Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mój mały ma 2 lata

Zaraz mój młody dostanie po dupie pierwszy raz

Polecane posty

Gość mój mały ma 2 lata

tak poważnie !!!! nic prawie nie chce jeść od tygodnia!!! o 12 zjadł jogurt mały a teraz ucieka przed zupą i się drze : Nie Nie Nie!!! Już nie mam siły!!! Sniadanie je o 12, następny posiłek o 18 bo dopiero wtedy jest głodny :-o jak nie zje zupy to dostanie za 5 minut po dupie!!!

Gość D.Bill
oddychaj... moze upał masz na dworze?

Tak poważnie, to nic ci to nie pomoże. Zrób mu badania, czy nie ma anemii. Może przez te upały nie ma apetytu?

gorąco jest. Daj mu jogurt jeszcze jeden albo coś do raczki np ogorka czy pomidora pokrój i niech sobie podziabie. Wcale sie nie dziwie ze zupy nie chce.

ja pierdziele z głodu nie umrze,nie ganiaj za dzieckiem z jedzeniem .

Gość kurnikovaa
ja mam z małą to samo, 23miesiące i kompletna niechęć do jedzenia, sama nigdy nie zawoła, muszę się po 100razy pytać i wmuszać cokolwiek...masakra, a za słodyczami się trzęsie, ma kategoryczny zakaz (od babć i cioć) dopóki nie będzie jadła przyzwoicie...daj spokój, niedługo anemia i leki jak tak dalej pójdzie...myślałam, że tylko ja mam ten problem

Gość kurnikovaa
ps. i nie chodzi tu o upały, ja mam tak od miesięcy...zrozumcie ją! ona teraz jest zła, pisze co jej do głowy przyjdzie w tej złości...może nie macie takich problemów, może jesteście spokojne i opanowane...mi nie raz się zdarzyło krzyknąć na dziecko, bo jest takim urwisem, że czasami nei mam już sił i zdarza mi się nawet płakać

Gość frtgyhui
Wyluzuj, odetchnij. Dziecko nie da się zagłodzić ! gorąco jest. Moje też nie chcą jeść. Nie dawaj żadnych przegryzek typu ciasteczko,chrupki czy czekolada. Postaw na stole owoce. Uwierz mi ze jak zgłodnieje to naprawde zje ! Dzieciaki mają takie etapy.

Gość frtgyhui
A moja trzylatka zjadła do tej pory pół nektarynki, pół bułki z serem, Na obiad 1 ziemniaka i 3 gryzy kotleta. I to wszystko

Gość mój mały ma 2 lata
wiem że gorąco ale musi jeść bo ma zapalenie migdałów od tygodnia i bierze antybiotyk Zinnat czy jakoś tak i powinien go brać w trakcie posiłków a on nic nie chce jeść!!! Trochę się uspokoiłam, dam mu jogurt, dzisiaj go ominie klaps :-D

zartujesz prawda? Jak jest chory to wiadomo ze nie bedzie chcial jesc. Jeszcze migdalki- pewnie boli gardlo. Daj jogurt, letnią herbatę, moze kisiel ? cos co mu nie podrazni gardelka.

Gość anexxis
nie wolno dziecka zmuszać do jedzenia bo przynosi to efekt dokładnie odwrotny każdy pediatra Wam powiem, że historia medycyny nie zna przypadku żeby dziecko zaglodziło się na smierć z własnej woli dzieci jedzą wtedy kiedy są głodne i wtedy niecierpliwią się strasznie zanim dostaną posiłek prawda? trzeba wyluzować i nie wpychać w dziecko nic na siłę, sami też nie jesteśmy głodni zawsze o stałych porach

Gość kurnikovaa
scarlett - czyli wiesz o czym mówię...ja już opadam z sił, nie chodzi o jedzenie, ale w ogóle o jej zachowanie...rodzice mnie pytają czasem jak ja z nią daje radę...dlatego boję się nawet mieć drugie dziecko, bo wyląduję w psychiatryku, nie przesadzam, dosyć, że jestem nerwowym człowiekiem to jeszcze mała daje mi tak popalić od urodzenia, że hej, a nie mam niczyjej pomocy, bo wszyscy pracują... frtgyhui - mam nadzieję, że to tylko etapy, choć u mnie to dość długo już trwa...rozważamy z pediatrą dawać coś małej na apetyt, bo jest ciężko...w dodatku mi (może też przez to niejedzenie) choruje co 1-2miesiące:o

Gość kurnikovaa
anexxis - mówisz, że dziecko samo zgłodnieje, żeby nie wpychać, a co ja mam zrobić jak moje dziecko wcale nie woła jeść i jeśli się go nie spytam 100razy lub czegoś nie dam już na siłę do spróbowania to nic nie zje samo? przysięgam, że nie jadłaby tak to cały dzień, a musi coś jeść..i tak jej dieta jest uboga, bo stale to samo, wybrzydza, wymyśla lub porcje dla wróbelka je...

Gość mój mały ma 2 lata
nie żartuje, on jest teraz chory ale już wcześniej nie chciał jeść. Wiem że może go boli gardło, ale mam mu dawać przez tydzień same jogurty? Zupy nie daję gorącej tylko całkiem wystudzoną.

