 3.00 rano zdarzyło mi sie obudzic o tej godzinie, alez się bałam!

Gość elewator
ja tam wole dokument a ja czytam książkę o egzorcyzmach Anneliese Michel Po kilku latach doktor Theo Weber- Arma przestudiował orzeczenia lekarskie, odkrywając fakty, które zostały przemilczane w czasie głośnego procesu nad egzorcystami. Z odkryć tego szwajcarskiego uczonego wynika, że Anneliese Michel trzykrotnie poddawana była badaniom EEG. Każdorazowo wykluczano u niej istnienie epilepsji, a jednak podawano jej przez szereg lat m.in. zentropil i tegretol środki antyepileptyczne o rujnującym dla organizmu działaniu ubocznym. Doktor nie ma wątpliwości, że wysokie stężenie tych preparatów i ich wieloletnie stosowanie musiało kiedyś doprowadzić organizm Anneliese do wycieńczenia i śmierci. Za błędną diagnozą i leczeniem szła oczywiście odpowiedzialność konkretnych lekarzy, do której jednak nigdy nie zostali oni pociągnięci. Film zrealizowany przez Macieja Bodasińskiego i Leszka Dokowicza to pierwszy dokument rekonstruujący wydarzenia sprzed lat. Do głównych jego postaci należy ksiądz Ernst Alt, egzorcysta, jeden z kapłanów, którzy usiłowali pomóc Anneliese Michel.Ks. Alt twierdzi, że dziewczynę opętało sześć demonów, które stopniowo ujawniały swoją tożsamość Judasz, Hitler, Lucyfer, upadły ks. Fleischmann, Neron i Kain. Ich wyznania zostały zarejestrowane na taśmach nagrywanych przez księży. 51 taśm zawiera około 100 godzin nagrań z egzorcyzmów. Robią wstrząsające wrażenie. Dostaliśmy pięć spleśniałych rozsypujących się szpul magnetofonowych, które od 30 lat leżały w szafie wyjaśnia Maciej Bodasiński. Przegrywaliśmy je w profesjonalnym studiu. Dźwiękowcy nie mogli wyjść ze zdumienia, patrząc na wskaźniki. Powiedzieli, że takie dźwięki nie istnieją w naturze...Maciej Bodasiński opowiada, że podczas zgrywania materiału dźwiękowego z oryginalnych taśm szpulowych na tzw. bety, używane w telewizji maszyny rejestrujące poziom dźwięku wariowały. Montażysta, który musiał siedzieć cały czas i zgrywać te taśmy, po wysłuchaniu fragmentu pobiegł po różaniec i odtąd nie wypuszczał go z rąk. Czujniki rejestrowały nieludzki dźwięk, który wydawały demony, używając ciała Anneliese tłumaczy. Takie dźwięki można sobie teoretycznie wyobrazić, kiedy naraz zagra cała orkiestra symfoniczna. Ale nigdy pojedynczy człowiek! „Nigdy bym nie pomyślała, że to jest tak straszne. Ciągle sobie myślałam, że chcę cierpieć także za innych ludzi, żeby nie poszli na wieczne zatracenie, ale nie sądziłam, że jest to aż tak bolesne, tak straszne, tak okropne! Na grobie Anneliese Michel zawsze leżą świeże kwiaty. Z całego kraju zjeżdżają wierni, by się tam modlić. Leżą tu obrazki z modlitwą w intencji beatyfikacji opętanej. Starszy mężczyzna zaangażowany w szerzenie kultu zmarłej dostrzega w jej nazwisku szczególny sens: Michel to przecież Michał, a więc imię dowódcy wojsk niebieskich i pogromcy szatana. Anneliese jak mówi pokonała sześć demonów. http://www.youtube.com/watch?v=BlhFK2Gc1Nw&fe ature=related

Gość wesoła misia
możesz spokojnie obejrzeć, też się bałam a po seansie spokojnie usnęłam. Film był.. no cóż, jak na gatunek ,,horror' nudny i nie wciągnął mnie tak bardzo.

Gość fefw
ten film był tak nudny ze połowa osób na sali w kinie spała jak byliśmy więc nie masz sie czego bac

Gość jest to normalne zachowanie
jeszcze głupku wklej tu do kompletu wariactwa, cos z frondy.pl i pierwszego inkwizytora RP Terlikowskiego.

Gość jest to normalne zachowanie
a tak na dobrą sprawę, to do leczenia psychiatrycznego to bardziej od chorej Emilii, trzeba by skierować tego nawiedzonego, psychika księdza, cos w rodzaju ks Natanka.

Gość blondiii87
jeśli boisz sie egzorcyzmów Emilli Rose to nawet nie zabieraj sie za oglądanie Egzorcysta 3 Legion , widziałam oba filmy i po egzorcyscie 3 przez miesiac nie mogłam spokojnie zasnąc bałam sie nawet w dzien , masakra nawet nie chce przypominac sobie tego filmu

luzny komentarz do tego tekstu wklejonego wyzej: nawet w przypadkach niestwierdzonej epilepsji, niektore osoby maja odizolowane incydenty epileptyczne (albo epileptyczno-podobne). to sa bardzo delikatne zachwiania elektroprzewodnikow w mozgu, ale obecna technika juz cos takiego wykrywa. przy czym nie jest to komentarz do zadnego konkretnego przypadku 'opetania', czy tez schorzenia psychicznego ;)

a a innej beczki to czasem zastanawiam sie, po co ludzie chca ogladac filmy, zeby sie bac :D nie wspominajac, ze te filmy sa takie smiesznie sztuczne ;)