Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wredna małpa27

do gotujących w domu-nie tylko dla dzieci

Polecane posty

Gość wredna małpa27

jutro przyjedzie do nas rodzina na 2 dni.czym mogę ich ugościć jutro i w niedzielę na obiad.nie mam pomysłów a nie chcę żeby to był rosół i schabowy :(

Gość xgvcxnb m
jak jest piekna pogoda to jedzcie nad jezioro albo gdzies na dzialke i zrobcie obaidowego grilla

Gość wredna małpa27
jezioro mamy 60km od miejscowości gdzie mieszkamy a działki nie mamy

Gość na takie upały to coś lekkiego
może chłodnik?

Gość wredna małpa27
no w sumie mamy działkę koło domu

Gość na takie upały to coś lekkiego
wiosenna mamo, czy wiesz, co się działo na tym forum ze zdjęciami dzieci, które ktoś bardzo inteligentnie wklejał w stopkę? :O

Gość bukaaa
Zupa krem z zielonego groszku, a na drugie polędwiczki w sosie kurkowym.

Gość wredna małpa27
właśnie myślałam o czymś z kurkami.mogę prosić o przepis :)

Gość Poops
w sobotę zamówcie pizze a na niedziele kup paczkę popcornu i wysłuchajcie Aniol pański

Gość a oto moja propozycja :
-zupka chińska(gotowa w 1 min.) -hamburgery z Biedronki(gotowe w 1 min.) szybko, tanio i czego chcieć więcej...:-)

Gość wredna małpa27
sam/sama zamów sobie pizze i kup popcorn w sobotę słuchaj radia ma-ryja a w niedzielę oglądaj telewizję trwam :D

Gość wredna małpa27
tak zupka-to są rodzice i brat męża ale macie pomysły :)

Gość mala kuchareczka
a ma być danie mięsne? Bezmięsne? 2 dania? Proponuję krokiety z ciasta francuskiego: paczka lub 2 ciasta francuskiego - z paczki wychodzi ok. 10 średnich krokietów lub 12 małych. kwaszona kapusta mięso mielone świeże, mrożone lub marynowane grzyby. Przepis: kapustę płuczemy i gotujemy ok. 20-30 minut, wrzucamy grzyby, gotujemy 15 minut i dodajemy mięso, gotujemy ok 10 minut. po wystudzeniu grzyby, kapustę i mięso skręcamy w maszynce, ciasto francuskie kroimy na małe prostokąty 2 w wysokości i 5 w długości. nakładamy farsz, zawijamy i pieczemy 18 minut.

ale przynajmniej szybko by było :P i dużo czasu na rozmowy :) Goląbki możesz zrobić dzisiaj- jutro odgrzejesz w mikrofali nawet i polejesz sosem beda smaczne jak nie na obiad to na ciepłą kolację. Roboty nie ma dużo (jak przy tych zwykłych) a są smaczne.

Gość mala kuchareczka
do tego sałatka makaronowa: paczka makaronu ryżowego 2 czerwone papryki 2 żółte papryki mała marchewka ogórek - może być świeży, ale ja wolę kwaszony żółty ser srebrne cebulki pomidory koktajlowe czarne i zielone oliwki majonez paprykę, ogórka, marchewkę myjemy, obieramy, kroimy. ser kroimy w kostkę, oliwki na pół, pomidorki na pół lub na 4 w zależności od wielkości. Składniki mieszamy, doprawiamy majonezem, pieprzem, solą, ewentualnie zioła prowansalskie lub czosnek w proszku do przyprawienia. Ja przyprawiam bazylią i solą czosnkową.

Gość zabawkowo
a ja pierwszy raz słysze te nazwy u mnie to leniwe gołąbki :)

Gość bukaaa
Wiesz, ja robię bardzo prosto sos kurkowy, bo tylko obgotowuję pokrojone kurki, a potem podsmażam na patelni i zalewam smietaną. Można najpierw podsmażyć cebulę, czytałam też, ze niektórzy dodają koperek, ale dla mnie to kosmos. Kurki mają tak wspaniały smak, że szkoda go zagłuszać czym innym. :)

Gość wredna małpa27
a co myślisz o tym przepisie na górze ?