Gość kasia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mój szczupaczek nie jadł tydzień NIC tylko pił wodę niegazowaną, nawet sków nie chciał. Myślałam, że się wykończę. Był lekarz, badania....wszystko w jak najlepszym porządku. Dwa dni później zaczął jeść w miarę ( ja na mojego niejadka).

Gość anexxis
może dlatego wybrzydza bo zauwyażyła, że to taka "zabawa" z mamą może słabe porównanie, ale mój syn bije mnie rączką i im bardziej go upominam czy wymierzam kary, tym częściej mnie bije.. poza tym mój też jest niejadkiem, dlatego stosuje podobne reguły żadnych siateczek, cukierków i pierdółek typu soczki, dopóki nie zje czegoś porządnego. Tylko nie biegam za nim, nie wlacze na foteliku ( zdażało mi się ) tylko czekam aż zgłodnieje.Wtedy zaczyna krzyczek bo jest głodny i natychmiast mam dać coś do jedzenia:)

jogurty przy antybiotyku są wskazane. Mozesz mu dawać coś co ma gladką i przyjemną konsystencje i co on lubi. Moze mu przetrzyj ta zupe na papkę? Jak jest oslabiony przy lekarz to organizm po prostu funkcjonyje wolniej, trawi wolniej i dziecko nie bedzie Ci chcialo jeść. Pilnuj tylko zeby pil i się nie odwodnil (mozesz orsalit podać). Jak lubi jogurty to przez kilka dni na jogutrach nic mu nie bedzie. Lepsze to niz wmurzanie jarzynowej przy problemach z gardlem bo ci zwymiotuje i zupe i antybiotyk.

Gość anexxis
ciasteczek:D

Gość anexxis
kurnikovaa - masz po prostu takie dziecko, nie z grona aniołków tylko jak się pieknie mówi żywe srebro. Mój syn też taki jest, daje popalić ale stosuje system kar i nagród i działa bardzo dobrze. Jak robi coś na złość, np bije nas to kara zawsze jest, bez litości po prostu. A jak robi coś dobrze - zawsze go chwalę

Moja córka na szczęście nie choruje, ale ja bardzo się martwię, że to niejedzenie kiedyś się na niej odbije. Już kiedyś pisałam, że mała potrafi zjeść w ciągu dnia pół tosta. Zazdroszczę mamom, których dzieci normalnie jedzą. Mam nadzieję, że w przedszkolu zacznie jeść więcej, jak zobaczy, że inne dzieci jedzą.

Gość kurnikovaa
anexxis - oj tak, żywe srebro to za mało nawet powiedziane:p...czasami wymiękam, płakać mi się chce, kary nie skutkują, ona ma mnie gdzieś i nadal robi swoje, a jak ją np posadzę na łóżku i mówię, że będzie tu siedziała aż się nie uspokoi to się tak drze jakbym ją obdzierała ze skóry, robi się fioletowa i się zanosi, potrafi ryczeć tak długo aż do niej nie przyjdę i jej nie wezmę- w dalszym ciągu wychodzi na jej...cyrk na kółkach...myślimy nad drugim dzieckiem, ale mnie to po prostu przeraża jak cholera, bo jak ja się zajmę niemowlakiem przy takim dziecku niedobrym?

Gość kurnikovaa
scarlett- właśnie jeszcze to nieszczęsne przedszkole...ciekawe jak tam będzie jadła, jak jej nie przypilnuję to może też nic nie zjeść...okaże się za kilka miesięcy...zrezygnowałam nawet ze żłobka przez to jej niejedzenie i chorowitość oraz ciężki charakterem i jazdy nie z tej ziemi...po prostu sobie jej tam nie wyobrażałam i czekam aż podrośnie i zmądrzeje...oby:)

Gość kurnikovaa
charaktereK*

Gość dddfff
i myslisz jakbys mu przyrżnela to taki zaplakany nabral by apetytu? i tak codziennie bys mu dawala po dupie gdy nie bedzie chcial jesc? pytam powaznie jesli ty powaznie pisalas to?!!

Gość sdp.bb
kurnikovaa polecam Ci książkę - Christophera Greena "poskramianie malego dziecka" - swietna i naprawdę pomocna. Problem niejedzenia to czeste przypadki, jak sie martwisz o zdrowie malej idz z nią na badanie krwi - morfologia... ale ja znam wiele przypadków niejadkow z ktorych normalni ludzie wyrosli :)

Gość też mam 2 latka i nie je całym
i dniami, ale rozwija się zdrowo, waży w normie, więc doszłam do wniosku ze tylko tyle mu potrzeba i nie przymuszam do jedzenia, tzn stawiam obiad na stole, jak przyjdzie i je to ok, jak nie jego problem, sprzątam ze stołu - nie biegam za nim z talerzem!

Gość anielka z piekla rodem
wpierdzielisz mu po dupie i myslisz ze nabierze checi na jedzenie? chyba ze strachu przed tobą, ..:o swietnie ze chcesz ay dzicko balo by sie ciebie?!! dzien w dzien bedziesz tak mu trzaskac jelsi nie bedzie chcial jesc, ?zwalszcza ze jest chory akurat, idźie lecz , poczytaj jakies poradniki, jak myslisz ze biciem go zmusisz do jedzienia, jestes niepoczytalna w takim razie :o