Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehhh kłeszczon

Poszłybyście do pracy za najniższa krajową ?

Polecane posty

Gość ehhh kłeszczon

jestem świeżo po studiach , mam okazję iść do pracy w wyuczonym zawodzie powiedzieli ,że mnie wszystkiego nauczą , ale oferują najniższą :( na dojazd wydam 160 zl miesięcznie nie wim co mam o tym msleć

Gość hau hau zyeby
lepiej bezrobocie za 0zl?

Gość garnek bez pokrywki
jak wolisz wegetować w domu to nie idź. Ja bym poszła i szukałam w międzyczasie czegoś lepszego

Gość uwaznakarolinakkka
TAK

Gość ehhh kłeszczon
kurcze nie wiem , to wydaje mi się trochę mało... mam mieć umowę na rok , przez pierwsze 3 miesiące będę z doświadczonym kolegą a później dostanę pod opiekę 2 auta i będę miała je prowadzić po europie. Jak się spiszę to dadzą mi jeszcze 2...

Gość w wieku umieralnym
jeśliby mnie ktoś utrzymywał, to tak. I siedziałabym tam tak długo, ażbym nabrała doświadczenia i zwiększyła swoją wartość na rynku pracy.

Gość tak ale tylko dlatego
że z głodu bym zdechł bo nikt by mi nie dał ani złotówki

To że masz umowę na rok nie znaczy że musisz tam rok pracować :) Moim zdaniem jeśli nie masz żadnej praktyki a chcesz pracować w tym zawodzie powinnaś sie zgodzić. Nawet jeśli popracujesz tam tylko kilka miesięcy będziesz miała jakieś doświadczenie i może łatwiej znajdziesz lepszą posadę.

Gość ehhh kłeszczon
jedyna pocieszająca sprawa to tak jak aniołek piszesz , doświadczenie ...

Zależy jaka szansa na większe pieniądze, ile ogólnie jest pracy w zawodzie u Ciebie, i jakie masz wydatki. Jeśli nie masz nawet szans się za to utrzymać( a musisz) to nie i szukałabym czegoś za więcej nieważne gdzie.

Gość ehhh kłeszczon
pracy w zawodzie trochę jest , tylko zaporą jest to min 2 letnie doświadczenie ( w większości ofert) . Moja branża to logistyka. Mieszkam póki co z rodzicami wydatki więc są niewielkie. szansa na większe pieniądze jest ale z doświadczeniem , wtedy jak sie orientowałam to bez problemu 2500-3000 netto bym dostała w dobrej firmie. jest to stresująca i odpowiedzialna praca, bedę odpowiedzialna za 2 kierowców i zestawy warte kilkaset tysięcy :( to mnie trochę przeraża

Gość hm, ja Ci powiem, że
zaczynałam od stażu po firmach, za 450 zeta, parę lat temu. I pracowałam za 450 - trafiłam na kolejny staż do obecnej pracy, przyjęto mnie po nim. Stopniowo dostawałam od najniższej pensji, dziś, po paru latach pracy mam ponad 2 tyś na rękę - wiem, że w tym zawodzie to i tak niewiele, ale generalnie ciężko znaleźć coś i za tyle, a u mnie w pracy co rok jakieś podwyżki - choćby te zwykłe 100 zł, co akurat inflacja je zje. ;) Nie mam kokosów, ale nie narzekam, potrafię się za to utrzymać, nie mam noża na gardle, sama mieszkam, mam jakieś niewielkie oszczędności... Jeśli będziesz czekać na ofertę z bajki, to możesz sobie czekać i czekać. Od nowego roku najniższa ma wynosić niespełna 1200 na rękę, więc spokojnie, poza tym znajdziesz inną pracę - to gdzie indziej pójdziesz, proste.